Free-to-play fungerar utmärkt för Star Wars: The Old Republic

Så der har mindre spelare som de mjölkar för mer pengar och ger mindre content. Så bra, för alla utom de få dumstrutar som fortfarande spelar.

Kan väl med tämligen god säkerhet gissa att deras 1.7 miljoner nya spelare är konton som skapats och inte mer än så.

Medlem

Free to play = Pay to win = Pay to not waste time

Alla dessa bygger fan på att man ska göra impuls köp.

Medlem
Skrivet av Mattias Frost:
Skrivet av Mox+:

Varför inte se sakerna som folk betalar för som extra-material, bonussaker, istället för "måsten"?

Det gör jag, om det är just bonussaker och inte något som lagts in enbart för att jag ska spendera pengar. Det jag tar upp i texten är bara några exempel. Listan över restriktionerna är 32 punkter lång. En handfull av dem kan jag acceptera, men majoriteten känns bara som fula knep för att försämra min spelupplevelse så att jag betalar. Och då blir det alltså enligt min definition ett dåligt free-to-play-spel.

Men inte nödvändigtvis ett dåligt betalspel. Jag kanske ska påpeka att jag levlade upp till maxlevel när spelet var nytt och hade väldigt trevligt i så väl instanser som pvp. Om man betalar är jag övertygad om att spelet är väldigt trevligt.

Tycker listan är lite missvisande faktiskt. Man skulle kunna tro vid en första syn att man t.ex. inte får någon Sprint, eller att man aldrig kan använda Galactic Trade Network. Faktum är ju att det bara är till en mindre nivå. Sprint får man på lvl 15 istället för lvl 1, man kan ha två auctions uppe medan en subscriber kan ha oändligt, osv osv. Men de är inte helt uteslutna för en som lirar F2P. Några få av sakerna är det och jag håller delvis med dig, varför ska man t.ex. utesluta emotes(?), men listan ser värre ut än vad den faktiskt är. Om man håller pekaren över varje cirkel på listan ser man vad som faktiskt gäller, men om man bara tittar på den vid en första anblick kanske man skulle tro att de funktionerna som nämns inte alls finns tillgängliga för en som spelar F2P.

Det är en svår balans att få folk att vilja betala för att spela utan att marknadsföra det för mycket och därmed störa de som vill spela F2P. Jag utgår ifrån att du spelat F2P och baserar dina upplevelser därifrån, men då är de väldigt annorlunda det intryck jag fått från de timmar jag spenderade i F2P SW:ToR.

Inaktiv

Skitspel


signatur

Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting, tisdag ser jag mig omkring, mig omkring, mig omkring!

Medlem
Skrivet av murderclown:

Pay 2 Win.

du har verkligen noll koll

12
Skriv svar