Dell - den är nice

Avstängd
Dell - den är nice

Eller så inte. Idag for jag till en kompis för att se hur det gick med hans nya grafikkort. Han hade nämligen skaffat ett 8800GT till sin Dell-dator. Problemet var bara det att den var en aning specialgjord, så han var tvungen att köpa ett nytt moderkort för att få nog med ström.

När jag kom dit hade han just varit och köpt det, så vi hjälptes åt att montera det, även om det var rätt krångligt. Det blev en del problem:

  1. Sladdarna satt som berget i de olika komponenterna och nätagget satt på något konstigt vis, så vi gick fundera en stund innan vi lyckades få lös det.

  2. Det nya nätagget var en aning större och chassit var ganska packat, så vi fick ta en tång och med våld bryta upp den för att det skulle passa.

  3. När allt var fastsatt skulle vi stänga datorn, men då upptäckte vi att strömförsörjningen till hårddiskarna buktade ut för mycket, så vi kunde inte stänga det. De gick nämligen rakt ut istället för de förra som var vinklade, men det kan eventuellt fixas med några välriktade slag med en hammare (mot luckan då) eller genom att borra hål eller så.

  4. När vi hade startat datorn och installerat de medföljande drivrutinerna fick vi efter en stund felmeddelandet att kortet inte fick nog med ström. Det berodde väl antagligen på glapp, så vi stängde av datorn och pillade lite men allt satt bra. Nätagget gick ju på 520W så det kunde ju knappast vara felet. Hur som helst så startade vi datorn igen och tog hem de senaste drivarna och då fungerade allt utmärkt. Det var väl bara någon bugg eller så.

Nä, det är kul att meka med datorer och det kan vara kul ibland när man måste improvisera för att lösa problemen. ^^

#blogg

1
Skriv svar