TF2: De konstiga uppdateringarnas spel

Medlem
TF2: De konstiga uppdateringarnas spel

Alla som spelar teamfortress 2 (vilket är ganska många enligt valve) vet nog om att det släpps och kommer att släppas en hel del uppdateringar till spelet. Dessa uppdateringar är till för att utöka karaktärerna, både genom att lägga till extra 'Achievements' men även för att dela ut alternativa versioner av de vapen som karaktärerna har.
För er som inte vet det så är achievements speciella mål som man uppnår när man spelar spelet. Det kan vara allt ifrån att döda 5 fiender utan att dö till att spela igenom alla banor eller döda 50 sammanlagt 50 fiender med närstridsvapnet. För att få de alternativa vapnen så måste man klara av ett visst antal achievements hoss den klassen.
Hitils har bara Medics och Pyros fått dessa uppdateringar.

Denna blogg kommer inte handla om spekulationer om vilken uppdatering som kommer här näst utan istället diskutera sättet som de ger ut uppdateringarna och dess uppbyggnad.

Jag ser det som ett stort problem att valve ger ut uppdateringarna med så stort mellanrum. Detta då när ett nytt paket släpps så vill alla försöka få de nya achievemnts samt vapen som kommit, varpå vi får se servrar överbefolkade med den nya klassen. Visst det kommer vara otroligt patetiskt att se servrar fyllda med spioner när den uppdateringen släpps. Men däremot kommer Heavy updateringen eller Engineer uppdateringen vara riktigt irriterande. Ja, visst jag kan förstå att valve vill släppa de med ett lagom stort mellanrum så att det känns som att spelet ännu är aktivt och fräsht, men varför inte släppa nya banor istället?

En annan princip som jag tycker är mycket jobbig är de alternativa vapnen. De är inte balanserade så att det är lika bra att köra det vanliga vapnet gämfört med de andra (vilket känns naturligt) utan de flesta (inte alla) är gjorda till bättre versioner. Detta vore inget problem om nu alla kunde få tag på dessa 'relativt' enkelt, men den metoden för att få tag i vapnen som finns nu är helt fel . Den nuvarande metoden med att man måste ha fått ett visst antal achievements för att få ett av vapnen och alla för att få ett annat, är helt missanpassad. För vi allihoppa vill ju få dessa specialvapen men många av achievementsen är svåra om inte omöjliga att få på en vanlig public server. Detta gör att vi får se så kallade "Acievementboxes", banor som man går in i bara för att fixa achievements. Men detta försötr hela konceptet med achievements. Då deras poäng är att man ska spela bra och på så sätt uppnå ett mål varpå man får en liten medalj i form av den achievement som står i en liten ruta i menyn. Men om man går in på en server där man simulerar en miljö där det är acheivements som uppnås och inte bra och listigt spelande, så försvinner hela poängen med dessa.

Min poäng är (som ni kanske förstår) att valve borde göra de alternativa vapnen till mer alternativa (och inte uppgraderingar) och släppa dem fria för alla, även utan achievements. Det är ju ändå inte någon symbol som bra spelare kan bära för att utmärka dem, då vem som helst kan ta dem i en achievementbox.

#blogg


signatur

Firefox addon som används i mattetrivian: [http]http://thewe.net/tex/[/http]

1
Skriv svar