Recension – Hitman 2

Destroyer of framsidan
Hedersgurka
Skrivet av ForrestFox:

men ååååh.. Så svårt att bestämma mig om jag ska köpa eller inte.
Bra att spelet inte är uppdelat som förra var, jag vill ha ett komplett spel att köra rakt av på en gång.
Negativt att det då bara är sex uppdrag. Visst, det kanske tar några försök att klara av ett uppdrag, men jag skulle aldrig sätta mig och nöta ett uppdrag för att jaga achievements och dylikt, jag vill gå vidare i livet till nästa mål och nästa bana.

Mitt tips då är att vänta på första rejäla rea och att du köper spelet då. Har du tur får du en chans redan under mellandagarna!

Det är "bara" sex uppdrag, men sex underhållande och matiga sådana (minus Nya Zeeland, som är kortare). Om du gillar Hitman vill du inte missa Whittleton Creek eller Isle of Sgàil, tro mig.


signatur

Trottoarkantssnubblande insjögangster.

Grafik: GTX 960M
Moderkort: Raccolto Nero d'Avola Cabernet Sauvignon Organic , 2017

Medlem
Skrivet av Ftmch:

Var det så? Jag har luddiga minnen att att jag har laddat en massa gånger för att försöka få till saker perfekt utan detta problem, men jag kanske minns helt fel och inte alls sparade/laddade så mycket.

Det förra spelet hade bara checkpoints, d.v.s. "du får börja om härifrån nästa gång det ballar ur", men den återställde hela eller delar av kartan/omgivningen vilket kunde ge väldigt lustiga scenarion när vakter man plockat ur spelet kom tillbaka och blev lite väl sura över att man infiltrerat sig genom halva kartan och nu står utan rätt kostym på sig. Med traditionell sparfunktion menar jag då "du kan laddda den här sparfilen och den återställer spelet till exakt så som det såg ut den sekunden du sparade". Och det låter ju bra om det är så det funkar i andra spelet.

Medlem

@CARTMAN: Nja, vet inte riktigt om man ska kalla det reboot då herr 47 har utfört mord från tidigare spel, dock så ser man det bara en gång i öppnings mellansekvensen där det visas mord från flera olika spel.

1. Sheikh Mohammad Faisal Al-Khalifa - A house of cards, Hitman Bloodmoney.
Förvisso skjuter man honom från en balkong när man tar han med sniper, men kasino skylten är en tydlig referens till uppdraget.

2. Masahiro Hayamoto Jr. - Tracking Hayamoto, Hitman 2 silent assasin.

3. Franz Fuchs - Traditions of the Trade. Hitman codename 47 och hitman contracts.

4. Don Fernando Delgado - A vintage year, Hitman bloodmoney.
+ i hitman 2 2018 är rico delgado ett mål, del av samma kartell.

5. Dom Osmond - Hunter and Hunted, Hitman absolution.

Tror att hitman 2016 och hitman 2018 utspelar sig efter alla tidigare spel.
Dock finns det inga specifika story anknytningar förutom just första mellansekvensen och Carlton Smith, den amerikanska agenten som man kan rädda i Hokkaido som man har räddat i serien tidigare, bland annat i första spelet i triad resturangens källare där han blir torterad.

Så nog har 47 kvar sin legacy, drömde lite själv om att få se traditions of trade igen när jag såg videon, är nog den banan som fick mig att älska hitman för 18 år sedan. Inget gick upp emot hur proffsig man kände sig när man stängt in fuchs i bastun och skjutit wolf i duschen med ljuddämpad luger och ingen hade en aning.

Medlem

@Sebbepojken: Du tänker på hitman absolution, hitman från 2016 hade traditionell sparning.

Medlem

Nån som kan svara på om det är värt det?

Kan tänka mig spela det för gameplay, men det är ju inte roligt att läsa vad folk skriver om deras privacy policy. Att om man inte går med på att dom samlar in data för tredjepart/reklam osv så får man inte tillgång till allt. Lite shady för fullpris.

Medlem
Skrivet av Gustav Höglund:

Haha! Vad hade du skickat?

Sent svar men...Någon trevlig New England IPA från ett hantverksbryggeri ligger nära till hands

Medlem
Skrivet av KeyserSoze:

@Sebbepojken: Du tänker på hitman absolution, hitman från 2016 hade traditionell sparning.

Jaha, vad bra! Då ska jag nog använda YouTube för att se vad som hände i Absolution så jag kan koppa på Hitman 1 och 2

Medlem

@Sebbepojken: Värt att tillägga är att man kan köra hela hitman 2016 i hitman 2 2018, så om du skaffar dig båda så kan du lika gärna bara installera tvåan, så kan man tanka hem första till det.

12
Skriv svar