FragZåne - Tråden om pizza
T om de pizzor du försöker beskriva som normala låter borderline oätliga.
Haha vad var det för fel på dom då?
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
Inte sett denna tråd innan... kul! Själv håller jag på att skapa den perfekta pizza. Jobbat som bagare i 20 år så lite skills har jag när det kommer till degar. Är väldigt inne på att öppna en egen pizza med en polare i framtiden när vi vunnit på lotto. Napolitansk pizza ofc... Kör en 3 dagars deg nu, utan jäst. Krävs mycket tid att vika degen men ibland snöar jag in på sånt. Det som är bra är att en deg med autolys inte behöver mixas speciellt mycket utan man blandar istort sett bara ihop den med händerna, glutentrådarna blir starkare och starkare för varje vikning. Skall skicka några bilder vid nästa bak. Det man är ute efter är en riktigt skön crust i kanten och en riktig pizza har bara tomatsås(egen såklart), olivolja, mozza, och basilika.,.. Parmesan kan användas för att höja smaken ännu mera.
@Joakim Bennet: Jag tror dom har slutat med sorten som var god (för att vara fryspizza), jag gillade den som var svart förpackning på och hette Diavola (pepperonipizza)
Dom hära vita "ristorante" e inga höjdare.
Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.
- Sir Terry Pratchett
Åt en av dr Oetkers (Vår filosofi: Kvalitet är bästa recept) fryspizzor till lunch idag, det var fan ingen FragZåne.
@Joakim Bennet: Jag tror dom har slutat med sorten som var god (för att vara fryspizza), jag gillade den som var svart förpackning på och hette Diavola (pepperonipizza)
Dom hära vita "ristorante" e inga höjdare.
Alltså, det är flera som hyllat Oetker. Måste kanske vara så som du säger, att den "bra" har utgått? Alla gånger jag testat på senare år har jag blivit besviken, för att uttrycka det milt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
Åt en av dr Oetkers (Vår filosofi: Kvalitet är bästa recept) fryspizzor till lunch idag, det var fan ingen FragZåne.
Den måste värmas i ugn för att komma till sin rätt. I micro blir det sladdrigt och jävligt. Godaste fryspizzan imo.
edit: gärna på ett bakplåtspapper som har några stänk av vatten (tänk fukta händerna och sprätta med fingrarna ett par gånger på bakplåtspappret) på sig för att få lite krispigare undersida/kanter.
Jag vet inte om jag är diskvalificerad i denna tråden men kommer med ett tips iaf:
Åt en av dr Oetkers (Vår filosofi: Kvalitet är bästa recept) fryspizzor till lunch idag, det var fan ingen FragZåne.
Alltså, det är flera som hyllat Oetker. Måste kanske vara så som du säger, att den "bra" har utgått? Alla gånger jag testat på senare år har jag blivit besviken, för att uttrycka det milt.
Till skillnad mot Zymac så tycker jag att de tunnare varianterna (ristorante) är godare än de tjockare (tradizionale) då jag ogillar när det blir för mycket bröd i förhållande till topping. (Rustica har jag inte smakat då den inte finns där jag bor.)
Men som Shadee redan nämnt så måste man värma dom i ugn, vet inte hur det blir annars.
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
Alright, får ge Oetker en till chans då. Sist jag käkade pizza från ugnen hemma gick det åt helvete, dock.
https://twitter.com/emilakered/status/1218094497990684677?s=2...
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
Inte sett denna tråd innan... kul! Själv håller jag på att skapa den perfekta pizza. Jobbat som bagare i 20 år så lite skills har jag när det kommer till degar. Är väldigt inne på att öppna en egen pizza med en polare i framtiden när vi vunnit på lotto. Napolitansk pizza ofc... Kör en 3 dagars deg nu, utan jäst. Krävs mycket tid att vika degen men ibland snöar jag in på sånt. Det som är bra är att en deg med autolys inte behöver mixas speciellt mycket utan man blandar istort sett bara ihop den med händerna, glutentrådarna blir starkare och starkare för varje vikning. Skall skicka några bilder vid nästa bak. Det man är ute efter är en riktigt skön crust i kanten och en riktig pizza har bara tomatsås(egen såklart), olivolja, mozza, och basilika.,.. Parmesan kan användas för att höja smaken ännu mera.
Älskar sånt nörderi! Gief pics.
Den måste värmas i ugn för att komma till sin rätt. I micro blir det sladdrigt och jävligt. Godaste fryspizzan imo.
edit: gärna på ett bakplåtspapper som har några stänk av vatten (tänk fukta händerna och sprätta med fingrarna ett par gånger på bakplåtspappret) på sig för att få lite krispigare undersida/kanter.
Gjorde precis så (minus vattnet). Smakade röv!
@Joakim Bennet: Jag tror dom har slutat med sorten som var god (för att vara fryspizza), jag gillade den som var svart förpackning på och hette Diavola (pepperonipizza)
Dom hära vita "ristorante" e inga höjdare.
Det var en pepperoni men som du säger med en blek, tunn botten.
Gjorde precis så (minus vattnet). Smakade röv!
Du är helt säker på att det var en ugn?
Viam inveniam aut faciam
Du är helt säker på att det var en ugn?
Jag tänkte fråga honom om han var säker på att det var en pizza.
// edit
Han kanske glömde ta den ur förpackningen?
Fast pepperonin är imo en av de sämre av smakerna. Bolognese, Prosciutto och Funghi är väl ett par av de bättre. Vegetale är helt Ok om man inte vill ha kött på.
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
Gjorde precis så (minus vattnet). Smakade röv!
Ofan. Då har vi olika smak gällande fryspizza. Vattenskvätten är bara pricken över i:et och är nog mer psykologisk än funktionell
En sak är då i alla fall säker och det är alla typer av tjocka fryspizzor är kassa. Bara bröd och bröd och bröd.
Gällande pizza från pizzeria så är det dock tjock botten som gäller! Har en "house-special" favorit från mitt lokala American Take Away:
Buffalo Chicken
Tomatsås, ost, grillad kyckling, bacon, ananas, bbq-sås, mozzarellaost
Har olika städer olika pizzastilar (om vi pratar snabbmatspizza)?
Jag växte upp i Östersund, och pizzorna där var tunna, inte alltför mycket tomatsås, och precis lagom salta (jag är partisk förstås). Jag har provat flera ställen i stan ganska långt ifrån varandra, och de hade alla ungefär denna stil.
Bor nu i Göteborg där pizzorna inte alls faller mig i smaken. De är degiga, slöa, slafsiga, för mycket tomatsås etc. De är ofta OK i början, men efter några minuter blir jag bara less. Jag trodde till en början att det det bara var i Angered kvaliteten var låg, men jag provade sedan pizzerian som vunnit "Sveriges bästa" (Sannegårdens Pizzeria tror jag det var?) och det var till min besvikelse nästan likadant. Några ställen har varit bättre, men de har också haft den lite tjockare stilen.
Är detta confirmation bias incarnate, eller ligger det nånting bakom detta?
Övning ger träning.
Dags att göra pizza igen i morgon i min pizzaugn. Pizzadeg på Tipo 00-mjöl, tomatsås på San Marzano-tomater (inget annat duger, ärligt talat) och den här gången ska jag toppa den med buffelmozarella, gorgonzola och kryddstark salami.
Låter otroligt pretto! Men säkert gott om man skippar kräkluktande ost dvs
Har själv gjort pizza på annat än San Marzano-tomater och det duger ärligt talat jävligt bra!
Låter otroligt pretto! Men säkert gott om man skippar kräkluktande ost dvs
Har själv gjort pizza på annat än San Marzano-tomater och det duger ärligt talat jävligt bra!
Klart det är pretto, hehe. Nu blev just den här pizzan rätt misslyckad pga att den blev för kladdig och rinnig, men det var mer ett handhavandefel än något annat.
Så vad är den perfekta fragzone pizzan?
Det mysteriet verkar inte vara löst än.
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
Har olika städer olika pizzastilar (om vi pratar snabbmatspizza)?
Jag växte upp i Östersund, och pizzorna där var tunna, inte alltför mycket tomatsås, och precis lagom salta (jag är partisk förstås). Jag har provat flera ställen i stan ganska långt ifrån varandra, och de hade alla ungefär denna stil.
Bor nu i Göteborg där pizzorna inte alls faller mig i smaken. De är degiga, slöa, slafsiga, för mycket tomatsås etc. De är ofta OK i början, men efter några minuter blir jag bara less. Jag trodde till en början att det det bara var i Angered kvaliteten var låg, men jag provade sedan pizzerian som vunnit "Sveriges bästa" (Sannegårdens Pizzeria tror jag det var?) och det var till min besvikelse nästan likadant. Några ställen har varit bättre, men de har också haft den lite tjockare stilen.
Är detta confirmation bias incarnate, eller ligger det nånting bakom detta?
Vet inte om du har sett men finns en kille på Instagram (kebabskatt) som recenserar kebabpizzorna på varenda pizzeria i Göteborg. Rätt underhållande läsningar och man hittar en del pärlor. Provat ett par av pizzorna på topplistan och för mig var det hur gott som helst! Hoppas du hittar något gott