Kebabpizza - Utöver kebab, vad mer?

Medlem

Det viktigaste med såsen är väl att den ABSOLUT inte ska vara yoghurtbaserad. Då kan man slänga pizzan i soporna.

Dödgrävaren

fetaost å kebab är en jäkla najs kombo, dock rätt varierande kvalitet på fetaosten på pizzerior, man vill inte ha salladsosten utan man vill ha den där fetaosten som smular sönder.

Redaktör
Ponny

Rödlök! Alltså, det måste finnas. Pizzerian här (Mariefred) är generösa med det. Ska dock sägas: käkade en kebabpizza i Jönköping i julas, och den var himmelsk. Innehöll inget "krimskrams", utan det var kebab och sås. (Also: den här tråden får fart på aptiten.)


signatur

En Bamseponny av folket

Medlem
Skrivet av Bussovic:

Alpina då?

Alpina är riktigt nice.

Annars vill jag ha:
Tomatsås, ost, skinka, lök och kebab. Sen toppas den med mild+stark sås och fetaost!
Är man riktigt bakis och inte kan bestämma sig om man vill ha en kebabpizza eller kebabtallrik så tar man pommes på pizzan.

Medlem
Medlem
Skrivet av serdyllon:

Ett tips är att kolla med din närmaste ICA-handlare om de kan beställa såser från Ilovepizza. Jag vet att de skickar sina såser till diverse ICA-butiker runt om i landet så de är förmodligen beställningsbara även om de inte ingår i standardutbudet som finns i alla butiker.

De som står bakom ilovepizza är samma familj som driver bland annat Utby pizzeria med erkänt bra såser. Så vitt jag förstår är burksåserna så nära originalreceptet man kan komma utan att besöka deras pizzerior. Har tyvärr inte haft möjlighet att pröva färdigsåserna, men Utbys såser är toppklass i stil med Jönköpings finest.

Coolt! Tack för tipset.

Medlem

En kebabpizza med skinka är min standard.
Om jag vill lyxa till det blir det med pommes. Ibland även med isbergssallad.

Kan rekommendera Pizzeria Guldkroken i Hjo, om ni har vägarna förbi. Bästa såsen!


signatur

"Do. Or do not. There is no try." - Yoda

Medlem
Skrivet av DitroX:

En kebabpizza med skinka är min standard.
Om jag vill lyxa till det blir det med pommes. Ibland även med isbergssallad.

Kan rekommendera Pizzeria Guldkroken i Hjo, om ni har vägarna förbi. Bästa såsen!

Men blir inte pommes mjuka och äckliga på en pizza? och sen varm isbergssallad, är det gott ens?

Avstängd

Börjar semesterfirarna bli hungriga eller ?;)


signatur

Tommy Tommy, pulver på min stjärt.
Tommy Tommy, vita moln av fjärt.

Avstängd
Skrivet av Ronzem:

Men blir inte pommes mjuka och äckliga på en pizza? och sen varm isbergssallad, är det gott ens?

Pommesen och isbergssalladen lägger man på när pizzan är klar ju 😃


signatur

Tommy Tommy, pulver på min stjärt.
Tommy Tommy, vita moln av fjärt.

Medlem
Skrivet av Ronzem:

Men blir inte pommes mjuka och äckliga på en pizza? och sen varm isbergssallad, är det gott ens?

Jag tycker att pommes är gott och lyxigt på pizzan. Pommes brukar inte bli mjuka, i alla fall inte när pizzan är nygjord. Kanske blir lite mjuka med tiden, inget som stört mig. Sen beror det väl också på vilken pommes det är. Där jag brukar köpa är de krispiga. Salladen blir väl lite uppvärmd men inte direkt att det blir äckligt. Tänk dig typ en kebabtallrik fast med pizzadeg.


signatur

"Do. Or do not. There is no try." - Yoda

Medlem
Skrivet av HylzaN:

Pommesen och isbergssalladen lägger man på när pizzan är klar ju 😃

Precis!
Ja, det blir ju inte så gott om man bakar pizzan samtidigt med pommes och salladen.


signatur

"Do. Or do not. There is no try." - Yoda

Medlem
Skrivet av Hanzo:

Härligt! :9

Well... jag blev inte imponerad tyvärr.
Kanske var lite sent att dyka upp runt kl 20 igår för att käka men jag kände inte att Hentorps kebabpizza (Christiano Special för att vara exakt) var något att hänga i granen. Inte den värsta jag käkat heller så 2/5 i betyg får den.


signatur

Halo kompis!

Medlem

Tråkigt att höra.

Den ser dock riktigt god ut på bilden!

Jag tycker personligen att den bästa tiden att dyka upp är före lunch och middag. Då har kebaben nästan bränts och smakar som allra bäst. Kommer man efteråt så har kebaben knappt fått färg. Nu var du där ganska sent så kebaben ser också ut att va välstekt.

Det som är en highlight med Hentorp är att de kör med hemmagjord och färsk deg. Jag vill också minnas att de inte fryser degen.


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem
Skrivet av Hanzo:

Tråkigt att höra.

Den ser dock riktigt god ut på bilden!

Jag tycker personligen att den bästa tiden att dyka upp är före lunch och middag. Då har kebaben nästan bränts och smakar som allra bäst. Kommer man efteråt så har kebaben knappt fått färg. Nu var du där ganska sent så kebaben ser också ut att va välstekt.

Host..gyrosen* inte kebab. ^^


signatur

The more I practice, the luckier I get.

Medlem

Jag har börjat käka något som här i Vetlanda heter Viking kebab men där jag kommer ifrån heter Mathias special. Det är typ en utrullad kebabrulle med kebabkött, sallad, lök och pommes på. Och sås då. Typ en kebabrulle men med mer mat på. Kanske inte räknas då det inte är en renodlad pizza.


signatur

PSN: MrOakenborn

Medlem
Skrivet av Fezk:

Host..gyrosen* inte kebab. ^^

Har aldrig käkat gyros. Men själva pizzan borde va tunn, krispig och smaka färskt. Det låter onekerligen som det både är smaksak och möjligtvis en svacka inblandat i betyget. Jag behöver nog åka dit och utreda.


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem

Som Jönköpingsbo undrar jag ofta hur pizzerior i resten av landet ens lyckas kränga pizzor över huvud taget...

Medlem
Skrivet av Zidious G:

Som Jönköpingsbo undrar jag ofta hur pizzerior i resten av landet ens lyckas kränga pizzor över huvud taget...

Jag tycker att flertalet av pizzeriorna i Falköping har godare (kebab)pizza än många av pizzeriorna i Jönköping och då har jag käkat på nästan varje pizzeria i tätorten Jönköping och städerna omkring.


signatur

Halo kompis!

Redaktör
Ponny

Måste sluta att gå in här när jag är hungrig...


signatur

En Bamseponny av folket

Medlem

Här i uddevalla är det standard att få isbergssallad,tomat o gurka om man beställer kebabpizza, men stabil kebabsås. Den bästa kebaben jag testat i sverige åt jag i växjö.


signatur

Allätare

Medlem

Inbakad med lök, tomat, och blandad vitlök/starksås (röd), a.k.a. Vikingpizza.

"Jönköpings" såsen är väl ok, men inte uppfödd med den. Åt den bruna såsen i trakterna runt Karlstad för en massa år sedan och tja, smakar okej. Pommes serveras bara i mina trakter (Mälardalen-Stockholm) med kebabtallrik, eller så kan du få ris istället. Blir kebabrulle ibland när jag är hungrig, den blir det ofta en massa sallad i, mindre Döner kebab typ storlek smörgås som du kan hålla i handen har jag inte ätit sedan 80 talet. För lite mat helt enkelt.

Medlem
Skrivet av Bussovic:

Well... jag blev inte imponerad tyvärr.
Kanske var lite sent att dyka upp runt kl 20 igår för att käka men jag kände inte att Hentorps kebabpizza (Christiano Special för att vara exakt) var något att hänga i granen. Inte den värsta jag käkat heller så 2/5 i betyg får den.

https://cdn.discordapp.com/attachments/718336897746993162/866...

Har du varit i grannkommunen Hjo och testat någon pizzeria där? Exempelvis Pizzeria Guldkroken? Har hört från de som äger pizzerian att det är en del från Skövde som åker dit för just den pizzan.


signatur

"Do. Or do not. There is no try." - Yoda

Medlem

En Hawaii med kebabkött och stark sås tack <3

Medlem
Skrivet av DitroX:

Har du varit i grannkommunen Hjo och testat någon pizzeria där? Exempelvis Pizzeria Guldkroken? Har hört från de som äger pizzerian att det är en del från Skövde som åker dit för just den pizzan.

Jag har käkat på en pizzeria i Hjo men minns inte vilken och minns inte hurpass bra/dålig den var


signatur

Halo kompis!

Medlem

För mig så har jag med åren gått över mer och mer till att beställa "Kebab Special" som ofta innehåller isbergssallad och "färska" tomater. Känns färskare av någon anledning, och smaken är inte lika enformig.

När jag var yngre så kunde jag ibland äta Kebabpizza med pommes, men nu blir det för fettigt att äta sån kombo... På tal om Kebabpizza med pommes på, det får mig tänka på Cheeseburgerbaguette med pommes från K25 i Stockholm... Var väldigt länge sen jag åt en sån.
https://skitgott.se/test/restauranger/snack-bar/

Medlem
Skrivet av Bussovic:

Jag har käkat på en pizzeria i Hjo men minns inte vilken och minns inte hurpass bra/dålig den var

Om du har vägarna förbi får du testa 🍕


signatur

"Do. Or do not. There is no try." - Yoda

Avstängd
Skrivet av jeppe109:

Nu har inte vi det här men jag har hört att vissa pizzerior har kebabpizza med pommes på.

Jag vill nästan hämta högaffeln bara av tanken.

Pommes på kebabpizza är asgött.
Enda problemet är ifall man inte äter upp pizzan och vill äta andra halvan senare för då blir pommesen soggy. Det löser man genom att äta upp alla pommes innan man ställer in resterna i kylen.

Dumheter att tycka det inte skulle passa på kebabpizza

Medlem
Skrivet av FryinRyan:

Pommes på kebabpizza är asgött.
Enda problemet är ifall man inte äter upp pizzan och vill äta andra halvan senare för då blir pommesen soggy. Det löser man genom att äta upp alla pommes innan man ställer in resterna i kylen.

Dumheter att tycka det inte skulle passa på kebabpizza

Jag har blivit informerad av en större och mer allvarlig synd för några inlägg sedan.

Hawaii med kebab har nu axlat manteln för pizzan jag har mest avsky för.
Tror den blir långlivad på toppen om inte.. ..någon får för sig att slänga på pommes också. OMG jag får börja vässa högaffeln redan nu tror jag 😁

Avstängd
Skrivet av jeppe109:

Jag har blivit informerad av en större och mer allvarlig synd för några inlägg sedan.

Hawaii med kebab har nu axlat manteln för pizzan jag har mest avsky för.
Tror den blir långlivad på toppen om inte.. ..någon får för sig att slänga på pommes också. OMG jag får börja vässa högaffeln redan nu tror jag 😁

Klockrent pöbeltänk

Skrivet av Zidious G:

Som Jönköpingsbo undrar jag ofta hur pizzerior i resten av landet ens lyckas kränga pizzor över huvud taget...

Jag har ett ex i Jönköping som jag bodde hos veckovis när inte hon bodde nere hos mig och det blev en del pizzor bl a och jag kan ju direkt säga att ni tror ni har bättre pizzor än övriga Sverige men det stämmer definitivt inte

Skriv svar