CS2 Major Köpenhamn!

Skribent

Gårdagen gick inte som jag trodde, men, det var underhållande matcher.

Tyvärr för svensk del åkte brollar och MOUZ på rejält med smisk mot G2 och innan dess hade NaVi gjort processen kort vs turkiska laget Eternal Fire.

Allt som allt så inte så mycket mer att säga om matcherna. G2 vann alla kritiska rundor vs MOUZ och hade alla marginaler på sin sida. NaVi var helt enkelt numret större än Eternal Fire och där var det aldrig något snack.

Det som det snackades mest om från gårdagen var stormningen av scenen från ett antal individer (idioter?). I en form av protest mot CSGOroll som är G2 sponsor. Stormningen anordnades av en annan skinsbettingsida, CSGOempire. Skumt agerat hur som helst.

Idag har vi två semifinaler och det är inga duvungar vi har på scenen. Vi har tre lag som vunnit majors tidigare och sen G2. NaVi vann i Stockholm, FaZe vann i Antwerpen och Vitality tog hem den senaste majoren på hemmaplan i Paris.

Kl 17. Vitality - FaZe
Två lag som hittay formtoppen till slutspelet, båda med erfarna IGLs, båda med superstjärnor i laget. Kan gå hur som helst. Det enda som går att säga är att det kommer bli en grym match.

Kl 20. NaVi - G2
Även här helt ovisst. I G2 har även NiKo hittat formen och m0nesy fortsätter imponera. NaVi däremot har burits fram av deras AWP-spelare wonderfull och i viss mån JL och kan även IM hitta formen kan NaVi bli riktigt riktigt farliga.

Länkarna till streams är samma som tidigare. De hittar du några inlägg upp.

Medlem

Är SK fortfarande aktiva? Har noll koll på den svenska scenen i cs nuförtiden


signatur

🎮 PlayStation 5 | Xbox Series X
📺 LG C2 55" (2022 EVO)

Skribent
Skrivet av Beertagne:

Är SK fortfarande aktiva? Har noll koll på den svenska scenen i cs nuförtiden

Nope. Länge sedan SK var svenskt. De gick över till brasilianska spelare och hade en del framgång igen. Sedan sålde de hela sin roster och försvann, om jag kommer ihåg rätt.

https://liquipedia.net/counterstrike/SK_Gaming

Skribent

IGLs o dagens första match har alltså spelat sedan professionellt sedan 2008-2009. För att sätta det i perspektiv så var det två spel sedan. Apex i Vitality började med CS:Source och Karrigan i FaZe med CS 1.6.

Skribent

Då har dagen för den första CS2-Majorfinalen kommit. Lagen vi får se på servern och i arenan är den stora hemmafavoriten Karrigan med sitt FaZe mot Navi som vi får se som ett litet överraskningslag.

Gårdagen bjöd på fantastiska matcher och riktiga nagelbitare. FaZe lyckades stänga ner ZywOo och Vitality för att till slut vinna ned 2-1

NaVi å sin sida gick en rejäl holmgång mot G2 och vann med absolut minsta marginal, 13-11 på avgörande kartan. JL och Wondelful visade mästarskapsform och det är något som verkligen behövs idag för att vinna finalen.

FaZe får som sagt ses som favoriter att ta hem det, dels med publiken i ryggen och även med erfarenheten som finns i laget. FaZe har spelat final i nästan varenda stor CS2 turnering som varit och är ger upp samt är oerhört svåra att vinna mot.

NaVi kommer in i finalen som en överraskning, många trodde inte de skulle gå till slutspel och än mindra vinna mot Eternal Fire i kvartfinalen (inkl undertecknad). Wondeful måste börja få ont i axlarna efter att ha burit laget hela turneringen, men kan han prestera en match till finns en chans. NaVi har även Bla1de som coach som får ses som en av de bästa genom tiderna och har ett väldigt bra öga för motståndarnas svagheter.

Mindre än en timme kvar! Kl 20.00 är det dags. Länkar till streams finns några inlägg upp.

Nu kör vi!

Medlem

Tack för din grymma rapportering. Det är tack vare dig jag hänger med när jag nu tar med grabben till Köpenhamn. Sjukt att vi hamnade bredvid varandra. Kul att träffas 😄!

BTW. Stötte på några trevliga norrmän på hotellet så nu har vi pins för varje dag 😜

Skribent
Skrivet av Garibald:

Tack för din grymma rapportering. Det är tack vare dig jag hänger med när jag nu tar med grabben till Köpenhamn. Sjukt att vi hamnade bredvid varandra. Kul att träffas 😄!

BTW. Stötte på några trevliga norrmän på hotellet så nu har vi pins för varje dag 😜

Tack själv. Kul att stöta på en fellow FZare. Var det fler FZ-medlemmar på plats?

Riktigt bra final var det också. De senaste 7 finalerna har slutat 2-0 så kul att det blev 3 kartor nu.

Haha, fan vad kul att det löste sig med pinsen!

Skribent

Då var denna major avslutad och den som till slut stod som vinnare blev NaVi med den finske AleksiB som IGL, som för övrigt även fyllde år i lördags.

Finalen i sig gick till tre kartor där NaVi drog längsta strået på första kartan innan FaZe pulveriserade NaVi på andra kartan.

I det här läget trodde många att FaZe nu skulle vinna den här titeln. Inte nog med att de skulle gå in i karta tre med enormt självförtroende, dessutom så var Wonderful som försvunnen från matchen. AWParen som var en stor del i att NaVi tog sig till final var i den här matchen försvunnen.

In i karta tre när NaVi behövde det som mest så klev b1t och JL fram och dominerade. Det var som att de inte kunde göra ett misstag, hade alla marginaler med sig och tog konsekvent korrekta beslut. NaVi stängde ner FaZe helt och hade ett tag 7-0 innan första halvan slutade 9-3. Efter en vinst i pistolrundan var allt upplagt för NaVi och de lyckades ta det sista steget och vinna sista kartan med 13-3.

JL som spelat bra genom turneringen, men som hamnat lite i skuggan av Wonderful klev nu fram ordentligt och fick till slut MVP-utmärkelsen för den här turneringen.

Allt som allt en grym turnering som innehåll allt som den skulle och riktigt bra stämning i arenan!

12
Skriv svar