Inlägg av sentient-haze

Inlägg som sentient-haze har skrivit i forumet

12

Ser kul ut, jag gillade 1:an men körde aldrig 2:an.

Cool scen där byggnaden rasar in i en mindre byggnad. Verkar lovande! Hoppas det funkar bara..

Skrivet av snubben:

Det häftiga med detta spel är hur det utforskar idén om vårt egna universum och teorin att verkligheten endast existerar på grund av att någon upplever den. Jag tycker mig själv se likheter i denna algoritm och den "eviga" ekvationen som beskriver vårt egna universum och dess lagar. Även om vårt universum troligen inte har en skapare på samma sätt som i detta fall.

+1, Tänkte i samma banor när jag såg videon.

Tycker också det är intressant om hur verkligheten verkar förändras när vi observerar den. Tänk om de kan bygga vidare med sina algoritmer och få spelet att mer förändra gameplay mekaniken beroende vad en spelare observerar eller interagerar med.

Tänk en spelare som utforskar och ser något mäktigt som en stor grupp varelser som går fridfullt i flockar och frodas i en skön miljö, en algoritm räknar ut att ett rovdjur borde leva på samma planet med så gott om föda mm. och genererar ett nasty rovdjur som stormar in och äter upp några djur. Flocken skingras, det får syn på dig och attackerar.

Klienten räknar ut att den ska spela stressig musik, ljus effekter ändras och stämningen förändras helt. Dödar du djuret så räknar servern ut att det bör finnas fler sådana, och genererar fler i miljön på den delen av planeten osv. Sparas allt mot molnet och man kan upptäcka egna nya planeter, så kan det finnas ett galaktisk wiki där detta reggas med statistik (även om gameplay) presenteras. Så kan andra spelare färdas dit för att uppleva ett scenario som du har "genererat" i dina resor.

Detta skulle man kunna bygga vidare på och att man själv kan bidra till att skapa gameplay scenarion beroende på hur du observerar eller interagerar med miljön du ser runtomkring dig, som du genererat.

Kul att se en uppdatering och att de stöder TSLRCM. Spelade igenom båda för några år sedan, men då blir det väl dags för det igen då!

Älskade både 1:an och 2:an men kan hålla med om att storyn var rätt förutsägbar (som de flesta Bioware spelen). Plot twisten i 1:an var dock riktigt bra.

Har många kära minnen från kotor som inte så många spel lyckats överträffa.

Tycker e-sport ska ha regler om doping som andra sporter, men jag tror inte drogerna gör så stor skillnad. Det behövs fortfarande träning, teamwork och skill för att vinna..

Men om de inför drogtester, vilka droger kommer de leta efter, och hur långt tillbaka mäter dem? 24h innan?

Jag tycker det är kul att huvudkaraktären nu får en röst. Kanske lägger de också till en pitch funktion så man kan customiza den litet?

Någon mer som tänkte på det gamla SW spelet Dark Forces vid 2.39?

Skrivet av Mirage:
Skrivet av atnek:

Allvarligt talat, vem fan bryr sig? Ni som bryr er behöver en reality check asap..

Jag bryr mig. Jag ogillar prestandahöjande droger. Sen att du tycker droger är OK talar en hel del för vilken typ av människa du är.

Om han tycker droger är OK eller inte, visar inte vilken typ av människa han är. Däremot visar din kommentar siken trångsynt och ointelligent människa DU är.

Kört en del på Stockholm syndrome, men spelar inte mig så stor roll vilken server då jag köpte det igår.

Engelska, mic och ljud, samarbete etc är en självklarhet för mig, också intresserad av att spela med seriöst folk som satsar på teamwork.

Ni kan också adda mig på steam: haze.hazardous

H1Z1 buddies

Hej alla,

Känner ingen som lirar H1Z1 och det börjar bli litet trist att möta apokalypsen helt ensam.

Tänkte därför kolla om här finns några svenskar som vill lira ihop på någon PvP server?

Är 30 år och kommer från västkusten, spelat flera liknande titlar tidigare och är inte intresserad av PvE servers. Känner väl mest för att bygga en liten bas någonstans och sedan raida andra.

Hör av er om det är någon som är sugen på att spela ihop!

/haze

Hoppas jag vinner! Har ingen TV överhuvudtaget pga att jag är en fattig student.

Lycka till alla!

Var skitglad idag, fick mitt GFGTX570 levererat tillsammans med BF3..

Sen när jag skulle installera det insåg jag att kortet går inte in i mitt chassi!

Saknar typ 0,5 cm, delen där jag har hårddiskarna är i vägen...

Vad är det för typ av chassi jag behöver köpa för att det ska passa? Försökt kolla på MidiTower på nätet (har dock miditower idag) och läsa mått men måtten brukar vara på hela "längden" men sen blockeras det av delen där man har hårddiskarna.

Någon som har ett bra tips?

Vill inte lägga mer än 500 kr på ett chassi.

Skrivet av Fuidama:

Dessa inkluderar BF3 Limited edition som kostar 449kr. Såååå på ett sätt kan man se det som att man sparar 449kr.
Enligt Sweclockers Beta benchmark av lite GFX kort så klarar sig även ett 560Ti rätt bra i BF3 betan... troligen lite bättre i fulla versionen som har fått optimeringar etc.

Gillar hur du tänker med BF3.. Men jag har inte varit insatt i tekniken på ca 5 år så jag har 0 koll på hur bra och prisvärt detta är jämfört med vad som finns på marknaden. Är GTX 560/570 medel eller bra?

Skrivet av UnorthodoxXx:

Tycker personligen att det inte är någon ide att uppgradera din rigg överhuvudtaget, som att slänga pärlor till svinen.

Köp dig ett billigare uppgraderingspaket, typ: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=495976 3000:-

Och ett chassi: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=604788 600:-

Och spara sedan ihop till ett "hyfsat" grafikkort runt 2000:- klassen. Exempel: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=647757

Använd din gamla hdd, CD/DVD-läsare och annat krimskrams så länge, det kan du köpa till senare och det kostar inte alltför mycket pengar.

Där har du en bra grund som kommer klara sig bra med de flesta spelen.

Kan vara så att du behöver ett nytt PSU (Nättagg) till detta om det du har är lite för klent.

Hmm, kan man inte göra tvärtom då? GFX först sedan resten..

Har redan ett Thermal take tough power 750 W nätagg, bör räcka, eller hur?

Skrivet av Konfucius:

Iofs är ju gkort vitalast vid spelande, så att börja med att uppgradera gkortet kan vara en tanke, för att sedan kompletera med resten. (med tanke på den budget du nämner och att du kke har svårt att få fram de pengar du egentligen behöver medsamma, men förmodligen har så att du kan köpa mera senare.)

Frågan är bara vid när ditt system (prolle) börjar flaska gkortet, den saken bör du ta reda på innan du ev väljer denna vägen, så att det nya gkortet inte blir för klent.

Ja jag tänker litet i samma banor.. Köpa ett grafikkort för 2-3 tusen och sen uppgradera moderkort, minne och CPU vid ett senare tillfälle. Eller?

Det spelar väl ingen större roll om man kör ATI eller nVidia med min processor/moderkort?

Ny dator för spel?

Tjena,

Känner att det börjar bli dags att uppgradera datorn så att man kan lira nya spel utan att sänka alla settings till low. BF3 släpps ju dessutom snart..

Några tips på vad jag ska titta på? Har inte särskilt stor budget (2.000 - 4.000 kr) och inser att det kanske inte räcker med att uppgradera då datorn är såpass gammal. (?)

Anyways, er feedback skulle uppskattas!

Min dator idag:

Windows XP (tänker uppgradera till win 7)
Grafikkort: ATI Radeon HD 4800 - 512 MB
Processor: AMD Athlon 7750 Dual-Core - 2.7 ghz
RAM: 3,25 gig
Moderkort: AMD Black series - A780GM-A

12