Inlägg av blackidus

Inlägg som blackidus har skrivit i forumet

Inget som lockar mig direkt men kommer dock att testa Hellblade men det är bara för att det kommer på gamepass.

Bra spel, från båda sidor (PS/Xbox).

Playstation behöver bredda sig lite känner jag. Dem har kört fast i samma spår länge med storydrivna tredjepersonsäventyr med snygg grafik och tråkigt gameplay. Anledningen till att jag ännu inte äger en PS5.

Xbox har lite tvärtemot mer variation men behöver lite mer kvalitet och släppas lite tätare.

Skrivet av Metroid:

Några buggar som har varit med sedan Oblivion som jag kan komma på så här på rak arm är att NPC:er inte tittar på en när man pratar. De kan stå vända åt andra hållet. Ser särskilt korkat ut när de står i en affär. Eller att ansiktsanimationerna inte fungerar som de ska så att de stirrar på dig med vidöppna ögon, totalt likgiltiga. Vad sägs om buggen som gör att alla AI-styrda karaktärer fastnar i golv, väggar, dörrar eller vad som helst? Min personliga favorit är buggen som gör att AI-styrda karaktärer inte dyker upp på angiven plats så du inte kan slutföra uppdraget. Jag har t.o.m varit med om att det inte ens hjälper att starta om sparfilen utan man måste använda konsolkommandon för att klara det. Överlag är det mycket problem med allt som rör NPC, AI och fysik. Finns mängder av videor på bla Youtube som tar upp detta.

De får kritik för buggarna varenda gång de släpper ett nytt spel och trots att det i många fall rör sig om samma buggar som förut så fixas de aldrig. Antingen bryr de sig inte eller så är de helt inkompetenta.

Och dessa buggar rättas av community patchen?

Den enda NPC berörda buggen jag stött på var när dem plötsligt försvann genom golvet, men inget som en reload av senaste saven inte kunde lösa. Det var dessutom en av dem första buggarna dem patchade bort.

Skrivet av Metroid:

Samma buggar från tidigare spel har följt med eftersom de använder samma motor och aldrig har fixat de gamla buggarna. Det hade aldrig behövts en inofficiell patch om de gjorde jobbet ordentligt någon gång.

Får man fråga vilka buggar det är isf?
Som jag sade tidigare så har iaf jag haft turen att inte stöta på några, och då utan någon community patch.

Skrivet av Metroid:

Jag kan garantera dig att de bara har skrapat på ytan när det gäller buggfixar. Det måste alltid fixas av inofficiella patcher då Bethesda är totalt oförmögna att göra det själva.

Då har vi nog helt olika upplevelser av spelet. Som jag skrev tidigare så har jag runt 600 timmar i Starfield. Har haft kanske 2-3 krascher totalt och inga quest eller spelförstörande buggar alls. Och det är även innan dem började patcha spelet

Skrivet av Påskmust:

Uppdateringen ser bra ut och gjorde mig lite sugen att återvända, men jag förstår inte hur det kan ha tagit 8 månader att fixa dom här grejerna som folk klagat så mycket på?

Dem första 8 månaderna har nog bara varit fokus på buggfixar, nu kanske dem har tagits sig igenom det mesta av dem och kan fokusera på att lägga till nya funktioner istället.

Skrivet av Ankh:

Låter kanon! Jag har ett par hundra timmar i Starfield, men jag kan lätt säga att det kändes väldigt enformingt och fullt av grinding majoriteten av tiden.
Hoppas vi får fler saker här som gör det värt att fortsätta spela igen
(har inte klarat spelet ännu då jag låter min adhd ta över hela tiden... "nu måste jag klara av detta uppdraget innan jag gör något annat för....vänta nu...vad är det där borta...det måste jag kolla först...nu när jag tänker efter har jag inte varit på den planeten jag såg innan...förresten, borde jag inte ändra om mitt skepp? Jodå, efter jag byggt en bas...etc etc etc")

Samma här Är nog uppe i runt 600 timmar än så länge.
Det jag ser fram emot mest är att kunna justera affärers pengar, som det är nu så tar det en evighet att sälja av sig alla grejer man plockar på sig för att affärerna har så lite pengar.

Så nu kanske det lönar sig mer att faktiskt bygga en mining utpost när man faktiskt kanske kan sälja allt material snabbare

Stadskartor bryr jag mig inte om.
Har aldrig använt mig av dem i något BGS spel, ge mig flera bygg-alternativ i skeppsbyggaren istället

Skrivet av Vintersorg:

Dock med avstängda achievements då va?
Officiella texture pack med 4k-texturer som finns till PC lär de väl bakat in också va?

Inte hunnit testa än själv.

Nej FPS boosten som man får via Series konsolerna påverkar inte achievements då det inte är en mod. Har spelat både Skyrim och Fallout 4 och fått achievements med det på 🙂

I Skyrim ska man dock vänta med att slå på det tills efter man tagits sig förbi introt med hästvagnarna då dem extra fps sabbar fysikmotorn och vagnarna riskerar flyga runt och fastna.

Kan vara så med texturerna, har inte hunnit testa själv men på dem videos man sett ser jag ingennstörre skillnad.

Skrivet av Freakon:

Trist att uppdateringen verkar vara sparsmakad. Med tanke på hur lång tid den har legat och puttrat så hade jag förväntat mig mer.

Håller med, hade förväntat att man jobbade lite mer med att få upp bättre texturer osv.
Visst är det trevligt med högre upplösning men 60 fps har vi haft ett tag på Xbox series konsolerna med FPS boost.

Estrellas Linschips

Skrivet av Keneay:

Föredrar helt klart när allt släpps samtidigt så att jag själv kan bestämma när och hur mycket jag vill se. Har jag tid och vill binga gör jag det, vill jag se lite i taget eller inte har tid för allt på en gång gör jag det.

Håller med
Det enda negativa med att släppa alla avsnitt direkt att det blir svårt att undvika spoilers om man inte ser alla avsnitt direkt. Efter 2-3 dagar hade jag kanske tagit mig halvägs genom serien och det började dyka upp spoilers hejvilt på tuben och annat med scener man själv inte sett ännu.

5/5. Var längesedan jag fastnade för en serie så här mycket
Förstår inte heller klagomålen på cgi effekterna? Med tanke på att det är en serie, inte en film så tycker jag alla effekter var riktigt bra.
Den enda cgi delen som inte funkade var när Yao Guaién slår till Titus så han flyger i sin Power armor. Den landningen såg inge bra ut, annars var det inget cgi mässigt som fick mig att reagera på att det var dåligt.

Skrivet av Patrik1975:

Har för mig att jag läste någonstans att majoriteten av alla byggnader kommer att kunna gås in i

Finns lite olika läckor, en del säger 70% av byggnader går att gå in i och en annan säger ett antal på 157 st.
Antalet 157 låter nog mer troligt, att vi skulle kunna gå in i 70% av alla byggnader känns tyvärr väldigt långsökt med tanke på vilka prestandakrav det ev skulle leda till.

Härligt, har blivit en paus från Stafield nu efter 5-600+ timmar. Nu väntar man på officiellt mod-stöd och DLC
Hoppas på att det första DLC blandar in Va´ruun mycket mer.

Sett 6 av 8 avsnitt och är helt klart en 9/10 än så länge.
Helt klart uppe bland dem få bra speladaptioner som gjorts till film eller tv.

Karaktärerna känns lite som olika genomspelningar man själv brukar göra i spelen. Lucy är den första karaktären man gör där man försöker spela en god karaktär och göra allt rätt med balanserade stats. Maximus är andra genomgången där man skjuter sig genom spelet med 0 karisma och 0 luck, allt på styrka. Ghoul är du när du bara kör igenom spelet och dödar allt!

Finns så många små hintar till saker som man gör eller upplever i spelen.
Favorit citatet är nog "Thou shalt get sidetracked by bullshit every goddamn time"

Skrivet av magma:

Är väl förmodligen ett sätt för att locka fler medlemmar till deras ubisoft+ premium?

Självklart
Sen sätter dem även höga priser på sina specialutgåvor för att istället locka folk till Ubisoft+, man hoppas folk börjar prenumerera för att testa spelet och sedan glömmer bort att säga upp prenumerationen.

Skrivet av Kyraal:

Spana in ÖJULF, den kanske fungerar? Har byggt en egen lösning som fungerar ganska bra för min 18" laptop och en ritplatta vid sidan så jag kan jobba lite i soffan ibland, men den kräver ett ben längst fram eftersom det blir väldigt framtungt.

Den hade jag missat, ja den kan funka
Får kolla lite så den är tillräckligt stor bara, tack för tippset!

Inget intressant direkt.
Något som jag däremot skulle vilja se är något brick-liknande som man kan ha i knät i soffan som man bekvämt kan ha tangentbord och mus på. Nu har jag bara en enkel mdf skiva som inte värst bekväm under längre stunder.

Eller det kanske finns någonstans redan men jag som missat det? 🙂