Om några veckor landar speluppdatering 2.3: Empyreal Assault och därmed blir #Rift free-to-play. Det innebär att några nymodigheter finner sin väg in i spelet, och #Trion redogör för detaljerna i en ny artikel.

REX (Rift Exchange) är en valuta som man köper för riktiga pengar i den nya Rift-butiken. Denna valuta kan man sedan sälja till andra spelare i spelet, för spelets valuta platinum, eller så byter man REX mot prylar man vill ha.

När alla byten och försäljningar är avklarade kan personen med REX konvertera dessa till credits som man nyttjar i Rift-butiken för att köpa saker man vill ha. På det här viset behöver man alltså inte betala några riktiga pengar för att handla i butiken – man kan kämpa hårt inom spelets gränser och köpa valutan där istället.

Något mer rakt på sak är systemet för att ge bort presenter. Vissa saker i butiken går att skicka direkt som gåvor till vänner. För att göra det använder man ovannämnda credits för att helt enkelt köpa prylarna, slå in dem i festligt presentpapper och mejla iväg paketen.

För mer information om Rifts free-to-play-modell, läs vår matiga artikel och intervju här.