Playstation Now - irriterande bra

På Sonys presskonferens annonserade de att Playstation Now snart ska dra igång i USA och Kanada, och på mässgolvet kunde nyfikna testa spelströmningstjänsten live. Allt från fighting-spel till fps och actionäventyr fanns på plats. Vi testade att få rejält med spö i #Street Fighter IV, något som har blivit något av en vana för undertecknad på E3-konferenser.

Just fighting-spel är extra känsliga för latens för de som spelar på en så avancerad nivå att de räknar bildrutor, vilket är ett par steg över min skicklighet. Jag kan alltså inte säga om Playstation Now duger för de allra största fantasterna, men jag kan glatt rapportera att jag aldrig såg tillstymmelsen till latens eller lagg i de spel jag testade på tjänsten. Då ska det tilläggas att datacentret som servade maskinerna i fråga befann sig i Los Angeles – samma stad som E3-mässan – vilket minskar latensen avsevärt.

Location, location, location

När tjänsten använd av folk som bor i mer avlägsna delar av USA bör latensen öka, men det är hur som helst imponerande att spelupplevelsen kan vara så felfri när den levereras över en internetuppkoppling. Med Playstation Now skulle du potentiellt kunna spela Playstation 4-spel på din tv, Playstation 3 eller Playstation TV utan att äga Sonys senaste konsol, vilket så klart är trevligt för den med begränsad ekonomi. Tidiga spekulationer visar dock på att prenumerationsmodellerna för tjänsten kanske inte blir så billiga.

En smocka på framtida distributionsmodeller?

Playstation Now är dessutom bara utannonserat för den amerikanska marknaden, och det är oklart om och när tjänsten skulle kunna nå Norden. Vi håller tummarna för att så blir fallet, för Playstation Now har potential att bli en Spotify-tjänst för Sonys titlar som fungerar bra nog för de flesta behov. Förutsatt att du har en vettig bredbandsuppkoppling och bor hyggligt nära ett datacenter det vill säga.

Vi har en beta-nycklen till Playstation Now att dela ut. Eftersom dessa endast fungerar på den amerikanska marknaden är det inte särskilt användbart för majoriteten av er, men om du är en utomsocknes läsare av FZ är det bara att höra av dig.