Markus Persson är askungeberättelsen som spelbranschen (och spelarna) velat höra som godnattssaga varje kväll de senaste fyra åren. En framgångshistoria som saknar motstycke och när affären med #Microsoft blev klar idag fick den också ett kvitto som till och med affärsvärlden kan förstå: 17,8 miljarder kronor. Ändå ser inte Persson sig själv som en spelskapare.

I sitt avskedsbrev på en för närvarande överbelastad personlig blogg skrivar han att han lämnar företaget han byggt upp genom framgångarna med #Minecraft. Han hade dock aldrig någon tanke på den monumentala succén. Hur spelet skulle förändra branschen och göra honom till en superstjärna, en position han inte har varit helt bekväm med.

– Så fort den här dealen är klar kommer jag att lämna Mojang och gå tillbaka till att skapa Ludum Dares (en indietävling, reds anm.) och små webexperiment. Om jag råkar skapa något som får momentum kommer jag förmodligen att överge det på en gång. Med tanke på att den allmäna uppfattningen om mig redan är något skev så förväntar jag mig inte att komma undan några negativa kommentarer om detta men jag kommer åtminstone inte känna mig tvingad att läsa dem.

Han avslutar också sitt avskedsbrev med följande enkla rad som vittnar om sin ovilja att stå i rampljuset och att känna pressen från alla miljontals Minecraft-spelare.

– Det handlar inte om pengarna, det handlar om min mentala hälsa.