I samband med avslöjandet av Death Stranding 2 sa Hideo Kojima att han, efter att ha upplevt pandemin, "skrev om berättelsen från grunden". För japanska nyhetssajten Natalie (översatt av VGC) berättar Kojima-san mer om varför. Han hade faktiskt historien färdig innan pandemin.

I Death Stranding framhävde vi sammankopplingar. Men när pandemin fick fäste växte digitala sammankopplingar, så som arbete på distans.

Kojima insåg att länka samman digitalt aldrig kunde tillfredsställa det mänskliga behovet: "Vi är av naturen upptäcktsresande". Vi hanterar just nu ensamhet och uppdelning, menar spelikonen.

Världen genomgår stora förändringar. Vi kan inte spola tillbaka till vår förpandemiska verklighet, så vi var tvungna att ompröva sammankopplings-konceptet.

Kojima berättade vidare att tolkningen av "strand" har utvecklats. I slutet av den enda trailern vi hittills fått från Death Stranding 2 ställs frågan: "Borde vi ha anslutit oss?" Detta är väsentligt för tvåan, avslöjar regissören. Spelet är under utveckling till PS5. Release? Oklart. Pc? Förmodligen.