I en Eurogamer-intervju säger #Heavy Rain-skaparen David Cage att hans hajpade Playstation 3-exklusivitet definitivt blir den sista thrillern från hans håll.

Jag vet en sak säkert och det är att Heavy Rain är sista delen i min personliga trilogi där jag försökt berätta samma typ av berättelser om seriemördare och liknande, i thriller-genren. Nu känner jag mig vuxen nog att säga "OK, låt oss expandera utrymmet och försöke se vad mer jag kan göra med det jag lärt mig".

Vad vi kan vänta oss av Cage härnäst är dock fortfarande höljt i dunkel, men den udda spelutvecklaren hintar om intresse både för rörelsekänsligt, interaktiv Shakespeare och att göra ett spel i samma berättarmässiga stil som Heavy Rain fast med flerspelarläge.

Jag tror att det är möjligt [multiplayer], och jag tror att det är nästa utmaning. Och det vore fascinerande. Det är otroligt utmanande. När jag såg kraftansträngningarna som krävdes bara för att få enspelarupplevelsen att funka i Heavy Rain, så kan jag förstå vad som skulle krävas för ett flerspelarläge - men det skulle vara väldigt spännande.

24 februari släpps Heavy Rain till Playstation 3. FZ-recensionen hittar du här, och om du vill kan du också delta i vår Heavy Rain-tävling!