Vi befinner oss mitt i den stormande spelhösten och stortitlarna står som spön i backen. Gamern inombords jublar nästan lika mycket som plånboken gråter, men med FZ:s guide till höstens hetaste spel säkerställer du att du handlar klokt.

I en serie om tre delar kollar vi in höstens måste- och kanske-spel. Vi började häromdagen med de hetaste spelen i oktober, och i dag kollar vi alltså in november-releaserna. På lördag avrundar vi sammanställningen med decemberlistan.

Måsten

Om du någon gång har spelat det bisarra sällskapsspelet ”Killer”så vet du ungefär hur Assassin’s Creed: Brotherhood funkar. Du ska ta livet av en annan spelare, som i sin tur ska ta livet av en annan, och så vidare tills det kommer tillbaka till din mördare. Diskretion, taktik och härligt autentiska miljöer gör oss hoppfulla på detta lönnmördarspel.

Förhandstitt - multiplayer
Förhandstitt - singleplayer

Call of Duty-serien har hittills inte producerat några dåliga spel, och Black Ops torde hålla sig till den regeln. Smyg omkring i djungler, smyg dig på ryska maffiabossar och flyg Mi-24 Hind-helikopter! Och Calle fick rätt, det blir ett zombieläge. Det ska dessutom stödja 3D-TV, så grattis båda ni som har en sådan.

Häråt mannar, älgen sprang hitåt!

Kolla, en zombie!
Läs våra första intryck

Microsofts Kinect utlovar fritt spelande, utan handkontroller och andra begränsningar. Dance Central är dock det enda spelet hittills som verkar gå utanför det beprövade ”poppa ballonger med händerna”-konceptet. Det här är ett dansspel där du verkligen måste dansa, och där du kan ta med dig moves till det riktiga dansgolvet!

En film säger mer än 1000 danssteg

Gran Turismo har varit kungen av bilspel nästan sedan konsolspelens begynnelse. Men på senare år har spel som Microsofts Forza Motorsport skämt bort oss med finesser som skademodeller och superdetaljerad fysik. Gran Turismo 5 lovar att ge oss detsamma, och mer därtill, och vi kan knappt vänta tills vi får veta om det är sant.

Film - Gran Turismo 5

Rädda eller förstör en Disney-värld på dekis i Warren Spectors (#Deus Ex, med mera) episka actionäventyr. Du målar och suddar och träffar några av de mer obskyra disneyfigurerna, medan du bygger din egen karaktär och ditt eget äventyr genom de val du gör. Kan det här bli det första riktigt vuxna Wii-spelet? Vi hoppas det.

Tidiga intryck