Det är ett gudomligt koncept som faller många i smaken, vilket man kan se ikväll när #Smite-vm drar igång i Atlanta, USA. Med en prispott på 2,5 miljoner dollar kan #Hi-Rez Studios stoltsera med den tredje största prissumman för enskild e-sportsturnering. Har du inte testat spelet än så kan det vara hög tid att göra det nu. Det är gratis att plocka hem och FZ visar vägen under de första trevande stegen med en behändig nybörjarguide. Först går vi igenom några enkla grunder, sen tipsar vi om några bra gudar att börja resan med.

  • *Smite innehåller mycket material som hjälper dig att komma igång. Börja med att spela de grundläggande lektionerna i practice mode för att lära dig spelets regler. Därefter bör du titta på de fördjupande filmklippen som finns tillgängliga - du hittar dem under fliken som ser ut som en tv-ruta.

  • Se till att rutorna för “auto level skills” och “auto level items” är ikryssade när du väljer slagskämpe innan matchen börjar. Som namnen antyder innebär det att föremål och förmågor väljs automatiskt, så att du kan fokusera på att lära dig spelmekaniken. Först när du blivit varm i kläderna kan du bocka ur och börja laborera med egna idéer.

  • Lyssna på dina lagkamrater. Det finns med största sannolikhet någon med erfarenhet i laget som kan säga åt dig vad du ska göra. På så sätt lär du dig de olika rollerna, positionerna och hur de fungerar i praktiken.

  • Vid level 5 kan du börja spela conquest (Smites standardspelläge) mot andra spelare. Att spela mot mänskliga motståndare är svårare än att kämpa mot artificiell intelligens, men gör också att du lär dig spelet och blir bättre betydligt snabbare. Så våga ta pvp-klivet så fort som möjligt.

Det finns många gudar med etiketten “easy” och “very easy” som lämpar sig särskilt väl för nybörjare. Vilka som är bäst är förstås en smaksak, men medan du lär sig grunderna kan det vara klokt att spela någon som tål mycket stryk eller är en fena på att undvika skada. Och som inte har alltför komplicerade stridsförmågor. Efter en del laborerande kom vi fram till att de fem hjältarna på nästa sida är extra nybörjarvänliga alldeles i början av Smite-karriären.