I snart fem år har SweClockers medlemmar spelat tillsammans under samlingsnamnet SpelClockers och nu är det dags att lägga i nästa växel. SpelClockers utökar till att även inkludera gamingfantaster här på FZ och förvandlas till inget mindre än Geeks Gaming. Under hösten kommer ett 20-tal admins från båda forum att hjälpas åt att anordna spelkvällar, tävlingar, turneringar och givetvis streams.

Satsningen leds av forumveteranen och tillika huvudadministratören Lars "Lan" Levin, som tillsammans med övriga spelfantaster kraftsamlar inför en fullspäckad höstsäsong. Den officiella premiären äger rum redan i samband med pre-releasen av #Battlefield 1.

Hallå där, Lannovar. Vad är det som pågår?
– Goddag i stugan! Det är mycket som pågår, men vi tar det från början. Efter sommaren började vi i gamla SpelClockers fundera på hösten och vi kom fram till att det ser ut att bli en riktigt lovande spelsäsong. Samtidigt insåg vi att det behövs mer folk för att verkligen kunna göra någonting extra. Sagt och gjort, vi letade förstärkning och fick bland annat hjälp från ett gäng forumprofiler från systersajten FZ. Då kände vi att det även var dags att byta namn och valet landade passande nog på Geeks Gaming.

Ni har redan tjuvstartat med både streams och spelkvällar, men nu är det dags för den officiella premiären. Vad planeras?
– Torsdagen den 13 oktober inviger vi Geeks Gaming med en helkväll Battlefield 1. Vi streamar, snackar på Teamspeak och har öppet för alla som vill vara med och spela. Dessutom kan det mycket väl dyka upp en tävling med ett riktigt trevligt pris från vår huvudsponsor Asus Republic of Gamers.

Just Battlefield är kanske extra intressant med tanke på hur mycket det spelats på SpelClockers servrar genom åren. Blir det egna servrar även med Battlefield 1?
– Jajjamen! Vi planerar att dra igång uppemot fem egna servrar. Det exakta antalet beror på vad EA/Dice kommer att erbjuda och givetvis intresset från medlemmarna på SweClockers och FZ. Förhoppningsvis blir det minst lika bra som sist!

Det tisslas och tasslas en del om att det blir fler aktiviteter. Vad kan du avslöja?
– Det blir det mer av allt. Fler spel, fler spelkvällar, fler streams och nu även tävlingar. Vår Teamspeak-server är öppen för alla och vi vill verkligen understryka att vem som helst är välkommen att hjälpa till eller bara vara med och spela. Vi får nu backning från både Geeks (organisationen bakom SweClockers och FZ /reds. anm.) och huvudsponsorn Asus Republic of Gamers, vilket ger oss helt nya möjligheter att satsa framåt.

Kul att höra! Är det något mer du vill passa på att framföra när vi ändå har dig på tråden?
– Passa på att titta in i forumet och glöm inte prenumerera på vår Twitch-kanal. Vi finns dessutom på Teamspeak och inom kort en egen webbplats.

Det låter som att det blir en riktigt härlig höst. Lycka till!
– Tack så mycket!

Geeks Gamings officiella spelsäsong drar igång torsdagen den 13 oktober. Först ut är en öppen spelkväll och stream med pre-releasen av Battlefield 1.


Detta är Geeks Gaming

Geeks Gaming är en sammanslutning spelglada entusiaster från SweClockers och FZ. Ett 20-tal administratörer från forumen anordnar öppna spelkvällar, turneringar, streams och andra evenemang. Att vara medlem i Geeks Gaming kräver ingen ansökan – alla är välkomna! Det enda som behövs är ett gott humör och en vilja att ha roligt tillsammans.