Undrar du hur det kommer sig att #Microsoft till slut gav #Remedy tillstånd att släppa #Alan Wake till pc? Enligt utvecklarna själva krävdes det mycket tjat för att det hela skulle gå vägen, men tack vare finländarnas goda relationer med Xbox 360-tillverkaren så fick de grönt ljus.

Från början utannonserades Alan Wake som ett pc- och Xbox-spel kring 2005, för er som minns.

– I och med den utannonseringen föddes våra barn och vi började ta hand om dem, om jag kan använda den analogin. Någonstans längs med vägen försvann ett av våra barn. Vi har nu funnit honom och vår familj är komplett, säger Oskari Häkkinen.

– Vad jag försöker säga är, rakt från hjärtat, att pc-spelande är en del av Remedys ursprung ända tillbaka från det första Death Rally som utvecklades i en källare till Max Payne 1, som också delvis gjordes i en källare. Att utannonsera Alan Wake till pc var alltid en viktig faktor för oss. Pc-versionen var något Remedy som team alltid velat göra. Vi har inte försökt dölja det. Så vi har gjort allt i vår makt för att få göra den.

Oskari Häkkinen tillägger att det var sju månader sedan Microsoft gav sitt okej till pc-portningen, som är ute nu via Steam. En lansering till andra digitala återförsäljare som exempelvis Origin kommer också att ske, och den 2 mars släpps den fysiska butiksversionen.