Under #Sonys presskonferens på årets Gamescom visades en trailer för #War Thunder. Tanken är att det ska släppas samtidigt som Playstation 4 och även på konsol vara free-to-play. För dig som planerar ett köp av Xbox One och fortfarande vill spela flygliret, då är det PC som gäller. I en intervju med Edge berättar utvecklarna Anton Yudintsev och Kiril Yudsintsev varför.

– Den största anledningen är att du behöver många spelare för att ett online-spel ska bli framgångsrikt. Sony tillåter oss att göra cross-platform-spel för PS4 och de låter oss göra uppdateringar samtidigt. Vi har en överenskommelse; vi kan släppa uppdateringar för PC och PS4 samtidigt. Det betyder många spelare från dag ett. De sitter på PC, men spelar med PS4-spelare. Det är den första anledningen. Den andra är att PS4 är såpass kraftfull, och arkitekturen liknar den för PC, så det är lättare att släppa uppdateringar samtidigt, berättar Yudintsev.

Samtidigt har de inte särskilt mycket gott att säga om #Microsoft, och menar att de har en lång väg att gå för att närma sig #Sony på den här punkten, även efter deras senaste utspel om free-to-play och självpublicering. Det är fortfarande ett alldeles för krångligt system, och så var det det där med cross-platform.

– Cross-platform är inte tillåtet på Xbox. Så Xbox One-ekosystemet kommer vara litet i början av konsolcykeln.