@Tompa delade inte ut något toppbetyg när han recenserade Mario Kart 8, men det var inte gameplay-momentet det var fel på, utan att #Nintendo inte levererat något nytt under solen. Försäljningen i Storbritannien påverkades dock inte av detta, utan resulterade i ruskigt bra siffror för Wii U.

Det är ingen hemlighet att #Nintendo har blivit den nya konsolgenerationens underdog och att den haltande Wii U-försäljningen ställt till det för den klassiska speljätten. Därför blir det desto roligare med rapporten från GFK Chart om succésiffror. #Mario Kart 8 är den starkaste lanseringen av ett Wii U-spel i Storbritannien och den näst starkaste lanseringen för Mario Kart-serien. Försäljningen av konsoler har ökat med 666 procent och utav dessa är majoriteten (80 procent) Mario Kart-paketet, där spel och konsol ingår. Spelet ligger just nu på en andraplats under #Watch Dogs.

Hur den svenska marknaden tagit emot spelet återstår att se, men under onsdagen bör vi få det svart på vitt. Håll ett öga på speltoppen om du inte är upptagen med att skjuta röda skal av frustration på dina vänner.

Uppdaterat: Mario Kart 8 har sålt 1,2 miljoner exemplar över helgen, enligt Nintendo själva.