Att Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund höll tal i Almedalen förra måndagen torde ha kvarkstor chans att hamna på nyhetsplats här på FZ. Men outgrundliga äro KD:s vägnar – inför Hägglunds tal eldades publiken på med musiken från #Battlefield 1942, och så nobel smak förtjänar förstås en notis.

Partiledaren antydde ingen politisk kursändring i riktning mot mer kärlek till spel i sitt tal, men kanske är musikvalet ett första steg i den riktningen. Vi har sökt KD för en kommentar, och tills dess kan vi bara spekulera. Och det tänker vi göra.

Kanske liras det 64-mannakrig i smyg när Sveriges mest familjevärnande parti träffas? Kanske kollar de in vad unga väljare roar sig med istället för att gå i kyrkan? Kanske filar de på ett eget spel inför höstens val (Almedalen 1942)? Kanske har #Dice/#ea|EA sökt hjälp hos högre makter med #Battlefield Hardline, och KD är ett steg på vägen till chefen där uppe?

Fotnot: Göran Hägglunds pressekreterare Anders Gustafsson säger till FZ att det var ett gemensamt val av dem som jobbat med talet, och att Hägglund använt BF1942-musiken vid något tidigare tillfälle. Skälet: "den är cool".