Det såldes betydligt fler Xbox One-konsoler än Playstation 4:or i USA i september, säger analytikern Michael Pachter på Wedbush Morgan.

Pachter uppskattar att 325 000 Xbox One-konsoler såldes, medan PS4:an gick åt i 250 000 ex, och om siffrorna stämmer är de något av ett trendbrott – #Sonys konsol har sålt bäst nästan varje månad sedan de släpptes i november förra året.

Ett skäl till Xboxens lyft kan vara priset: Microsoft skickade med ett spel gratis med varje såld Xbox One-konsol den 7-13 september, vilket var samma vecka som miljonsäljaren #Destiny släpptes. Att Microsoft släppte en billigare, Kinect-fri Xbox One under månaden kan också ha bidragit: jänkare kunde under en period köpa en Xbox One med Destiny för 400 dollar, medan samma PS4-deal kostade 450 dolllar. Samtidigt marknadsfördes Destiny hårt som ett Playstation-spel.

Pachters siffror är inte officiella, utan uppskattad försäljning. The NPD Groups officiella försäljningssiffror för september släpps på torsdag kväll eller natt svensk tid. Men om Pachter har rätt är det här ett välkommet lyft för Xbox One. Några officiella försäljningssiffror från Microsoft har vi inte fått sen i april. Men den enligt uppgift urstarka Xbox One-premiären i Kina i början av september kan kanske få företaget att släppa lite färsk säljstatistik.