Den australiska butikskedjan Target stoppade häromdagen försäljningen av #GTA V efter att en omröstning på Change.org fått brett stöd. Den beskrev spelet som att det uppmanar spelaren att begå sexuellt våld mot kvinnor och över 30 000 människor köpte budskapet. Beslutet gäller enbart GTA V, Target fortsätter att sälja annan våldsam underhållning.

Nu har fler använt Change.org för att betona de dubbla måttstockar som gäller för å ena sidan spel och å andra sidan film och litteratur.

En omröstning uppmanar Target att plocka bort bibeln ur sortimentet, eftersom boken uppmanar folk att mörda och begå sexuellt våld mot kvinnor. Som exempel nämns uppmaningar att tända eld på kvinnor efter sexakten, stena dem eller skära av händerna på dem.

En annan omröstning uppmanar Target att sluta sälja den småporriga boken "Fifty shades of grey", för att den kan ge kvinnor orimliga förväntningar på mäns sexuella förmåga. Vilket kan leda till depression och lågt självförtroende.

Ytterligare en omröstning uppmanar Target att byta namn och logga. Target låter aggressivt och loggan - en måltavla - bär även den aggressionens budskap, vilket kan få folk att börja skjuta på saker.

Har du sett fler sköna sätt att bemöta Targets GTA V-ban? Berätta i kommentarerna!