För många av oss på FZ är e-sport inte någon anledning att höja på ögonbrynen. Med lättillgängliga sändningar och proffsiga kommentatorer fortsätter fenomenet att växa så det knakar, men ändå är det en lång väg att gå innan vi får se klipp från senaste stormatchen i #Counter-Strike: Global Offensive på tv-sporten.

I en intervju med BBC slår den före detta #Blizzard-chefen Rob Pardo ett slag för den digitala sporten, och menar att den borde inkluderas i de olympiska spelen. Till skillnad från schack, som inte ingår i evenemanget, kräver e-sport nämligen snabba reflexer.

"I think the way that you look at e-sports is that it's a very competitive skillset and you look at these professional gamers and the reflexes are lightning quick and their having to make very quick decisions on the fly.

Pardo tror att e-sport har potentialen att nå ut till en bred publik eftersom man kan göra "vad man vill med grafiken" och skapa spännande moment. Men han medger också att det i grunden är en definitionsfråga, och om man anser att det fysiska elementet måste finnas med så blir det svårt att argumentera för e-sportens plats i sammanhanget.