The Witcher 3 är apsnyggt.
Jo, det är det! Visst, det är inte lika apsnyggt som i den numera ökända, 35 minuter långa gameplay-filmen som visades upp i augusti 2014, men det är bedårande.

I stora drag är det tre saker som "försämrats" sedan förra året: texturer på byggnader och miljöer är plattare och mindre detaljerade, ljussättningen är inte lika realistisk och antalet föremål i världen och hur snabbt de renderas har dragits ner.

Men CD Projekt är CD Projekt, och det är inte en alltför vågad gissning att de i detta nu sitter och funderar på hur de ska kunna blidka fansen och få kritiken att förvandlas till goodwill. Igår släpptes en pc-patch som förbättrar bland annat gameplaystabilitet och menyhantering. Och samtidigt jobbar man på en mer omfattande patch som enligt uppgifter ska låsa upp alla de inställningar som finns i spelets kod. Detta skulle möjliggöra mängder med tweaks och inställningar för att du ska kunna få The Witcher 3 att se så bra ut som möjligt med de förutsättningar som finns.

Men sen har vi ju mod-communityt. Redan nu finns det flera användbara moddar för den otålige, både grafiska och mer handfasta:

. CineFX v1 – Mod som kobinerar den presets från det berömda SweetFX med en reshader. Med dess hjälp kan du bland annat dra upp upplösningen ytterligare, samt få bort det gulaktiga filter som tycks täcka större delen av spelet. Samtidigt blir det lite skarpare.

. Lower XP thresholds – Tycker du att det tar lång tid att levla i spelet? Då är den här modden något för dig. Den sänker nämligen XP-tröskeln för den som vill göra geralt bättre lite snabbare.

. Wealthy Vendors – En del handelmän har rätt liten kassa, vilket gör att det blir knöligt att kränga alla prylar du hittar. Den här modden avhjälper "problemet".

. Over 9000 – Den här vikt-modden gör att Geralt nu bokstavligen kan bära hela världen på sina axlar, då bärkapaciteten ökar till 9999 enheter. Användbart för hoarders!

Har du några egna tips? Dela med dig i mommentarsfältet!