Vem köper fysiska spel år 2015? I Norden har växlingen mellan skivor och digitalt gått särskilt snabbt och företag som #Paradox Interactive säljer nästan uteslutande spel via nedladdning. Den amerikanska marknaden, där bredband länge inte varit lika utbrett som i till exempel Sverige, har vändningen varit trögare men Gamestops VD tror inte heller att fysiska spel kommer att försvinna helt.

I en intervju med Fortune säger Paul Raines att "fysiska spel aldrig kommer att försvinna" och att de två mediumen kan fungera parallellt. Genom att sälja DLC och sådana saker digitalt har hans kedja en 42 procentig marknadsandel i USA gällande nedladdningskoder. Detta trots att det bara utgör en tiondel av deras omsättning. Han menar också att begagnade spel fortsätter att vara en stark och stabil inkomstkälla för företaget.

Intressant nog ser man en mycket lönsam framtid inom VR. Enligt deras analytiker kommer det finnas 10 miljoner virtual reality-användare i slutet av 2016 och man tror att tekniken med kringprodukter kommer att omsätta 30 miljarder dollar i slutet år 2020.