The Witcher 3 är ett apsnyggt spel, för att använda ett rejält kraftuttryck, men ändå grodde missnöjet bland en del spelare efter release. Anledningen var att grafiken inte var i klass med det gameplay och de trailers som visats upp 2013 respektive 2014 (se en jämförelse i filmen nedan).

Många försök har gjorts att med hjälp av olika presets och inställningar justera åtminstone ljuset till att matcha visionen, men frågan är om denna mod inte är den som lyckats allra bäst.

Super Turbo Lightning Mod har varit under utveckling ett bra tag, men nu är den "färdig" och hyllas nästan unisont i spelets forum. Skaparen säger att den är kompatibel med i stort sett alla mods som inte påverkar väder- och ljuseffekter.

Så här ser resultatet ut, med sedvanlig brasklapp för youtubes komprimering. Först vårt eget snabbtest, sedan utvecklarens video.

Skaparen Essenthy har bland annat justerat ljussättningen för varje individuell zon i spelet. View distance är utökat, och skillnaden mellan inomhus- och utomhusljus är mer jämn. Effekterna är på plats både i cut-scenes och gameplay. Partiklar och vattenreflektioner har också tweakats. Med mera.

Vad tycker du om reslutatet?