#No Man's Sky släpptes till pc för drygt tre timmar sedan, och de första reaktionerna från köparna är... inte bra.

Åtskilliga som testat eller sett andra spela talar om katastrofalt dålig prestanda: spelet hackar, bilduppdateringen sjunker ner mot 10-strecket och inte ens högprestandakort som Geforce GTX 1080 – eller 13 000-kronorskortet Titan X – ger anständig prestanda, om vi ska tro inlägg på Reddit. Andra rapporterar att spelet inte ens går att starta – det kraschar konstant.

Steam-användarnas omdömen var tidigare i kväll nere på 70 procent negativa omdömen. Men de ökar i stadig takt och med nära 8 000 omdömen har de bistra sjunkit till 61 procent.

Givetvis är inte alla som köpt pc-versionen av No Man's Sky drabbade, men att spelet har problem bekräftas av #Hello Games-grundaren Sean Murrays twittrande i afton. En första patch är redan släppt, meddelar han, utan att redogöra för innehållet. Men han tar upp några av de vanligaste problemen och vad man kan testa för att lösa dem själv. Här är de tre viktigaste:

[ul]
[li]Biggest issue reported so far is players without the Visual C++ Redist 2010. First PC patch released already! Update and restart if needed.[/li]

[li]Number two issue so far is players who have out of date GFX drivers, or none installed. Please install latest drivers from AMD and nVidia.[/li]

[li]Number three please make sure your GFX card is above the min spec. OpenGL 4.5 is required to play No Man's Sky.

[/li]
[/ul]

Ni som köpt No Man's Sky till pc – hur funkar det för er? Berätta i kommentarerna!

FZ provspelar No Man's Sky för fullt, och första intrycken från PS4-versionen delade vi med oss av i går. Vi kompletterar med en längre recension och ett betyg i veckan, och vi kommer även ge er en rapport om hur det egentligen står till med pc-utgåvan.