#Nvidia tillkännagav i natt att streamingtjänsten Geforce Now kommer till pc och Mac. Det gör det möjligt för mångfalt fler datorägare att ta del av Steams stora spelutbud, detta genom att låta prestandatunga beräkningar utföras av servrar (eller "molnet", som det ibland kallas) som sedan skickar den färdigprocessade datan till användarens inte nödvändigtvis toksnabba dator.

Principen var på tapeten med tjänster som Onlive och Gaikai för ett par år sedan, men uppenbarligen var den inte tillräckligt bra för att konkurrera ut Nvidias egna huvudområde - raska grafikkort. Men målgruppen är snarare folk som inte sitter på speldugliga datorer i dag, sa Nvidia-chefen Jen-Hsun Huang i natt under företagets keynote i Las Vegas inför CES-mässan som börjar i dag. Geforce Now har tidigare varit tillgänglig för Nvidia Shield-enheter.

Men gratis blir det inte. Grundpriset är 25 dollar för 20 timmars spelande, och priset stiger om man vill ha fler grafiska effekter påslagna. Tjänsten lanseras i mars, men vi vet inte i nuläget om det gäller också i Sverige.