Som vi väntat på #Guild Wars 2. Mmo-rollspelet bekräftades för snart fem år sedan och sedan dess har vi väntat. Och väntat. Och väntat. Att fansen har tålamod med #Arenanet är beundransvärt, men med tanke på utvecklarnas målsättningar är det kanske inte så konstigt. Tanken är att varje historia ska vara individuell och att spelarnas handlingar ska påverka världen runtomkring – på riktigt, mer än någon annat än mmo. Samtidigt ska Tyria ständigt vara en plats i förändring, även när du inte är där. Når utvecklarna de här målen kan berättelsen i Guild Wars 2 försätta berg.

[video=10447]

Originalet överraskade spelvärlden med sin stiliga och oväntade mix av rollspel och intensivt pangande. När #Gearbox återvänter till #Borderlands-världen känner vi igen det mesta, som den läckert cel-shadade ytan, co-op mellan fyra spelare och de vansinnigt intensiva eldstriderna. Kort sagt – #Borderlands 2 blir en rpg-shooter att räkna med.

[video=9475]

Innan Wii-konsolen tackar för sig bjuds vi på en sista storslagen historia. Och sagoberättaren är ingen mindre än Mr. #Final Fantasy himself, Hironobu Sakaguchi. Och han har klargjort att han jobbar med spelet som om det vore hans sista. #The Last Story blandar vackra sagovärldar med kvick rollspelsaction och kan bli den välbehövliga vitaminboosten som de japanska sagorna så länge behövt.

[video=10233]

När det stod klart att taktiska #Syndicate skulle stöpas om till en shooter lät inte fansens ramaskri vänta på sig. Men med tanke på att succéstudion #Starbreeze från Uppsala står för showen väntar vi med att döma ut omstarten. Med både #Riddick och #Darkness på meritlistan har utvecklarna bevisat dubbelt upp att de kan snickra ihop kreativa och fenomenala fps. Kommer historien upprepa sig en tredje gång?

[video=10563]

Apokalypsen är en flitig gäst i spelsammanhang, och det finns alltid plats för en till. Särskilt när det första försöket lovade gott men hindrades av buggar och oputs strax innan toppbetyget. Vi kramar tummarna stenhårt för att nya #Metro: Last Light tar vara på atmosfären, skräcken och domedagsstämningen fullt ut. Då kan undergången bli fantastisk.

[video=9604]