Just nu är #Bioware i full färd med att ta över online-världen med det kultiga Star Wars-universumet, men det hindrar inte de sagoberättande kanadensarna från att återvända till sin egen galax och äntligen knyta ihop Mass Effect-trilogin. Tiden är inne för Commander Shepard att samla ihop galaxens krafter och ta tillbaka jorden i ett storslaget krig som ser ut att spränga alla möjliga ljudvallar.

[video=9491]

#Resident Evil: Revelations är visserligen ingen numrerad del i serien, men är så pass sexig att den lika gärna skulle kunnat heta "Resident Evil 6" (Reds. anm. Detta skrevs och sades ett fåtal innan dagar #Resident Evil 6 blev verklighet). #Capcom tar fasta på originaltitlarnas ödslighet och överraskningseffekter, men har samtidigt sneglat på #fyrans och #femmans våldsamt kompetenta actioninslag. Det bästa av två världar, kanske? Vi darrar av spänning.

[video=9792]

#Deus Ex lärde oss att valfrihet är en dygd. Det är kanske orättvist att jämföra med ett av historiens bästa spel men studion bakom #Dishonored spelar på de rätta strängarna. De lockar med smygande, olika sätt att lösa problem och en spelvärld som fritt blandar saga och verklighet. Att sedan folk från både Deus Ex och #Thief har ett finger med i spelet sätter fart på hajpometern.

2012 års nykomling?

"Nog finns det mål och mening i vår färd men det är vägen, som är mödan värd." Skaparna bakom det stiliga och unika #Journey tycks ha tagit fasta på de kända Boye-raderna. För i Journey finns visserligen ett mål, i form av ett resligt berg, men det är resan tvärs över ökenlandskapet som har potential att bli något alldeles speciellt. Inga instruktioner, inga kartor, bara en annorlunda värld som väntar på att upptäckas av dig och mig.

[video=6898]

Lara Croft kommer tillbaka och hennes nya framtoning, mer mänsklig och mindre bimboaktig, gör henne mer attraktiv än någonsin tidigare. Spelvärldens grand lady har haft en lång och till största del framgångsrik karriär och när utvecklarna gör sig redo att stöpa om henne från grunden lutar mycket åt att det här kan bli hennes främsta stund som spelhjältinna. Det säger en del.

[video=8070]