GameCritics: "Nintendo inget för riktiga gamers"

Medlem

Har ju alltid funnits en lustig inställning bland vissa grupper av spelare, att endast spel med mycket våld och blod är "seriösa" och "vuxna".

En iofs helt förståelig reaktion inom den åldersgrupp där denna åsikt är prevalent (13-18 ungefär) då det absolut största behovet är att känna sig vuxna. Och det absolut mest vuxna en ung person (manlig sådan) känner till är våld och blod. Genom att spela sådana spel är man då plötsligt en "mogen" person.

När man väl blivit vuxen på riktigt inser man att en sån attityd är skitsnack. Bra spel är bra spel, oavsett om dom är pastellfärgade eller inte. The Wind Waker är ett överlägset spel jämfört med Halo.

Medlem

"Hardcore gamer is a term used to describe a type of video game player whose leisure time is largely devoted to playing or reading about video games. This type of gamer prefers a game with complexity which takes significant time and practice to learn, in contrast to a casual gamer. Many hardcore gamers pride themselves on mastering the rules or use of a game although this is not a strict requirement."

http://en.wikipedia.org/wiki/Hardcore_gamers

Alla har väl en egen uppfattning om vad dom anser är "hardcore gamers". Jag skulle nog säga att det inte handlar om hur mycket tid man spenderar på att spela spel utan mer på vilka spel man väljer att spela. Det finns spel som är betydligt mer bestraffande än andra spel och låter dig dö om och om igen tills du lär dig spela på "rätt" sätt. Spel typ som Ninja guiden, Devil may cry och ikaruga bara för att nämna några.
"Casual gamers" spelar mer för att ha roligt och kan kanske tycka att spel som hela tiden bestraffar en mer än belönar är tråkiga spel och väljer bort dom. Medan en hardcore gamer inte ger sig för den klarat spelet på den svåraste svårighetsgraden oavsett hur bestraffande spelet är.
Nintendos filosofi är ju att man skall ha roligt att spela så dom brukar själva inte designa spel på det sättet. På så sätt kan man väl säga att han har rätt i att nintendo själva inte gör spel för "hardcore gamers". Men det hindrar dom inte för att släppa spel från tredjepartstillverkare som är mer av den kalibern. Ikaruga tex finns ju på gamecube.

Fast att dela upp gamers i olika grupper är rätt fjantigt. Bättre att dela upp folk i dom som spelar och dom som inte gör det

Medlem

Tycker att det smartaste i tråden sagts av Wardancer. Så jävla idiotiskt att försöka definera något som inte är 100% utan indeviduellt >_>


signatur

Videomupp

Inaktiv

hahaa.....så sant så...
han säger många vettiga saker...


signatur

*9/11* är fejk....dom sprängde sig själva...
stackars osama...jagad för ingenting...

Medlem

Wii är det perfekta komplimentet till XB360 och/eller en PC för "hard core gamers".


signatur

Windows 10 pro - Asus B550 Strix Gaming F - AMD Ryzen 3700X - Nvidia GTX970 - 16GB DDR4 3600mhz - WD Blue SN550 1TB SSD

Medlem
Skrivet av KlosterKatten:
Skrivet av Nosnos:

Äh, en riktig (hardcore)-gamer spelar allt... De tittar på spelen och inte till maskinen som det släpps till eller företaget som gör det... Måste vara trist att inte kunna uppskatta Nintendos spel.

Kan inte mer än hålla med, om man ändå bara hade råd med alla konsoller

True true

Medlem

Tydligen måste man älska fps-spel för att vara hardcore.
Får jag ens kalla mig gamer när jag hatar fps (utom quake)?


signatur

Gör inte idag vad du kan skjuta upp även imorgon.

Medlem

PC är för seriösa gamers och Wii har man när man vill slöspela några mer roliga och annorlunda spel

12
Skriv svar