Inlägg av Angwold

Inlägg som Angwold har skrivit i forumet

För att återvända till trådstarten; det finns inte en chans att jorden går under på grund av dumhet, vi har alldeles för många meme-warriors för att det skall hända!

Seriöst dock; Skit händer och kommer att hända. Men det finns rövhål på alla sidor och du kommer att bombarderas med propoganda var du än vänder dig.
Detta har blivit väldigt tydligt de senaste åren. Hur isolerar man sig ifrån det? Det vete fan, men den gamla devisen att älska din granne funkar väl än? Samt "power corrupts, absolute power absolutely corrupts".

Som en liten parantes, kollade ni på trucker-grejerna i Kanada? Där tapporterade media ganska snett. Har ni sett böndernas protest i Holland de senaste månaderna? Om inte har ni lite bakläxa.

Media är en bra grej, men inte ofelbara. Som alltid kolla överallt, Minst två gånger!

Oerhört få människor som ens begriper de enklaste koncepten i denna tråden.

Jag tappar helt ärligt förtroendet för mänskligheten.

Skäms för helvete!

Man behöver inte vara överens om allting, man kan argumentera om vilken hårdvara eller spel som är bäst, men man bör vara överens om att man inte skjuter artilleri pjäser mot civila mål. Tar det åtta år att inse det är det kanske lite långsamt, men bättre sent än aldrig

Skrivet av TryNotDo:

It takes two, jag är partial för COOP dock. Little nightmares från min hemstad är en god tvåa.

Jag håller med eftersom vi spelade dom tillsammans (vi är bröder)

Får lägga till "Hellfront; Honeymoon" som vi har spelat såpass mycket att vi har första platsen på samtliga banor i coop

Finns många bra Svenska spel, ground control som nämnts var ett av de tidigare som jag spelade som var riktigt bra. Mirrors edge var ett annat som var bra och annorlunda.

Helt enkelt vi är bra på spel i Sverige, många blir populära och säljer i massor och ännu fler får en liten men trogen kult-following och det är kul!

/A

Har satt en del rekord i "Orcs must die 2 - weekly challenge", mest i coop, men det resettade efter 20 veckor och kör bara på repeat nuförtiden.

Några diverse banor i lite mindre indie coop spel här o där som jag inte följt upp efteråt.

Massvis med världsrekord i Rayman Legends daily & weekly challenges i coop (har en del videos på min youtube kanal) samt samtliga förstaplatser i "Hellfront Honeymoon" på alla 75 banor i coop.

Allt på PC och med brorsan (TryNotDo här på FZ).

Hade oxo högst dps för en shadowpriest i WoW under några få timmar, brorsan lyckades det samma för en hunter. Kul när dom patchar och man hinner få in en raid, men dom grejerna står sig inte särskilt länge

Har bara kört med de första, inklusive den stora otympliga första analoga. Dom känns som dom utvecklas hela tiden så jag antar att den senaste bör ha alla fördelar av de tidigare plus lite extra knorr

Nostalgi till max, spelade en dwarf priest.
Gillar ju det mesta Blizzard har gjort, men tänkte fan inte betala per månad...så körde lite snabbt i open betan i slutet av 2004 bara för att testa och spela "färdigt".

12 februari 2005 satt man där med en 6mån subscription likförbannat

Spelade tills runt tidigt 2011, med mer /played än vad som kan anses lämpligt i något läge

Elite force 1 & 2 var faktiskt rätt bra spel på sina egna ben om man säger som så. Just då höll man på och delade sin tid mellan Unreal och Quake, så lite neutralt, som star trek är i grunden, var rätt najs.

Man kollade ju star trek som liten, men spelade inte något av de tidiga spelen vad jag kan minnsas. Klingon Honor guard var nog det första som jag minns iaf.

Star trek: the Fallen, som var DS 9 baserat var fantastiskt, och Star Trek : hidden evil (TNG) var oxo ett väldigt kul spel. Och som sagt, de båda Elite Force spelen var väldigt habila.

Minns inte riktigt i vilken ordning jag spelade grejerna förutom Klingon Honorguard (portade själv (med hjälp av Mangwold/TryNotD[oo]) över en multiplayerbana till UT från det ) som var först. Kan nog faktiskt ha missat en hel del bra grejer eftersom jag på den tiden var väldigt biased mot action artade spel och ignorerade strategi/taktik och i viss mån RPG spel.

Nåja, dom är ju gamla nu, och det finns nya friska grejer att köra.
Som slutkläm vill jag nog säga att "Hidden evil" och "The Fallen" är spel som halvt om halvt tål tidens tand, framförallt för att dom har väldigt bra Star Trek känsla.
Framförallt om man inte pallar med att stå på Enterprice´s brygga och skrika ut orders utan vill ut och fippla med tricorders och phasern!

Fan, jag glömde helt det nya ST spelet baserat på de nya filmerna (med Chris Pine & Zac Quinto). Det var rätt uselt tekniskt, men hade bra coop ideér. Totalt sett var det faktiskt rätt kul att spela i coop, speciellt som det bara kostade en spottstyver.

/Ang

Skrivet av Snoop0:
Skrivet av ZF:
Skrivet av Ahris:
Skrivet av ZF:
Skrivet av Vercadi:

Tänk detta är också händer många fler varje dag i liknande situationer i kina. Livet är hårt där.

Trafken är hård menar du.

Dödsfall kopplad till brott är ju betydligt högre i andra länder.

Tror inte att du kan lita på statistik från Kinas regering.

Kinas regering är inte speciellt intresserade av att mörka just det, tvärtom.

Dessutom är det ett FN-organ som sammanställer uppskattningen.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c9/Map...

Okej, så aldrig Mexico eller Grönland

Sydpolen verkar rätt ok, så länge man ger fan i att gräva upp gamla ufon iaf ;P

Skrivet av kebbe:
Skrivet av Stelefan:

Oculus är så sjukt äckligt!
Hoppas verkligen att INGEN köper deras VR.

Hur kan man vara så otroligt dum att låsa spel till Hårdvara

Har funkat rätt bra för företag som Atari, Sega, Nintendo, Sony och Microsoft de senaste 30 åren.

Nja, har kanske funkat för företagen, men ur konsumentvinkel kanske inte helt optimalt att splitta mjuk/hårdvara.

PC skall vara en öppen plattform som leder vägen för övriga format. Det är dess största fördel och styrka.

Tänk var bilismen hade varit idag om man bara fick köra Ford på vissa vägar, Opel var enda tillåtna på motorvägar, grusväg ägdes av Volkswagen o.s.v för att ta den klassiska bilanalogin

Fy fabian för mjuk/hårdvaru inlåsning, jävligt kontraproduktivt, dyrt för slutkonsument, utveckligshämmande och dessutom jävligt märkligt i dessa tider när allt skall vara så förbannat globalt!?!

Nyromantisk klassisism. Mycket tritonus, lite Grieg nästan.
Gillas rakt av och extra plus eftersom det känns rätt warcraftigt

Jag ser definitivt skillnad mellan 30 och 60.
Visst, ett bra spel med bra frametimes och lena animationer kan gå ok i 30fps om man spelar det med handkontroll, men så fort man kör med mus så vill man definitivt ha 60fps minimum.

En hel del folk spelar förmodligen på rätt kassa TV-apparater med väldig latency, och därför märker inte riktigt av dålig framerate.
Det är i mångt och mycket en vanesak dessutom.

Men mer är bättre! Att få riktigt bra flyt, hög fps och låg input-lag, ger en speciell upplevelse, speciellt i "quake" liknande shooters.

Helt enkelt, om det går att få högre fps är det bättre, och att låsa till 30 eller 60 bara helt random är ren idioti i de flesta fall.

Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av TryNotDo:
Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av Jaxz:
Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av TryNotDo:

Alltså haha, det måste vara något socialt expriment, det här med klänningens färger.
Klänningen var ju tveklöst vit och guld i dom första bilderna som dök upp på alla nyhetssidor. Dom är borttagna och utbytta mot bilder med en blå och svart klänning nu. Man kan ju ha olika färgton på sin skärm och även skilja på hur man uppfattar färger men detta var för bra och mer än vad en annorlunda ljussättning eller överexponering ger.

Hur som helst märkligt att sådant trams får sådant genomslag i vanlig nyhetsmedia...

Så du menar att sidor bara bytt bild mot en annan färg? Jag har haft bilden på min egna facebook och den har ändrat färg för mig flera gånger, till och med medans jag tittat på den.

Kolla videon jag postade tidigare i tråden så får man förklarat varför det byter färg. its all in your head

Ja det är klart jag förstår det. Snackade inte om dess verklighet utan mer att snubben i fråga tror att folk bara "trollar honom" genom att byta ut bilder.

Alltså, jag tror inte något, jag såg att dom bytte bilden. Det finns flera manipulerade varianter av samma bild. Det är inget svårt att öpna en bild i ett bildbehandlingspprogram och ändra färgtonerna. Den första var den lite mer inzoomade ( beskuren så att man inte ser bakgrunden ) som nästan ser vit ut med en svag nyans av blått som lika gärna kan tolkas som ljuset och där det svarta ser guldigt ut. Sen finns där flera olika bilder där det inte är lika extremt ändrat. Gör en google bildsökning så kan du se några olika bilder sida vid sida. Visst finns det optiska illusioner och att man kan uppfatta samma färg olika beroende på skuggor och ljus osv, men inte i detta fallet - det "är" olika bilder/olika varianter av samma bild!

Sen kan man nog tänka sig att trollningen i sig är att få mig engagerad i något så ovesäntligt som färgerna på en klänning

Ändrar inte det faktum att bilden för mig och många faktiskt har bytt färg av sig själv, medans jag tittade på den till och med. Rätt så säker det händer dig också om du bara tittar på den länge nog eller ändrar ljussättning på din skärm / din omgivning

Dom bytte iaf bild på sydsvenskan. Först hade dom en inzoomad och beskuren bild som var väldigt ljus, ett tag senare den vanliga utzoomade som var lite svår att avgöra.
Så kan man ju liksom inte göra samtidigt som man har en omröstning. Alla måste ju se och rösta på samma bild annars blir det lite meningslöst.

Om man glor på kollagen med tre olika ljussatta bilder som folk har satt ihop ser man hur folk kan ha upfattat de olika bilderna så olika eftersom dom defacto ÄR olika. Mittemellan varianten begriper jag att det kan råda delade meningar om, men inte de extrema varianterna av bilden.
Dessutom, hela grejen med att man tolkar in färger olika beroende på omgivande ljusförhållanden faller ju rätt platt när dom beskär bilden och bara visar inzoomat på plagget.

Det finns en hel del kul optiska illusioner och trixande med färger, men detta här var bara trams med bildbehandlingsprogram.

Tomb raider=jul

Sedan första spelet kom på playstation -96 har jag och bror min alltid spelat med Lara mellan jul och nyår.

Väldigt trevligt att det kom ett nytt Lara Croft spel såhär precis innan jul i år, ännu extra trevligare var att jag vann det på auktionen på Steam, och ultra trevligt är att det är coop så vi båda får vara med

Glögg & äventyr, bra combo

En gamer är en person som spelar spel såpass att det blir en smula socialt oacceptabelt. Detta är dock, tack o lov, på väg att ändras.

Den ultimata definitionen på en gamer är väl egentligen en person som spelar och aktivt försöker förbättra sig i sitt spel, till skillnad ifrån casual gamers som är nöjd och glad med vad som.

Detta ger vid handen att en skitkass, men entusiastisk spelare kan klassas som gamer, medans en riktigt bra, men likgiltig spelare kan klassas som casual.
Det blir ju lite konstigt, men jag tror entusiasm är en nyckelkomponent i det hela.

E-sport och sådant, men det är i sin linda än. Gaming är underhållning i första hand. Och i synnerhet underhållning för sitt eget höga nöjes skull.

Dock känns det som allmänheten totalt missat att gaming innehåller en stor bit social kontakt.
Det blir oftast roligast när man spelar tillsammans. Om det är online eller "couch-coop" spelar mindre roll.
Gaming är väldigt socialt om man vill. Både på en väldigt enkel amatör nivå ända upp till avancerad klan/guild nivå eller till och med e-sport.

Gejmande är på god väg att bli en bred folksport.
Hög tid för det, jag har legat i hårdträning sedan 80 talet

Klart som fasen att i verkligheten skulle man lägga benen på ryggen!

Men nu var det spel det handlade om, och skillnden mellan oldschool shooters och det siraps-söta tramset som konsollerna har på-kletat på oss PC spelare.

På konsol, tack vare dess begränsningar har man knasiga cover system. Förr hade man tjohejsan vilda fighter på öppna banor på PC. Deck 16 figheter i Unreal till exempel. Fanns massor av ställen man gick i "cover" men av egen maskin. Inte för att man tryckte en speciell knapp.

Varenda input man gjorde i spelet var ens egen, aldrig förprogrammerad.

Jag blir förbannad gång efter annan när jag spelar konsol portar, när gubb-jävelen inte går åt det hållet jag hade för avsikt att gå

Visst, en del grejer är rätt ok, eftersom det gäller att berätta en story. Jag kan ha en hel del överseende med quicktime event till och med.
Men fan, när det är fighting, skotten viner kring huvet..för fasiken, om det inte är absolut nödvändigt för storyn, låt spelaren ha absolut controll över sin karaktär. Om inte så är det i bästa fall en halvfesen interaktiv berättelse, eller så kan man lika gärna teckna ett Netflix abbonemang!

Tyvärr är väl det så att alla oss gamla quake/unreal gubbar nuförtiden är så sega att vi har svårt att bevisa att det gamla sättet var bättre ;P

Skrivet av Zpartan:

Seriöst det är kul i en timma eller så, sen tappar man helt intresset, VR är precis som 3DTV, dödsdömt, folk blir illamående, kanske till och med helt utslagna.

Lätta villebråd för kriminella handlingar, folk kan råna skjortan av dig där du sitter och bligar in i ditt hav av 3d porr och 7.1 dolby mega surround THX superstar Gold!

Jag förstår vad du säger. "Bröd och skådespel åt folket", osv. Men nu är det egentligen inte det det är fråga om. Detta handlar endast om tekniken.
Att det kommer att missbrukar är inte en fråga om utan när, det vet vi alla som varit med om de senaste årens teknikutveckling.

Men ändå, det är utveckling, ofrånkomlig utveckling. Det finns och kommer.
VR har funnits i ett otal obskyra former innan, men Oculus och Steam i samarbete borgar för att det kan få "staying power" och "traction".

Själv är jag intresserad av det, men inte ultraobsessive.
Håller ett öga på det, via min gamla 2d skärm

/Ang

Fyra Järegårdar!

Smakade ett glas, TND (op) är min brorsa, och jag hjälpte honom att sätta upp flaskan ovanpå köks-skåpet i sällskap med whiskeyflaskorna. Gott och dekorativt

Smakade bra, lite som Corona mycket riktigt, fast mycket fylligare och rundare. Citrus smaken var väldigt prominent.

Jag gillar mörkare öl, min favvo är/var Falcon gammelbrygd som försvann ifrån marknaden för ett decenium sedan eller så tyvärr, men jag gillade maiden ölet rätt bra även om det inte är ett riktigt mörkt öl.

Jag gillar Corona oxo till tex-mex och tacos o sådant, fast det är ett väldigt ljust och löttdrucket öl. Trooper biran kan nog faktiskt kanske funka bra till taco fredagsmys, måste snarast testa

Oj vad trevligt. Man tackar och bockar!