Inlägg av lucifer579

Inlägg som lucifer579 har skrivit i forumet

Sätt det i perspektiv. Hur många tittar på hans filmer. Hur många tittar på serier och filmer från Hollywood? I slutändan har han samma jobb som Zach Braff och Angelina Jolie, fast han gör allt själv och kammar alla pengar.

Det är entertainment... är han sig själv? Inte en aning. Bryr jag mig? Nope. Karl såg en möjlighet och tog den.

Starkt.

Skrivet av SuperTank:

Ser roligt ut, men lite jobbigt med de konstanta reload-pauserna?

Tycker det såg ut som en nödvändig balanseringssak för denna klassen.

I övrigt vet jag inte vad jag ska tycka om spelet. Ser ut som ett tecknat titanfall. Eller ett upprustat TF2. Förstår inte alls varför blizzard ska in i denne genren.

Teori: För att bli duktig (läs en av världens främre) på ett spel krävs _väldigt_ mycket tid. Om han läser på college samtidigt och det försvinner mycket tid så försakar han troligtvis en hel del skola på det. Inte alls orimligt antagande att killen i fråga redan ligger bakom. Kan du inte sköta dina studier så ska du göra ett val.

Antingen hoppar du av och går all in på spelandet - och då är det rimligt att han inte får sina föräldrars ekonomiska stöd. Eller så väljer du studierna och får stödet. När man går på college är man inte ett barn längre - det är meningen att du ska kunna stå på egna ben utan att bli hållen i handen. Pengarna har föräldrarna sparat till Dig över hela din uppväxt avsatt endast för studier.

USA fungerar inte som Sverige där staten håller dig i handen för att sitta hemma och spela. Utan du måste försörja dig, ha ett jobb. Jag tycker det är en livsviktig läxa han får av sina föräldrar. Vill du spela och satsa på det och tror på att det kan göra en karriär - satsa hårt - men det kommer kosta dig mycket insatser. Jobba hårt för att få pengar och spela resten av timmarna. Många entreprenörer har ett jobb och lägger resten av sin vakna tid på sitt livsprojekt som en dag (eller inte) blir ett eget arbete där du är din egen chef.

Skrivet av DonGrif:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av DonGrif:

Sen när blev det en nyhet att ett spel har fått en trainer? Det har väl i princip vart enda spel fått som släpps de senaste 10-15 åren.

Och som RaXha skrev här ovan: sluta uppmuntra folk att fuska! Ni skrev ju även en "nyhet" härom dagen om en trainer där man kunde vara odödlig och ha oändligt med ammo. Varför denna plötsliga fuskdyrkan?

Nyhetsvärderingen är ju tokenkel i det här fallet. GTA V, en av årets största pc-releaser, släpptes förra veckan. Det är den tredje mest spelade titeln på Steam för närvarande. Trainers, eller moddar, gör att man kan uppleva spelet på helt nya sett. Att vi bevakar det aktivt är därför inga konstigheter alls, i mitt tycke.

Att de funkar online är såklart beklagligt, och vi skrev bland annat så här i den förra nyheten:

– Trots att du nu kan skapa julfeeling när du vill bör du såklart vara försiktig med vilka program du installerar på datorn. Det finns inga garantier att detta inte kommer att uppfattas som fusk i framtiden.

Du får gärna peka på citatet där vi "uppmuntrar folk att fuska", om det är där skon klämmer.

Syftar mest på denna nyhet: http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20150421/gta-fusk-for-singl...

Jag tror nog att den personen som kan tänka sig fuska ganska enkelt hittar fram det på egen hand. Låt säga att alla nyheter kring fusk har en impact på 1%. Fortfarande en spottstyvel och inte anledningen till att du märker mer fusk online.

Det du ska lägga press på är Rockstar som ska patcha bort möjligheterna för fusk.

Min åsikt.

Oavsett, det är ju alla dessa moddar och kreativt skapande som gör PC till THE master race. Så mycket intressant folk hittar på och gör med en titel som är helt stel (i jämförelse) på konsoll!

Skrivet av mh76:

Svårt att tro på det där.

Har själv aldrig testat Virtual reality, men jag har extremt lätt för att bli åksjuk. Svårt att åka bil utan att bli illamående. Lättare att åka kollektivt.

Spel som Mirrors edge klarar jag bara av korta stunder. Gillar spelet, men det fick mig nästan att spy.

Jag har alltid haft problem med balansen. Om jag skulle testa Virtual reality, oavsett fabrikat, skulle jag nog ramla.

Att säga 0% är bullshit. Inte en chans i världen att de klarar av att hålla det löftet.

Intressant att du säger att du har problem med balansen.
Jag var av tron att personer med Bra balans tenderar att bli åksjuka och vice versa. Men detta kanske bara är en välkänd skröna

Någon som har mer kunskap?

Skrivet av neocon:
Skrivet av mh76:

Svårt att tro på det där.

Har själv aldrig testat Virtual reality, men jag har extremt lätt för att bli åksjuk. Svårt att åka bil utan att bli illamående. Lättare att åka kollektivt.

Spel som Mirrors edge klarar jag bara av korta stunder. Gillar spelet, men det fick mig nästan att spy.

Jag har alltid haft problem med balansen. Om jag skulle testa Virtual reality, oavsett fabrikat, skulle jag nog ramla.

Att säga 0% är bullshit. Inte en chans i världen att de klarar av att hålla det löftet.

Blir du åksjuk av att gå runt i verkligheten ? Blir du åksjuk av att sitta i soffan och titta runt på omgivningen? Sådana vardagliga handlingar kan orsaka åksjuka med de flesta headsets. INTE med Vive. Inte i ett enda fall hittills. Detta eftersom hjärnan inte upplever någon som helst skillnad mellan hur din position och vy borde förändras och hur den faktiskt gör det i Vive. När du går runt med Vive i Valves demos så överensstämmer det du ser och krafterna din kropp upplever tillräckligt bra för att hjärnan inte ska klaga alls. Ni som säger att detta är BS eller att de inte kan lova något sådant har inte fattat vad dom menar. Jag kan lova att mina glasögon, utan glas, orsakar åksjuka hos 0% av de som provar.

Nej, nu får du backa lite.
Det krävs ingen astro-fysiker för att förstå att det är enorm skillnad på att titta på en skärm som simulerar en verklighet framför dina ögon. Testa bara att panorera med ditt huvud. Dina ögon är inte fasta vid en punkt, du fokuserar på saker som är stilla kontra din rörelse. När du panorerar i ett headset blir detta självklart annorlunda.

Jag tror säkert Valve har löst många problem och jag tror säkert att de kan lova att det är mycket bättre än konkurrenterna. Men 0%...

Har inte piratkopierat ett spel sedan jag var 15 år. Inser just nu att det är 9 år sedan, usch vad gammal man börjar bli.

Dels för att jag testar mindre nya spel.
Dels för att det intressanta idag är multiplayer - och det får du sällan tillgång till om du får tag på spelet olagligt (iallafall inte utan strul).

Jag tittar istället mycket recensioner och twitch om spel innan jag bestämmer mig för ett köp. Det senaste jag köpte var dying light som jag spelade igenom med en kompis. Väldigt välspenderade 500kr med tanke på hur många timmar roligt vi hade!

Fortsättningsvis så kan jag tycka att många spel är för dyra. Call of duty fortsätter man slänga ut ett om året för 60EUR och är där något nytt och spännande? Njaej. Steam som är en utmärkt plattform för att sälja många spel snabbt borde snart inse att lägre priser är berättigat. Speciellt eftersom transporter, materialkostnader, förpackningar kostar mindre - men vi betalar mer. Jag löser inte den ekvationen riktigt.

Skrivet av bop:

andra tecken att det kanske kommer är att spelet går att boka på en del sidor tex webhallen

Det har man kunnat i åratal!

Bara jag som får känslan att FZ vet något?
Det har varit väldigt (ovanligt) mycket nyheter som hoppas väldigt (för) mycket på spelet.

Det ligger en hund begraven här.

Verkligen snyggt gjord. Gick rakt in i hjärtat. Gordon behöver verkligen göra något med sitt liv nu, stackarn. Jag med för den delen...

Att folk ens orkar dra upp en sådan debatt som feminism... hur kommer man ens in på det spåret.

Skrivet av Lidodido:

Han menar nog inte att utmaningen är för svår utan snarare att spelen är så krångligt gjorda att det tar lång tid att lära sig. Menyer och knappar och funktioner och taktiska lägen och skit ska vara så enkelt att man fattar det direkt man ser det, och där håller jag med i vissa fall.

Ett spel blir inte mindre hardcore bara för att det inte har ett GUI som är en katastrof. D2 är ju ett klockrent exempel på ett spel med lättbegripligt GUI där det är lätt att jämföra items, lätt att se loot och vilken nivå fienderna är på och lätt att levla osv. Man begriper det direkt man spelar det, men utmaningen ligger istället i själva spelandet.

Exakt.
Samma med gamla spel som quake. Att lära sig grunderna är otroligt enkelt. Men att bemästra diverse rocket jumps, i vilken situation du ska använda vilket vapen, rörelsemönster osv tar Lång tid och mycket spelande.

För att komma tillbaka till D2. När du levlar upp dyker det upp 2 nya symboler. "Jag ska nog trycka på dessa". "Aha, här ger jag mig mer stats - denna ger mig nya abilities". Enkelt. Men att bygga en klass perfekt kräver mer kunskap.

MGS1.

Sen kommer jag med en oväntad titel.

Sled Storm.
Jävlar vilket roligt racingspel på snöskotrar.
Många timmar med detta spel har spenderats!

Skrivet av Acriax:

Alla talar om exosuiten som att det vore något innovativt, men, hallå, Crysis?

Tänkte på det jag med. Samtliga mekanismer, hoppa högt, osynlighet osv fanns ju redan 2008 när crysis var aktuellt! Dessutom med typ samma namn om jag minns rätt. Men det går ju att flytta sig ännu länge bak, finns ju exoskeleton även i metal gear solid 1, även om man inte får använda det själv.

What can I say, I'm a 144hz man. Nothing will ever change that, love.

Bra krönika och mycket viktigt budskap.

Skrivet av Cybersoul:

Just nu har jag EA, ubisoft, Sega på på bojkott just pga av sånt här. Tråkigt då jag en gång såg EA och ubisoft som ett kvalitets märke.

Det samma.
VALVe står kvar som min favorit.
Ska kanske inte hävda att de är änglar, men de är inte ens i närheten av de superas som EA är.

Skrivet av phi:
Skrivet av lucifer579:
Skrivet av Sapiens:
Skrivet av bent toe:

Vill ha furiösa online matcher ala Q3A och Doom 3 till konsol!

Ala Q3A?... Så du vill ha ett fastpaced fps lir, anpassat för gamepads? Yeah det låter ju som en bra mix...

Ingår alkoholfri öl och kristen rockmusik i collector edition då eller?

Hehe fick mig att tänka på det här...
http://31.media.tumblr.com/tumblr_lvgdctf0kf1qas27to1_500.jpg

Typ bara att ersätta 'Christinity' med 'console gaming' och 'Rock'n'Roll' med 'first person shooters' x)

Haha, väl talat.
Tänk dig campgrounds på clan arena mode med en handkontroll. Rocket jumps, ser det framför mig!!

https://www.youtube.com/embed/KwcOP8CVR5I

https://www.youtube.com/embed/0V7dwr0FdWU

Killen skulle förmodligen spöa 95% av alla i den här tråden med handkontroll vs mus och tangentbord.

Ja, ibland får man äta upp sina kalsonger.
Jag kan väl dock påpeka att jag troligen skulle slagit honom, eftersom jag spelat mycket quake live.
Men detta är otroligt imponerande, jävlar vad snabb han var.

Däremot var det en helt annan spelstil, det gick långsammare än för en spelare med mus+tbord. Han väntar mer på fragsen och kan inte jaga på samma sätt.

Skrivet av Sapiens:
Skrivet av bent toe:

Vill ha furiösa online matcher ala Q3A och Doom 3 till konsol!

Ala Q3A?... Så du vill ha ett fastpaced fps lir, anpassat för gamepads? Yeah det låter ju som en bra mix...

Ingår alkoholfri öl och kristen rockmusik i collector edition då eller?

Hehe fick mig att tänka på det här...
http://31.media.tumblr.com/tumblr_lvgdctf0kf1qas27to1_500.jpg

Typ bara att ersätta 'Christinity' med 'console gaming' och 'Rock'n'Roll' med 'first person shooters' x)

Haha, väl talat.
Tänk dig campgrounds på clan arena mode med en handkontroll. Rocket jumps, ser det framför mig!!

Skrivet av generalfil:

Är jag den enda som tyckte Half Life 1 hade bättre atmosfär en 2an? Gillar serien överlag, men tycker 2 drog ut på vissa saker lite för mycket

Ptja, jag tycker HL1 drogs ut rätt mycket också i och med Xen.
Dock håller jag med om att atmosfären som helhet var mycket bättre. Den bortglömda faciliteten under jorden som likt Area 51 är ett av statens hemliga projekt där det hela går snett. Trots trånga korridorer så gav spelet en helt annan känsla av frihet för sin tid.

Jag vill dock påstå att 2an i sin helhet är ett bättre spel. Visst, det var lite långkukigt med den satans svävaren, men bortsett från den satt jag som klistrad från början till slut. Dock kanske det beror på att jag är 90-talist och var väldigt liten när jag spelade HL1 på min brors dator när mina föräldrar inte såg på.

Oavsett - Half-Life är en spelserie som verkligen alla FPS-spelare bör ta sig igenom. Det finns ju en anledning till att spelet till dagens datum fortfarande nämns. Det finns en anledning till att halva reddit blir som galet när valve ens visar siffran 3. Det finns en anledning till att vi sitter här och drägglar framför bilder med snygg grafik från en tågstation vi har sett minst 10 gånger tidigare.

Skrivet av Nels0wn:

Jag vill inte låta negativ, men detta säger absolut ingenting. Det är knappast extraordinärt för företag att varumärkeskydda eventuella varumärken bara för att vara säker ingen annan gör det. Om den här nyheten säger någonting angående utvecklandet av HL3 så är det snarare att det är i ett extremt tidigt stadium om Valve inte ens brytt sig om att varumärkeskydda HL3 tidigare.

Ett par exampel på varumärken som skyddats är Call of Duty Space Warfare och Call of Duty Future Warfare, något som Activision gjorde 16 månader sedan och ingenting har sagts sedan dess.

Nej tyvärr så är HL3 troligen väldigt långt från ett releasedatum. Om jag skulle få spekulera så skulle jag nog gissa på 2016/17 som troligt releasedatum.

För att kontra så varumärkesskyddade blizzard expansionen till diablo 3 bara några dagar innan den announcades.

Det som är intressant i sammanhanget är att det har gått väldigt många år och valve väljer att varumärkesskydda NU. Du har rätt, det betyder inte att det kommer "snart". Men det betyder definitivt att "något" är på G.

Skrivet av neocon:

1. ( ) <-- står för mjukvaran/operativsystemet

2. [ ( ) ] <-- står för lådan som OS:et sitter i, dvs. SteamBox

3. ( )+( ) <-- om ( ) står för mjukvara kan det stå för ett spel som körs ovanpå detta nya OS. MEN det kan också vara de två okularen på ett VR-headset, kanske rentav ett samarbete med Oculus Rift.

Satsar inte en tusing på min gissning, men väl en femma

På något sätt får det här resonemanget det att kittla lite under tårna.

Skrivet av Stag:

Hm, undrar hur han kom in igen då? Han har samma konto som då. Ska fråga ut honom om detta.

Läste mig just till att innan 2005 kunde man visst bli bannad antingen 1 år eller 5 år. Min bann kom ju efter 2005, så det kanske är därför?