Inlägg av lucifer579

Inlägg som lucifer579 har skrivit i forumet

Det tråkigaste av allt är ju att om samma summa, som denna skatt drar in, skulle investeras i andra åtgärder i t.ex. utvecklingsländer skulle det ge en större nettoeffekt till miljön. Sverige fortsätter att vara ledande inom miljötänk, vilket är all fine and dandy enligt mig, men var är alla andra länders ansvar?!

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

@lucifer579: Min teori är att man hade vant sig vid reklamplaceringarna på gamla sajten och därmed la mindre notis kring dem. Nu när allt är nytt hamnar de nog lättare i fokus. Hoppas du ger oss en vecka eller två innan du ger upp.

Givetvis.
Det är lätt att bli den gamle mannen som hatar förändring innan han gett det ett försök.
Kände ändå att jag behövde lufta eftersom det bara finns en chans att ge ett första intryck på nya besökare.

Min första tanke blev tyvärr: Det är reklam överallt.
Jag har ett undantag i Adblock på FZ eftersom jag gillar siten men överväger starkt att ta bort det nu.

Jag tror inte att antalet reklamplatser nödvändigtvis har ökat och det är heller inte nödvändigtvis mer reklam än på t.ex sweclockers. Tror det handlar mer om exponeringen. Överlag känns det rörigt och jag tappar fokus på sidan och content, likt Aftonbladet. Men dagens buzzfeed- och lajkat-internet kanske gillar detta?

Det jag vill få fram är att jag är inte omottaglig för annonser, ibland kan det ju faktiskt vara något man är intresserad av. Och givetvis ska ni ha det - det är ju intäkt. Det viktiga är att man (jag) inte blir störd och irriterad så till vida det skadar upplevelsen av innehåll.

Vidare är jag inget fan av en bakgrundbild som är statisk och att sidan scrollar. Men det förstår jag om jag är mer ensam om att tycka. Det är mer en vanesak.

Mobilsidan funkar betydligt bättre.
Men som någon annan sa: Rubrikerna. Det är jobbigt när dem byter placering till följd av bilderna.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av lucifer579:

De vågade dock inte gå så långt att karla-karlen var homosexuell, en riktig lazy bear som kramar om sin make och sina adopterade ungar. Givetvis var det den sexiga tjejen som blev homosexuell - för det är ju liite mer OK i alla fall.

Skämt åsido, jag skiter fullständigt i hur de väljer att portträtera sina hjältar. Det som är intressant för mig ligger i hur FZ genom sin rubriksättning och artikel skapar en debatt kring ett ämne som ska vara icke-debatt. Inte förvånad eller besviken, ni ska ju också tjäna pengar, intressant.

Första stycket har en klar poäng. Det hade varit mer vågat välja någon av de biffiga herrarna.

Jag är dock inte ense med dig om att vi ville skapa en debatt genom rubriksättningen. Snarare ville jag ironisera över just att det blir sånt rabalder. Det verkar dock inte ha landat felfritt så läxan är lärd. Det är också ett vanligt missförstånd att smaskiga rubriker skulle vara = profit i vårt fall.

Visst, för en en renodlad klickbaitsajt som Lajkat är det bara att gå all in. De är beroende av att folk klickar in från externa källor. Vi, som har en väldigt trogen skara besökare, tar snarare skada om vi skulle praktisera sådan rubriksättning regelbundet. Det skadar förtroendet hos våra stammisar och har därför en negativ långvarig effekt.

. Nu blev det en ganska lång utläggning, kan utveckla resonemanget privat om du vill.

Du får gärna utveckla i privat chat för min del, skadar inte med lite mer insyn.

Men för att ändå säga lite av min andemening så är det: Nyhetsvärdet är relativt lågt, innehållet är ganska begränsat. Ni gör en rolig poäng/twist (som jag tycker var rolig och min första tanke var inte "klickbaaait" som andra här skriver). Syftet kanske var att vara ironisk "oj, oj - vad rabalder det blev över icke-frågan", men samtidigt bör man inte varit helt omedvetande om en het samhällsdebatt som man vet eventuellt kommer leda till diskussioner. Diskussioner där det ofta finns två eller några fler sidor varav ingen vill ha fakta och sund diskussion utan bekräfta sin egen ståndpunkt. Därav intressant, i min värld, att ni heller INTE gör artikeln lång och tar ståndpunkt, där budskapet blir "bordet är dukat, fortsätt bnet debatten här".

Sen är det värt att nämna att jag överanalyserar saker ibland. Jag tänker att "fan det här är smart" medan det, som i det här fallet, inte kanske har någon särskild agenda snarare än att tillföra ett snabbt "twitterinlägg" om det rabalder som uppstått kring händelsen. Åter igen, det var inte menat som hård kritik. Mest intressant ur synvinkeln, FZ, en av de största (största?) inom media-Sveriges spelavdelning gör en ganska liten och "witty" artikel kring en (i min värld) struntsak. Men det kan ju också vara dessa mindre inlägg som BYGGER känslan av en liten och härlig site och inte en stordrake, rent strategiskt.

De vågade dock inte gå så långt att karla-karlen var homosexuell, en riktig lazy bear som kramar om sin make och sina adopterade ungar. Givetvis var det den sexiga tjejen som blev homosexuell - för det är ju liite mer OK i alla fall.

Skämt åsido, jag skiter fullständigt i hur de väljer att portträtera sina hjältar. Det som är intressant för mig ligger i hur FZ genom sin rubriksättning och artikel skapar en debatt kring ett ämne som ska vara icke-debatt. Inte förvånad eller besviken, ni ska ju också tjäna pengar, intressant.

Han är inte dum. 50 miljoner subscribers där 95% inte tittar betyder inte så mycket för honom - antalet views per video gör. Personerna som tittar på hans videos kommer hitta honom igen. Däremot blir det mycket skriverier kring honom och youtube. Dessutom tenderar ju nya kanaler att dyka upp i "trending" osv mer än etablerade kanaler. Jag tror helt enkelt detta är strategiskt samtidigt som det blir ett statement.

Jag tror: Intelligens, uppfostran, social status, skolgången, kulturarv osv. är bra mycket viktigare faktorer än Datorspel. Därmed tror jag även att datorspel kan agera "trigger" och inspiration till den som redan farit snett av tidigare nämnda faktorer.

Jag ser INTE hur datorspel som isolerad ensam gemensam nämnare skapar våldtäktsmän och våldsmän.

Exempelvis kan nog till och med Maria skriva på en nära nollkorrelation mellan spelande kvinnor och våld. Varför? Ptja kvinnor uppfostras inte på samma sätt som männen. Jag vill inte tala om maktstrukturer och feminism. Men jag tror hela den "manliga jargongen" påverkar - samtidigt som jag tror extremfeminismen lägger ved på elden och skapar fler våldsmän de också.

Samhället är komplext. Människans beteende är i väldigt stor uträckning socialt skapat.

Sen har vi ju även den lilla procenten människor som rent av föds psykiskt störda. Men jag tvekar starkt på att våldtäktsmännen på festivaler är en del av dessa människor. De sitter nog mer troligt hemma och spelar GTA.

Tack!

Skrivet av Lard von Bacon:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Tänk er Orange Box 2.

Bara om den innehåller:
Half-Life 2: Episode Three
Half-Life 3
Half-Life 3: Episode One
Half-Life 3: Episode Two
Portal 3
Team Fortress 3

Annars är det inte intressant

Ricochet 2 inte att förglömma!

Skrivet av norrlänningen:

Skulle gissa på en diablo 3 expanssion och inget diablo 4. En fjärde del behövs inte ännu

Jag håller inte med. D3 har inte levererat som blizzard eller fansen trodde och en nystart behövs. Att fortsätta gräva gropen djupare är inte ett smart drag.

Skrivet av nils45:
Skrivet av disinfect:
Skrivet av nils45:

Såg fantastiskt ut iaf, är riktigt imponerad. Jag förställde mig den miljön i open world och third person, det vore fantastiskt. Men efter MGSV fiaskot så har Kojima lite att leva upp till, han kan ju börja med att göra ett ordentligt komplett spel.

Ja, för det var ju Kojimas fel...

Ahh sorry, visste inte att du var en före-detta anställd hos Konami.

Nej, men vadå.
Märks det inte att MGSV var stressat?
Jag tror ju knappast att Hideo själv stressade fram det, utan ägaren som vill se ROI på alla utvecklingsår. Att Hideo dessutom fick sparken tyder väl kanske ytterligare på detta - Konami tyckte väl att han inte höll sig till deadlines (nu spekulerar jag).

Jag skiter i vilket. Detta såg läckert ut. Ska bli intressant att se vad det blir å et

Nu har jag inte spelat Vanilla, men jag slår härmed ett slag för TBC.

Det kändes som att det var en ganska lagom nivå. Heroics var bra nivå på (något som slog mig när WOTLK kom - du kunde mer eller mindre direkt plocka en paladin tank och AOE-tanka hela skiten). I Heroics var du tvungen att använda CC och jobba som ett lag (om du inte var övergearad - men inte ens med T5 gear kunde du rusha igenom instansen utan var tvungen att ha viss finess).

Vidare fanns det en naturlig progression. Alla instanser levde igenom HELA spelet. Kom du in som nydingad 70 så fick du först göra heroics, sedan gå Kara och vidare till tyngre raids - och ofta stannade du med din guild genom allt detta (eller åtminstone gör en längre tid). En guild-jumper blev ofta inte särskilt populär, nämligen. Allt detta samtidigt (av vad jag fått för mig) utan att vara FÖR mycket grind - även om det fanns en del av det.

Däremot måste jag säga att vad gäller raids så har mechanics blivit mer sofistikerade med tiden. Sunwell var en svår raid - men tittar vi på vad som faktiskt hände så var det mest gear som behövdes (eller chain drums eller båda två). Du kunde helt enkelt inte ta dig förbi Brutallus och M'uru på enbart taktiker - den enda anledningen att top guilds klarade av Sunwell så snabbt var att de grindade Black Temple och Hyjal i ett halvår. Medan vi som ganska nyligen dödat Illidan för första gången när sunwell patchen kom hade det riktigt tufft.

Jag håller med om att flying hade vi nog kunnat skippa - jag själv hade bara ett 60% genom hela expansionen för jag använde allt mitt guld till raid mats.

Communityt: Jag personligen kände nog varenda hunter i de bättre guilderna på servern och delade erfarenheter med dessa dagligen kring spelstilar, hur det gick för oss, sa grattis när de också gjorde progress. Man kände så mycket folk, whisper gick ju på högvarv och guild chatten användes för så mycket mer än "MOTD: Raid invites klockan 19 glöm inte consumes och kolla kalendern för nästa raid. Var redo att ta summon"

På sättet professions var uppbygt var du tvungen att hitta "your guy" på servern som hade det du behövde - "shit, har du min leg enchant, får jag lägga till dig på min friends list så hör jag av mig när jag har alla mats och nya byxor?"

Det blev en längre rant än beräknat. Jag hoppas mina rader sammanfattar på ett bra sätt varför det var "lagom". Oavsett vad så talar ju pollen tydligt för vilken era av WoW som var bäst. Vanilla --> WOTLK. Det var här spelet hade sin peak av players. Det var här spelet fortfarande erbjöd något för alla. Vi får acceptera att de av oss som är mest hardcore grinders troligtvis gillar vanilla bäst och andra lite bekvämare WOTLK. Men efter WOTLK börjar inte ens den stora massan uppskatta "convenience".

Skrivet av disinfect:

Stängs hela kontot ned för att man fuskar? Helt sjukt isf.

Nej. Men du kan inte spela online på DET spelet. Så kallad VAC-ban.

Mina nördgener skriker bakut just nu. FAN vad läcker trailern var. Blev nästan upphetsad. Om detta kan bli verklighet...

Skrivet av Soulless:
Skrivet av Prixm:
Skrivet av Soulless:

Jag är stor supporter av e-sport men man bör inte använda ord som atlet i sammanhanget.
Esport är en sport och tävling men inte en idrott eller fysiskt aktivitet och när sporten kämpar för att tas på allvar så blir det oseriöst att jämföra den med sporter där en persons fysiska styrka och kondition är det som sporten grundar sig på.

En digital atlet är en figur i track n field

Men annars så är det alltid kul att läsa om folk som gör något extra för att ge lite glädje!

Har du någon aning om hur mycket fysisk och psykiskt ansträngning som krävs för att orka spela 8-12 timmar om dagen. Har du någon aning om hur ansträngande det är fysiskt och psykiskt att spela framför 10000 personer live, medans det är 500000+ som kollar över internet/tv? När det handlar om hundratusentals kronor, ibland miljoner? Kom tillbaka när du vet hur mycket det kan tära på din energi.

Man kanske inte klassas som en atlet. Men det är inte långt ifrån när det kommer till uthållighet, determination och psyke, aka det som en toppatlet kräver.

Nej, de är inte atleter och bör ej kallas atleter.
Det påstår jag utan att ta något alls ifrån deras prestationer så varför du fått för dig det har jag igen aning.

Enligt dig är alltså pokerspelare atleter också?

Och får man bara kommentera sånt man har personlig erfarenhet av?

Man kallar Schack och Memory-experter för Atleter. Så varför inte CS-spelare. Släpp definitionen av den Grekiska Atleten, för ska vi gå efter den är inte ens fotbollsspelare Atleter. Acceptera att språkbruk utvecklas och fokusera istället på sakfrågan istället för att bli irriterad på småsaker.

Jag skulle gissat att sossarna skulle vara i ledning.
Miljöpartiet är ganska förvånande, med tanke på mängden skrivbords krigare som finns. Men att det skulle vara på vänstern om mitten var jag tämligen övertygad om.

Intressant.

Skrivet av humancentipede:

dom blev nerpetade från sin överklasshylla, och fick smaka på en dos av vad som är verkligheten för dom flesta människor .. inte mer än rätt.

Ah, den klassiska jante-lagen kommer till sin rätt igen!

Skrivet av MrStrange:
Skrivet av Karmak:
Skrivet av MrStrange:

Förstår inte riktigt problemet med lunchrasterna.Tid är pengar och tider är till för att hållas. Vad jag vet så har alla arbetsplatser en gräns på hur lång lunch man får ta och då ska det hållas och då ska man inte idissla sin mat i all evighet och slösa på arbetstid.

Och varför har man ens kvar en anställd ifall de är värdelösa? Det ska vara rätt person med rätt kompetens på plats.

Jag förstår inte riktigt varför folk blir så hysteriska över det här.

Kallas att ha frihet under ansvar som de flesta bra it-företag kör med. Du får göra vad du vill bara du sköter ditt jobb

Konamis företagskultur låter som nazityskland...

"Frihet under ansvar" är tyvärr något som många missbrukar och det drabbar bara företagen.

Skulle du om du var en egen företagare (om du nu inte är det) uppskatta om du märker av att dina anställda lallar runt mycket istället för att göra det du har anställt de för?

Visst är det så.
Men för att motsätta det är även frihet under ansvar än utav de bättre formerna att få saker gjorda med rätt anställda som har hög känsla av ansvar.

Jag själv jobbar under sådant förhållande och det fungerar bra. Men man märker ju att andra personer gärna spenderar några minuter för mycket på youtube på arbetsplatsen.

Skrivet av zwete:

Karriärstegen på Konami är up up down down left right left right.

Badum tss!

Skrivet av Notumforce:

Jag är inte bitter, men varför är han värd dessa pengar?

Säger inte att han inte sliter men det gör typ varannan svensson:)

med dom pengarna så behöver man inte göra direkta genidrag för att klara sig livet ut med råge.

Samtidigt så vet dom flesta att ju mer man tjänar desto mer bränner man så gäller o tänka sig för.

Ptja, dela 60M på 12 så har du en månadslön på 5M.
Han har inte slutat göra videos och han sjunker antagligen inte i tittarsiffror ännu.
Jag tror dock han når sin peak snart.

Han kan nog vara ganska vårdslös med pengar utan att skämmas för mycket.
5MSEK i månaden är rätt svårt att bränna.

Skrivet av fruktjuice:

Kom ihåg att bolaget måste betala 22 % i skatt på vinsten. Mycket pengar till svenska staten med andra ord.

Kan ju dock vara Resultat efter skatt. Det vet vi inte än.

7