Inlägg av Rankvist

Inlägg som Rankvist har skrivit i forumet

1

Jag kommer ihåg att vi körde en variant på den där;

1) Tänk på ett tal (X)
2) Dubbla talets värde
3) Lägg till (Y)
4) Dividera med 2.
5) Dra bort det du tänkte på i början (-X)
6) Nu tänker du på (Y/2)

Här tänker alla på hälften av Y, dvs efter den här ramsan har personerna alltid kvar hälften av vad man ger dom i steg 3. På mellanstadiet roade jag mig med att göra detta på 3-4 klasskamrater åt gången, vilket fungerar alldeles utmärkt. Ja, förutsatt att dina kamrater kan räkna och att du kommer ihåg vilket värde man sätter på Y åt de olika personerna.

Avancerad tankeläsning, hö hö hö. Är väl inte lika imponerande i dag dock.

Som en del andra så har även jag en 3GS. Kommer dock inte att uppdatera till en 4S. Sjukt besviken på uppdateringen. Väntar hellre på 5:an (som förhoppningsvis kommer nästa år iaf) och binder då om abonnemanget.

Jepp, that´s the one...

Klart man är ett gammalt Amiga-fan. Som de allra flesta satt jag på en Amiga 500 och kommer än idag odödliga klassiker som Space Crusade, Silkworm, X-com, Simon the Sorcerer, Monkey Island, Moonstone m.fl.

Faktum är att Amiga-nörden i mig aldrig riktigt har flyttat, och bredvid min Xbox 360 står en fullt fungerande Amiga CD 32. Älskade att Commodore gjorde en konsolversion av Amigan, även om de mest gjorde återutgivningar av redan släppta Amiga-titlar. CD32:an hade få exklusiva titlar, men det är fortfarande en fröjd att plocka fram den originella handkontrollen och bränna av Super Frog eller Nitro.

Grumbledock>> Där tror jag att du sa något, minsann.... 24p, är det det som gör att bilden ser "verklig" ut, dvs att det inte "syns" att det är filmat med en kamera? Tror att det var det min vän pratade om, men jag är riktigt osäker. Kanske hette True 24p.

Min budget linger på 15.000:-, men det är inget måste att TV´n ska kosta i de krokarna. Dvs, hittar jag en TV för 7.000:- och en för 14.000:- och skillnaden är inte awesome, så köper jag den för 7.000:-.

Vet du (eller någon annan) någon sida där jag kan se vilka TV-apparater som har 24p samt pixelmapping? Jag såg på Prisjakt att man kunde markera 24p, 30p, 60p och 50p (i just den ordningen). Är det någon skillnad på dessa, eller snarare, vad är skillnaden på detta?

Det är något som stör mig oerhört med att ha TV-ljud via hemmabiosystem. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men oavsett om jag sitter hemma eller hos vänner så känns det fel. Kanske är något psykologiskt som ligger som spärr.

Eller så är jag bara störd.

Oavsett vilket så förändrar det inte det faktum att jag vill ha TV-ljud från TV´n, haha.

Tack zhapp.

Glömde lägga till den informationen; TV´n kommer att stå på en bänk, dvs ingen väggupphängning. Jag har ett hemmabiosystem och kommer bara att använda TV-ljudet när jag kollar på vanlig TV, dvs när syster hälsar på och vill kolla Idol. Aldrig annars.

Glastipset var värdefullt, det hade jag ingen aning om.

Nämen, en tråd helt i min anda. Skräck och rysare är något som ligger mig väldigt, väldigt varmt om hjärtat.

En serie som alla skräck/slasher-fans bör se är Harper´s Island. Den har väl något år på nacken, men flirtar hejvilt med alla gamla skräckfilmer. Spänning blandas med mystik och nyfikenhet, och den stora frågan är förstås - vem är mördaren? 13 avsnitt, en säsong. Lovely.

I spelväg fastnade jag rejält för Deadly Premonition. En äcklig känsla av förundran sprider sig som en eld genom kroppen när man spelar det. Förvisso är det rätt fult, men desto bättre är det riktigt läskigt.

Alan Wake har väl alla kört vid det här laget, men det faller finfint in i kategorin.

Ny TV, hjälp med specifikationer och tips!

Tjena gänget!

Hoppades jag postade denna i rätt forumdel nu. Annars kanske någon vänlig moderator kan flytta den rätt?

Anyhow, min gamla trotjänare börjar ge upp och jag är på jakt efter en ny TV. Det största fokuset ligger förstås på att spela, och det är Xbox 360 jag syftar på. Självklart är det endast 1080p som gäller, versionen av HDMI spelar inte så stor roll, men det måste vara en schysst gaming-TV. Jag hoppas att någon sitter på riktigt värdefulla tips och inte svar i stil med "köp den här, den har jag och jag är nöjd". Förstå mig rätt, den är säkert jättebra, men det säger inte mig någonting.

Nedanstående är mina önskemål, och om någon är kunnig i ämnet får ni gärna kringgå denna lista och anpassa den efter vad ni tycker. Se det mer som en mall än en lista;

- 1080p, givetvis
- Komponent
- Minst 42"
- Max 15.000:-

Min vän har en TV som är svinschysst för film. Den har någon funktion (vet tyvärr inte vad den heter, men har provat Googla detta utan resultat) som gör att bilden ser "verklig" ut när man kollar på film. Det ser inte ut som att det är filmat, utan allt flyter på skitbra, ungefär som att man kollar på det i verkligheten och inte på en TV. Skitsvårt att beskriva, men någon kanske vet vad jag menar?

Anyhow... Förslag, idéer och tips mottages tacksamt.

/J

Hehe, nja, det ska mycket till innan jag laddar Xboxen med ett "gammalt" Halo-spel. Alldeles för upptagen med Gears of War 3, Dead Island och annat för att jag ska hinna nöta Halo.

Jag kommer säkerligen att bli storpiskad av alla ungtuppar, men vafan, det kan vara kul ändå.

Har missat detta totalt. Jag var kick-ass över nätverkslösningen XB-Connect. Får se om takterna sitter kvar. Och om de nu gör det, ja, då jävlar får ni se upp!

Kör hårt! Gillar ni inte att bli itusågade så bör ni väl inte lägga till mig iofs. Skämt åsido, alltid skönt att lira med svenskar. Lite hederlig trash-talk och svordomar utlovas. Ja, jag är hemsk.

Jag heter Rankvist. Fantasifullt nog.

Du sa det själv - Oblivion och Fallout. Jag skulle sätta slantarna på Oblivion, framförallt med tanke på att uppföljaren Skyrim kommer den 11/11. Skön uppvärmning.

Håll dig borta från Blue Dragon, vad du än gör... X-(

Ja, den kommer att suga rejält. Har inte maxat något GoW-spel men tänkte ge ett trean ett "seriously" attemp

Finns en hel del guldkorn och många har redan nämnts i tråden. Sen beror det förstås på vad man har för spelstil. De spel som riktigt har gripit tag i mig är;

- Alan Wake
- Deadly Premonition (om man kan bortse från att det är fult som stryk, men underbar handling. Så här skulle Twin Peaks vara ifall det var ett spel)
- The Elder Scrolls IV: Oblivion
- Bioshock (Tvåan är okej, men gillade 1:an bättre)
- Mass Effect 1 och 2
- Dead Island
- Gears of War 1 - 3

Tja... Finns säkert en hel del spel som man glömt av också.

60 356 GS. Ska försöka maxa ut Gears of War 3 nu.

1