Inlägg av NilsDacke

Inlägg som NilsDacke har skrivit i forumet

@baxtex: Hur mycket finns det inte att upptäcka/göra i RDRD2? Om du delar fullpriset per timme så får du en väldigt låg kostnad. Dessutom är det en fantastisk produktion. Jag säger att det är värt mer än sitt fullpris.

Jag är inte född igår och anser (liksom säkert många med mig anser sig ha) att jag har en ganska god associeringsförmåga. Det absolut första jag tänkte när jag såg första bilden från generation zero var "Stålenhag". Här har vi ett spela som utspelar sig i Sverige, på åttiotalet, med robotar. Det är liksom lite för många saker som råkar sammanfalla med Stålenhag för att de inte ska ha tänkt på honom. Att sen svara som de gör nu med att "det råder inga upphovsrättsliga intrång" får mig att tänka att de redan har väntat på det här och föreberett ett försvar innan de fått frågan. Så visst fan vet de vad de gör relativt Stålenhag. Verkligen lågt tycker jag och det här måste diskuteras mer.

Skrivet av Tabula:
Skrivet av TheConsul:
Skrivet av Tabula:

Det gäller att rida på vågen så länge det håller i sig, finns mycket poäng att hämta för kändisar nu.
Kul att det skänks pengar men synd att det tog fyra år av inbördeskrig i Syrien innan folk öppnade sina ögon.
Får se vilka som kommer ihåg de drabbade i närområdet om några månader när tidningarna har slutat skriva om det och bomberna fortfarande faller.

Läste en artikel angående en studie för ett tag sedan, den tog upp att det är svårt för människor att relatera till stora tragedier. Blir som ett filter för vår empati.

Läser man att 58 personer drunknade när en båt sjönk så förstår man att det är en stor tragedi, däremot så är det svårt relatera och känna empati i den magnituden.

Ser man en bild på ett litet barn som drunknat och spolats upp på en strand så triggas vår empati rätt rejält. Vi vaknar till kan man säga i samanhanget.

Summa summarum var att vår "empati" försvagas när det är mer än 1 person, som något filter som kickar in för att vi inte ska gå under helt och hållet antar jag.

Allt är inte så svart och vitt kanske men personligen känner jag att det stämmer rätt bra mot hur jag reagerat på katastrofen som inbördeskriget innebär. Kanske speciellt eftersom jag har barn själv?

Men att peka mot att folk rider på vågen för att plocka poäng är väl lite cyniskt kan jag tycka, går det att göra rätt utan att få någon form av skit för det?

Det jag pratar om är människans oförmåga i att hitta relevant information och att vara källkritisk. Vi blir lätt bekväma och matas med den information vi lättast får tag på - t.ex. Aftonbladet som har en tydlig politisk agenda.

Jag har sett bilder på döda barn i Syrien sedan 2012, det har antagligen funnits ute tidigare också. Ett barn spolas upp på Herr Svenssons semesterstrand i Turkiet och alla småbarnsföräldrar ser detta och delar det vidare på facebook (utan respekt för censur).
Helt plötsligt så exploderar allt, men dessa barn som är kvar i närområdet har glömts bort. Då har vi gjort skillnad på hur katastrofalt det är att omkomna på olika geografiska platser.

Det är dit jag vill komma - det naiva i det hela. Vi skänker lite pengar, dunkar varandras ryggar och sen kollar vi på Let's Dance och glömmer allt.

Vem rapporterar om de miljoner som dött i Kongo och alla de könsstympade flickorna där? Nej just det, Afrika har ju inget nyhetsvärde längre.

Fast just här är det ju pengar till röda korset och de hjälper ju till i "närområdet" för att använda din term som för övrigt är väldigt populär i vissa politiska kretsar.
Precis som TheConsul skriver så tror jag att vi lättare kan relatera till enskilda individers olycka än rapporter om krig och elände i allmänhet. Visst kan man vara kritisk mot det, men det tycker jag inte ska förminska insatser som görs.

Vad jag vet så är förresten det mesta av insamling av medel tänkt att hjälpa i närområdet; Rädda barnen, Radiohjälpen, UNICEF och som här Röda korset.

Nu får ni snart döpa om sajten till thewitcher3.com.

Bästa sättet att visa sitt missnöje är att inte köpa en enda mod.

Det finns en anledning och en allena till varför Valve inför detta och det är för att de ska tjäna pengar. Jag har inte hört nån moddare gnälla över att de måste jobba gratis. Det är frivilligt och en hobby där credden och folks nöje är deras belöning. Visst är det bra att kunna donera pengar till skapare men då snuvas ju Valve på profiten.

Jag undrar om inte idén med transaktioner fanns med redan när de beslöt att införa Steam Workshop?

Skrivet av walter_iego:

Ni förstår väl att rymdstriderna kommer med DLC:er i framtiden, något annat vore dum businessmodell.

Precis.

Rea på Steam idag: 7,59 Euro. Synd bara att jag har så lite tid att spela.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Samtidigt som det är ballt med jedis hoppas jag nästan att sådana karaktärer inte finns med. Jag vill inte se Darth Vader flänga omkring kring någon kontrollpunkt och vara "out of character".

Vore väl lite kul med unga Padawans iofs. Lite lagom mäktiga och förvirrade.

Skrivet av Rakoon:

Tror det bara är stockholmare som känner till ordet para.

Jag är inte stockholmare. Jag känner till ordet "para". Vanligt förekommande i filmer och böcker som du kan hitta även utanför stockholm.

Ja eller varför inte ge bort spelet? Ska du bestämma priset på någon annans produkt? Du har såklart rätt att avstå från att köpa om du tycker att att det är dyrt. Det är så marknaden fungerar.

Skrivet av Deli:

Men alltså sänk priset från 599:- till 399:- för en jävla digital download på ett nytt spel så köper jag det gladeligen direkt på Uplay eller Steam istället för kinguin.
Ja eller varför inte ge bort spelen? Ska du bestämma priset på någon annans produkt? Du har såklart rätt att avstå från att köpa om du tycker att det är dyrt. Det är så marknaden fungerar.

Vill fan inte ens veta hur det ska svida i börsen för någon som inte gått ut gymnasiet att köpa ett nytt spel en månad!

Risken med early access är att hypen dör ut innan den fullständiga versionen kommer ut. Måste vara frustrerande för utvecklare att sitta och kämpa med ett spel som man känner att intresset kanske har svalnat för och att man inte kommer att få in så mycket mer pengar för sitt arbete än man redan fått genom att sälja pre-alpha versioner.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Subzero199:

Stridsvagn heter det om jag får be.

Va? Alla möp:ar brukar rätta mig när jag skriver det, att det heter pansarfordon. Nu blir jag förvirrad!

Det är riktigt att de flesta felaktigt skriver "pansarvagn" när de menar stridsvagn.
Om det som i det här fallet handlar om flera sorters bepansrade fordon så skulle jag skrivit "pansarspel".

"– Vi har släppt ett antal DLC-paket och gratis uppdateringar till Rome II".

Jag reagerar starkt på att han kallar patchar, som var nödvändiga för att laga spelet, för "gratis uppdateringar".

Edit: De har gjort färdigt spelet några månader efter release och avstått från att ta betalt för det.

Hittat en bugg efter ett par timmars spel. I prologen, då man ska lära sig landstiga med transportskepp, landade två av mina skepp lite för långt upp på land(?) Skeppen blev till 80 % begravda av sand och mina lastade trupper (2 Equites) stod bara och sprang och kunde inte komma ur hur jag än försökte i olika riktningar. Inte heller kan ju skeppen sjösättas igen efter landstigning, så jag fick kämpa i slaget utan dessa två enheter med kavalleri. Jag förlorade slaget och till sist dog huvudpersonen. Prologen var därmed över.
Tråkigt.

Skrivet av Qvisten:

Har alla gått och blivit den ensamma sura gubben/kärringen uppe på fjärde våningen som ska gnälla på att folk tvära över den ny-klippta gräsmattan och rapporterar så fort ett litet ljud kommer från grannen. Ohhhh blir så trött på alla jävla gnälliga människor som tar illa vid sig så fort något inte stämmer med deras verklighets bild.

MÄNNISKOR DÄRUTE, SKAFFA ER LITE SJÄLVKÄNSLA OCH SLUTA BRY ER OM ALLT OCH ALLA MEN FRAMFÖR-ALLT SLUTA TA ILLA UPP FÖR MINSTA LILLA MÖG, SMILA OCH SKAKA AV ER SÅ KOMMER NI MÅ SÅ MYCKET BÄTTRE !!!!!!!

Du hade trivts bra i Tyskland på trettiotalet.

Som nån skrev ovan ska resten av licenserna auktioneras ut inom kort. Det pågår ett crowdfunding-projekt på indiegogo som vill "rädda Homeworld". Gänget heter teamPixel.

http://www.indiegogo.com/save-homeworld

Men jag är inte säker på att "touch" är rätt för serien. Har jag förstått det hela rätt så vill de iofs ge ut Homeworld 1 & 2 på touchplatfform och Homeworld 3 blir ett nytt PC-spel så småningom.

Skrivet av Johan Olander:

Det är extremt beklämmande att cirka 79 procent har klickat på fel alternativ. Den objektiva sanningen är naturligtvis Homeworld. Hoppas Sega får tag på den licensen också, då blir jag en glad kille.

Dessa 79 % har nog inte spelat Homeworld, det var ju trots allt ett tag sedan. Homeworld 3 är nog det spel jag ser fram emot mest av allt. Om det någonsin blir av?

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Half-Life 3 blir den första speldemonstrationen på Steambox, mark my words!

Inte nog med det, HL3 lanseras exklusivt till Steambox och PC-versionen "försenas".

Räknade lite på det.

Insamlade pengar enligt deras site: 7.251.000 dollar (ca 46.780.000 SEK) räcker till (om man räknar högt enligt slartibartfast 90.000 SEK) 519 manmånader = 21 man i 24 månader.

Nu har de redan kommit en bit på väg i utvecklingen så det borde ju räcka. Sen har de nog fler finansiärer, inte minst Chris Roberts egna pengar.

Verkar intressant tycker jag i alla fall.

Edit: Oops - ovanstående gäller Star Citizen och inte Elite.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Parzec:
Skrivet av Sisyr:

Haha, "...och tanjerar därmed rekordet med över en miljon dollar" - dagens konstigaste mening?

Inte nog med att den är konstig (och felaktig dessutom) så är det även felstavat: tangera

OT: Gött att det går bra för dem, de är över 5.5M nu

Skriv aldrig innan tre koppar kaffe är dagens lärdom.

"tangera" = snudda vid, närma sig, beröra utan att skära.

Jag antar att ord du letar efter är "slår", "överskrider", bräcker etc.