Inlägg av Harpan

Inlägg som Harpan har skrivit i forumet

1

Jag tycker ditt kit var väldigt bra och balanserat Guarant men tror du du klarar av att överleva med bara 120GB HDD? Det ger väl cirkus 90GB med Windows installerat och jag skulle nog ha investerat i en till disk.

ATI 7000-serien nämndes och kan vara värd att kolla men 6950 är verkligen inte ett dåligt kort bara för att nästa generation har släppts.

Ett stabilt bygge tycker jag Gurant, kör hårt

Det tror jag har med hjärnkapaciteten snarare än storleken på högtalarna att göra. Stora högtalare har flera fördelar över små även på låg volym som t.ex. lägre kompression, högre känslighet, diffraktion längre ned i frekvensregistret osv.

Jo det kan bli problem Ljud är så svårt men dem flesta är överens att mer korrekta högtalare är roligare att lyssna på i längden D.v.s. hifi-systemen. Jag har själv lyssnat på systemet jag länkade (Med en annan förstärkare dock men det är av marginell skillnad) och för priset så var det väldigt bra. Att du har en gammal bra bas är utmärkt då just ljudbranschen egentligen inte har förändrats dem senaste 10 åren förutom att allt börjar bli trådlöst. Den kommer garanterat vara lättare att koppla in i Fynda-systemet då många Sony/Pioneer/etc. gör speciella kontakter ibland och gör egna baslådor till en "bryta garanti" sak.

Bas ingår inte i fynda paketet heller och jag kan inte med gott samvete rekommendera dig att köpa någon utan att lyssna men om du har en lös bas och är villig att lägga till en dvd-läsare så är i alla fall på pappret Dynavoice långt bättre.

Jag är ledsen att jag inte kan vara precisare men våra öron är jobbiga ting

Rescensioner säger att dem är helt okej men detta beror självklart på hur hög kvalité på ljudet du är ute efter. Det finns helt klart nackdelar med plastlådor, kantig design och liknande och om du har ett Hifi-system hemma så kommer det leverera väsentligt högre ljudkvalité. Basen går inte särskilt djupt på grund av dess lilla storlek. Det är dock smidigt med inbyggd dvd/bluray läsare.

Jag kan ärligt inte gå i god för något av systemen utan jag skulle råda dig att titta på riktiga hifi-hemmabio-system. http://fynda.se/show_prod.php?prodid=4846 Detta har fått riktigt bra kritik och ligger väldigt bra till i pris/prestanda. Nackdelarna är högre pris, ingen inbyggd dvd och ingen baslåda men det paketet kommer garanterat leverera högre ljudkvalité.

Här är stora problemet, ljud är väldigt subjektivt och är inget som en person kan säga till någon annan hur det är. Du måste egentligen själv ut och lyssna för att faktiskt veta vad det är du vill ha. Jag till exempel är ganska basallergisk, det får inte bli för mycket för min del.

Mitt bästa råd är att åk till en lokal elektronikhandlare eller en hifi-butik och ta med dig lite musik som du tycker om så du får några referenser, och be dem dema systemen. Man kan ofta förvänta sig lite högre basåtergivning i mindre rum och det bör påpekas att dessa system inte är lämpliga för riktigt stora rum.
Lycka till

För minecraft så behöver du inte så mycket, en i3:a räcker gott och väl. Jag skulle avråda dig från ATI:s mobila grafikkort då drivrutinerna är prisbelönt dåliga. Jag sitter nu på en laptop med 6670M och det fungerar helt okej men har ojämna framerates och vissa diverse grafikproblem. Så Nvidia 540M är ett steg upp i stabilitet skulle jag gissa på. Prestandamässigt ligger 540M en bit framför 6470M också.

Jag tror att den som tuckdragon länkade är ett säkrare alternativ men Acer har fått dålig kritik för sina skärmar om det är av betydelse för dig.

Laxan har nog en poäng i att det moderkortet är kanske lite overkill. P67 är mainstream och helt klart tillräckligt för dem flesta användarna men om du gillar att pilla runt i BIOS och klocka så brukar i allmänhet dyrare vara bekvämare och stabilare. SATA 3 och SATA 2 portarna är egentligen bara av intresse om du har en SSD då vanliga mekaniska diskar inte begränsas av den länken. Optiska medium går också utmärkt att köra på SATA 2 portar.

Du tog med en SSD i ditt bygge vilket är någonting som jag inte skulle gjort. Jag tycker att det är för dyrt fortfarande men för dem som värdesätter hastighet högt så är SSD:n ett givet val då den utklassar allt annat.
Western Digital Black är bra, vet jag av personlig erfarenhet.

Ditt bygge verkar stabilt Pilsken, allt verkar vara kompitabelt och balanserat prestandamässigt. Jag skulle bara ta en titt på din Slim Dvd läsare då en fullsize skulle kanske kunna erbjuda högre prestanda eller samma prestanda för lägre pris.

TheShadyShader nämde att du borde kolla sweclockers vilket jag också råder dig, helt klart bäst koll på datorer inom svenska gränsen.

Hur mycket du ska höja spänningen är specifikt för varje exemplar och kan inte sägas på rak arm, men om du verkligen vill överklocka så ska du stabilitetstesta med Orthos eller Prime95 på processorn. Jag kommer inte ihåg vilket som var modernast eller bäst men dem utför i grunden samma jobb. Se bara till att du belastar alla trådar så är det bra. Om du får ett enda fel där så har du för låg spänning eller för hög frekvens. Låt den stå och tugga i några timmar. Det är egentligen väldigt grundläggande men ungefär så man jobbar, kolla in trådar på www.sweclockers.com där de har väldigt bra guider och förmodligen lite mer fördjupad kunskap.

Vill dock påpeka som alla andra att överklockning sliter och är tidskrävande. Men önskar dig lycka till!

1