Inlägg av Mikaelh

Inlägg som Mikaelh har skrivit i forumet

Skrivet av Påskmust:

När folk tar upp det där argumentet känns det bara som dom försöker låta mindra själviska. Vi gör det för planetens skull! Jag tror att om DINK-trenden fortsätter växa komma vi istället få nya problem i framtiden.

Mänskligheten har låst in sig i en destruktiv cykel där fler yngre behövs för att försörja de äldre. Lösningen kan inte vara att bli 10, 20, 30 miljarder människor. Vi måste hitta andra lösningar genom AI exempelvis.

I mina ögon är det mer själviskt att skaffa barn. Det är ju ett evolutionärt behov att föra vidare sina gener. Vi som väljer att inte göra det för alltså inte vidare en del av oss själva (inklusive uppfostrande av barn enligt våra egna värderingar). Och så har vi större risk för ensamhet under ålderdomen. En mycket stor uppoffring.

Min poäng i det hela är att det ska ses som naturligt att välja bort barn. Speciellt kvinnor får ofta kritiska frågor angående detta val.

Skrivet av ActualAir:

Man skippar Svensson-kontraktet och lever med en likasinnad fru utan barn 😅

Samma här. Trivs bra med "DINK"-livet (double income, no kids). Vi kan resa, spela och göra vad vi vill. Samtidigt som vi inte bidrar till fler människor till en redan överbefolkad planet.

För mig är det ett av de bästa survival-spelen jag spelat. Bättre än Valheim och Palworld.

Har inte känt en sådan skaparlust sedan jag spelade Minecraft första gången. Älskar byggandet i Enshrouded! Har spenderat säkert hälften av min speltid bara på att bygga kreativa byggnader.

Sedan det kommit ut har jag hunnit klämma in 26 timmars speltid, trots att Like a Dragon också släppts. Det är ett bevis på hur uppslukad jag blev av spelet.

Jag har spelat allt i singleplayer, så man behöver verkligen inte vara flera spelare.

Självklart Like a Dragon: Infinite Wealth. Och kanske lite Enshrouded också (nog det roligaste survival-spelet jag spelat!).

Jag anser att "fair use" borde vara mycket mer omfattande än det är idag. Hyllningar till varumärken, där skaparen av hyllningen inte tjänar pengar på den, borde alltid vara lagligt.

This War of Mine - Känslomässigt.
Hearts of Iron IV - Strategiskt djup. Politik. Historia. Ett av mina absoluta favoritspel alla genrer.
Brothers in Arms - Fruktansvärt bra för sin tid. Eller fruktansvärt OCH bra. Kändes som serien Band of Brothers.
Battlefield 2 - Det mest underhållande krigsspelet.

Ara: History Untold såg mest intressant ut! Har lagt det på min wishlist

Yay

Jag gillade inte den grafiska stilen i det första. Den nya stilen ser intressant ut!

Jag är generellt en pilsk person. Men så många sexspel har det inte blivit, kanske för att det inte finns så många sådana spel för oss bögar. Mitt favoritspel i genren är lätt "Coming Out on Top". Faktiskt bra story och väldigt ocensurerat. Det har "Overwhelmingly Positive" på Steam. Det förtjänar det

Och nej - man ska inte skämmas över sin sexualitet som vissa undrar i tråden. Det är väldigt förlegat. Den är en helt naturlig del av oss människor.

Jag röstade på Like a Dragon: Infinite Wealth. Det kommer dessutom väldigt snart!

Yakuza: Like a Dragon är fantastiskt roligt. Trots att jag inte är ett stort fan av JRPG-genren så njöt jag hela vägen genom berättelsen. Tackar min sambo som är ett Yakuza-fan. Upptäckte spelet på grund av honom.

Har inget intresse av att dölja några spel. Inte ens de erotiska. Men bra funktion för alla som inte är skamlösa. 😄

Helt rätt vinnare! Men vilket fantastiskt spelår! Nu får vi hoppas på ett minst lika bra 2024, men det kommer nog att bli svårt 😄

Baldur's Gate 3, ingen tvekan om saken.

Fin krönika. Jag hade turen att växa upp i en miljö där många runt omkring mig var gamers. Framförallt när jag gick IT-linjen på gymnasiet. Vi lanade på rasterna Och mina bästa vänner var gamers. Är dock 89:a, så antagligen lite yngre än dig.

Min sambo sedan 10 år är också en gamer. Till och med mer nördig än mig. ❤️

Förr i tiden betalade man lite mer för att få en samlarutgåva med olika prylar. Nu betalar man extra för något som inte kostar utvecklarna någonting, alltså digitalt innehåll eller early access. Oerhört tråkig utveckling. Spelarna betalar mer för ingenting.

Jag betalade 519 kr för World in Conflict Collector's Edition år 2007. Då fick jag med en bit av Berlinmuren(!), en dokumentär om Berlinmuren, en dokumentär om hur spelet skapades, en unik box och ett headset.

Jämför det med nästa expansion av World of Warcraft. Den digitala "samlarversionen" kostar ca 1000 kr och det enda jag får är att spela några dagar tidigare plus lite digitalt material. Helt sjukt vilken girig utveckling! Och att vi spelare går med på detta... :/

Älskar den norska frågan, även om jag hade fel på den

Roliga nyheter! Jag körde igenom Divinity: Original Sin 2 på Honour Mode. Så blir nog en genomspelning av BG3 på denna svårighetsgrad också.

Känner igen mig väldigt mycket i det du skriver. Önskar att jag var mer som min sambo som spelar klart de flesta spel som han påbörjar.

Baldur's Gate 3 är ett undantag från regeln. Där och då fanns bara en av mina största spelkärlekar och inga andra spel fick min uppmärksamhet tills jag spelat klart den sista akten.