Inlägg av rostigspik

Inlägg som rostigspik har skrivit i forumet

Skrivet av genma:
Skrivet av WolfGrin:

Tja med tanke på hur bra deras spel till PS3 var så är det inget man kan bry sig mindre om, konsol kanske inte ställer lika höga krav på att göra ett bra spel. Lite ironisk är det dock när deras IP(EVE) är ett PC spel och knappt någon utanför PC känner till EVE. Men strunta i PC så kan jag spela Star Citizen istället, dom verkar ju veta vad dom gör så fan mycket bättre än CCP.

Eve och star citizen kommer vara två rättså olika spel dock.

CCP verkar ju mest sugna på att skjuta sig själva i foten och göra spelarbasen sura. Så även fast det är olika spel kan man ju tänka sig att "PC game only" grejen i SC kan vara lockande.

Skrivet av PcGamer:
Skrivet av WhiteWolf68:

fråga till er som har mer koll än jag. jag är en "original backer" och har köpt minsta paketet, dvs en Aurora för 30$.
Min fråga är nu, man kan jag "lösa in" den och på så sätt få de 30$ på deras konto; innebär det att jag kan göra så för att istället lägga till och få en superhornet?
förlorar jag ngt då?(dvs ex. att min status som original backer försvinner etc?)

Från Star Citizen Wiki:FAQ
"Can I upgrade to a bigger ship?
Yes! You will always have your ‘pledge’ ship which you can upgrade by pledging additional money through launch, and you can purchase and fly others to your heart’s content in the finished game. Star Citizen will feature plenty of other ships and we expect players will want to earn credits and figure out which suits their particular style of play best."

Jag är rätt säker på att du inte kommer förlora LTI, dock har de sagt att LTI gäller fram tills ett visst datum (såvida inget ändrats) för alla och det kommer inte heller påverka din acess till Alpha/Beta om det var det du undrade över.

Tack för svar! Jag är ganska pepp på detta nu. Hoppas striderna är bra. Jag har ju spelat ett rymd-MMO tidigare i form av Jumpgate och väldigt mycket av mekaniken därifrån tycks även gälla för detta spelet (JG var väldigt Elite-inspirerat). Får fixa en super hornet vid senare tillfälle. Kanske köper en bara för att backa dem innan 4e november men annars är det ju ganska kul egentligen, och stor del av spelet, att arbeta sig uppåt och få nya grejer genom att spela.

Men det här citerat ovan, att uppgradera, tror jag blir fel. Om du returnerar hela bas-paktet (= digital download av spelet) måste du ändå köpa ett helt nytt baspaket för att ens kunna spela.

Har du inget baspaket (för du lämnat tillbaka det) måste du då alltså köpa "digital colonel" för $125 + $55 extra för super-varianten. Då förlorar du väl antagligen också life time insuarance som man fick tidigare.

Är du orginal backer och lägger till ett skepp till det existarande kostar en super-hornet (utan baspaket) $110 + $55 istället. Så hela tanken är väl att man ska uppgradera billigare om man redan är backer.

Rätt såld på hypen för detta nu. Hoppas man inte blir besviken.

Så jag gav dem en massa pengar. Funderar dock över limited edition Hornet. Kostar $55 att uppgradera men det måste väl vara möjligt att köpa för ingame pengar sedan?

Tearing, input lag? Fixa micro stuttering så kanske jag skulle bry mig. Eller är det det dom gör? Tearing och så är väl mer hitta-på-problem.

http://arstechnica.com/gaming/2009/01/cognitive-vaccine-using... är ju något av en klassiker. Men inte riktigt samma problematik som kriser och längre tids ångest.

Annars kan jag känna igen delar av det hela. Jag minns tydligt hur jag tyckte att SW: Kotor faktiskt var roligt att spela en gång i tiden, vilket vid den tidpunkten var en något främmande och konstig upplevelse.

Samtidigt tänker jag snarare att det handlar om att göra något roligt som man helt enkelt tycker om. Inte sitta och vara passiv. Vad *detta* är för något kan nog vara helt olika beroende på intresse och hobbys. Fast varför inte dataspel förstås. Generellt sett bättre med något där man rör sig (då fysisk aktivitetet och psykiskt välbefinnande är otroligt sammanlänkade) men det kan ju vara svårt att komma igång med direkt. Kanske kan spela lite FIFA innan.

Fast ungt folk som sitter och spelar WoW hela nätterna och är nedstämda finns det förstås gott om så det hela blir förstås väldigt individuellt.

Jag levelade till 40 innan jag idag märkte att min gubbe är helt värdelös.

Tydligen var min klient förinställd på "Americas" som server. Därför som jag inte fick friends requests och ingen svarade på mina visade det sig.

I vilket fall många timmar spenderade redan och spelet är typ förstört. Orkar inte spela normal igen som var fruktansvärt enkelt och tråkigt och gubben är oanvändbar. Klart spelet jag köpte lokalt ska lägga mig på europaservern som standard likt det gjort för de flesta andra. Inte direkt så att den frågade om server heller utan det fick man ju leta upp..

Iaf betydligt fler än jag som har samma grej. Hade det varit några timmar nedlagt hade jag bara tyckt det var jobbigt men fan kommit en bit nu.

Brukar tycka att dessa copyrightgrejer oftast är löjliga men den där tanken är ju rakt av kopierad typ.

Reset CMOS.. kolla manualen hur.

Sedan lär det finnas något ursprungsfel kvar oavsett om den startar eller ej. Testa med så lite grejer inkopplade som möjligt (typ CPU, 1 ramsticka, grafik enbart).

Riktigt konstig utgångspunkt att spelarna är problemet för att de utnyttjar vad spelet tillåter. Lösningen är ju uppenbarligen att fixa deras containers så att de inte är så enkla att komma åt ifall de tycker att det är ett problem. "Fan den här bossen droppar för bra saker vi måste varna folk som dödar den för ofta" .....

Dock bra att banna spelare som endast är där för att guldfarma och inte för att spela och ha roligt alls. Men det var väl inte de som var problemet här.

Skrivet av Saftnisse:

Testa att köra BF3 på ultra med 4gb minne
Spelet kommer stänga ner när minnet inte hänger med och laddar typ 95-100%
8gb+ är ganska standard för speldatorer i dagens läge

Tveksamt att det skulle vara så. Som andra snubben sa också.

Har aldrig påstått att det inte går att använda mycket RAM, snarare att de flesta aldrig kommer att göra det.

Ja alltså 8gb är ju värt nu när det är så billigt också. Tänker mer på att folk har en tendens att beskriva prestandan på datorer i termer av GB ram minne och GB grafikminne vilket ja.. stör mig

Ändå kul att det visar hur långt 2gb RAM faktiskt kan ta en när folk sitter på 16gb som aldrig någonsin kommer användas förrän burken är totalt utdaterad.

Och http://www.inet.se/artikel/1969990/asus-g53sw-sz136v är helt enkelt bättre än 25000kr datorn på att köra spel.

Lite synd om man tror att man faktiskt får någon bra speldator när man köper det där. Hade helt enkelt inte gått att trycka in kraftfulla komponenter som ger ifrån sig värme i ett så litet och ihoptryckt chassi.

I alla fall så tycker jag att med en sådana hutlösa vinstmarginal som datorn måste ligga på, så kunde de i alla fall lagt till en SSD, och sålt den för 15000 eller liknande varpå den fortfarande varit onödigy dyr.

Naniwa <3 Med det egot kan man vinna, bara morrow som saknas, men lite mer kaxighet mor koreaner behövs. Känns som spelare är helt irrationellt rädda för koreaner bara för dom är koreaner.

"Man kommer inte att lägga ut egna föremål, man kommer inte att påverka prissättning och man kommer inte göra några begränsningar i mängden föremål folk kan lägga ut till försäljning."

Så finns det någon vadslagningssite där man kan betta för hur lång tid det tar innan de ändrar denna policy o börjar med mikrotransaktioner? Jag gissar på 6 - 12 månader.

Skrivet av Banjo:
Skrivet av WildThing:
Skrivet av Banjo:

Avklarat:

TETRIS!!!!! (game boy)
svårighetsgrad: 9 (5 lines) 9 är den högsta svårighetsgraden
Spelläge: B
Tid: 3 minuter!

19 singlar och 3 dubblar

I slutet är det lite rysk folkmusik och lite rymdraketer

Hur klarar man tetris?
Är inte det oändligt?

Nej då. Inte på Game Boy iallafall.

Finns två spellägen. I lägen A klarar man det efter nivå 29 (290 lines) och då börjar man från början så att säga.

I spelläge B klarar man det efter 25 lines, men i spelläge B finns det en massa skrot och skit kvar sen tidigare som man får rensa bort. Såvida man inte väljer "0" på hur högt upp skroten från tidigare Tetraminos ska vara, för då börjar man från scratch.

Jag spelade som sagt på level 9 och lines:5 vilket är det svåraste.

Men spelläge B är ändå enklet jänmfört med spelläge A. I spelläge A har jag aldrig kommit längre än runt nivå 20.

Med reservation för det jag skrev om spelläge A, då jag aldrig kommit längre än till level 20, men har hört att man klarar spelet efter nivå 29.

Slutar verkligen spelet av sig självt? Tyckte jag har spelat det i oändlighet fast så gammal var jag inte när jag satt med orginalgameboy och tetris.

Hade iaf en lång diskussion om hurvida det var poäng eller linjer som var viktigast. en gång i tiden I slutändan tyckte jag då att det är poäng som räknas och om någonting har man klarat det när man dör med tillräckligt med poäng för att få se ett rymskepp skjutas upp när spelet slutar.

Men om spelet verkligen slutar av sig självt så antar jag att det är ännu mer avklarat

Nice med sc2 på fz!

Jag funderade tom på att köpa ett 3 månader HD-pass från MLG för $10. Ni länkar typ till den vanliga streamen här gissar jag?

Mitt 6950 (-> 6970) är tyst fram tills det blir pressat i spel. Det låter ganska kraftigt då men i windows märker man inte av det alls. För 100kr mer kan det ju vara värt.

Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av Brandter:
Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av Brandter:
Skrivet av Apministern:
Skrivet av zsm:

Helvete vilka "keyboard warriors" det finns här. FFXIII var ett bra spel, men som med allt annat fanns det brister. Sluta vara så bakåtsträvande. En FF7-remake hade inte varit något bra.

Varför sträva framåt när det inte verkar ge något?

Tycker Stridssystemet i 7/8/10 var var väldigt bra, 9 var helt ok ogillade dock att man var tvungen att använda sig ett vapen tills man lärde sig magin man ville ha.

Nej kanske inte en remake av 7:an, det ska bevaras som det var.
Men de borde se mer bakåt enligt mig.

Om square bara hade slutat kalla spelen Final Fantasy så hade det varit bättre, de försöker sälja spel på sina tidigare meriter, men sedan 9 så har de inte varit FF spel. Du har ingen möjlighet att glida runt och utforska ställen tex.
FF13 är bara ett av alla spel i högen av värdelösa JRPG:n, de bästa FF spelen var till SNES, 4 och 6. Nuff said.

4, 5 OCH 6

Har inget för 5:an, det är mera som 1 och 3, handlar mer om bygge av klasser. Fastnade aldrig för det.

På så viss. Nej jag gillade storyn och fattade inte förens på senare år att man kunde bemästra klasser, alla kunde det och man kunde skapa kombos. Gjorde alltid huvudpersonen till en "Warrior" för han känndes som en sådan, rosahåriga bruden till en healer, gamlingen som en "summoner" som summar alla dem där super monsterna osv.

Galuf klädd i som ninja väcker fortfarande fina minnen tycker jag.

På ett annat ämne skulle jag inte jämföra spelupplevelser med mat. Människan är gjord för att tycka bajs är äckligt att äta, men det är svårare att hävda att valfrihet i spel är något som är evolutionärt bättre anpassat efter människan eller något. Eventuellt finns det element i spel som kan betraktas som objektivt bra (o typ omöjligt att vetenskapligt bevisa), men om man lyckades skapa en bra linjär historia så tror jag absolut att det har potential till att bli ett riktigt bra spel.

Tyckte för övrigt FFXIII får lite mer skit än det förtjänar. Inget superspel men inte dåligt heller tycker jag. Last remnant på PC var iaf bra.

Ser bra ut. Moderkortet har till viss del begränsade överklockningsfunktioner o du kan inte ställa in manuell vcore på det i bios (dock offset). Ett asrock pro3 hade kunnat vara ett alternativ i samma prisklass.

Lika bra att köra dual channel på RAMet också så 2x2gb istället för 1x4gb hade kunnat vara bra. Ingen större prestandavinst men inte mycket att förlora heller.

Tycker inte nätagget är för billigt o grafikkortet är bra prissatt. Eventuellt hade du kunnat titta på XFX Core nätaggen som är av bra kvalité (gissningsvis bättre..) o är billigare.

Jag hade satsat på 212+ som trots sitt snarlika utseende med TX3 presterar bättre. Ibland är de onödigt dyra dock pga popularitet.