Inlägg av k3m

Inlägg som k3m har skrivit i forumet

Skrivet av Soulicious:

Helt förståeligt spel kan inte vara den enda produkten som står still i pris

Sån här ideologi skrämmer mig. Är du en sån som tycker att grafikkort oxå ska få kosta 10000 kr? Jag menar, tänk efter lite. O betala du o tyck att det är okej, men tro inte att alla tycker som du.

Skrivet av Shamanfox:

Återförsäljarna och tillverkarna är väl medvetna om vad för priser folk är villiga att betala, oavsett om konsumenterna är vokala med deras åsikter om hur mycket de är villiga att spendera.

Priset reflekterar "Supply & Demand", och även där så ser vi att grafikkortspriset som har skjutits upp oerhört på senaste tiden har inte stoppat försäljningarna. I slutändan så är det pengarna som talar, och hittills talar pengarna att grafikkortspris på 13k är inte för mycket för att de ska bli slutsålda.

Min åsikt; finns egentligen inte någon maxtak för hur mycket ett GPU får kosta. Sen om jag kommer köpa ett för det priset eller inte beror på min situation och behov. I dagsläget skulle jag inte lägga 13k på ett GPU, då RTX 3080 som jag köpte för 8k räcker till det behovet jag har idag, och troligen i några år framåt. Eventuellt så kommer jag behöva GPU med mer VRAM, och när den dagen kommer så kommer jag köpa ett passande GPU för det priset som den ligger ute för.

Skulle jag ha ett behov av ett RTX 3090 som kostar 17k-25k, så skulle jag köpa det för 17k-25k beroende på vilken modell som skulle täcka behovet.

Självklart är det konsumptionen som sätter priserna i slutändan, och det gör mig lika lika ont i magen att se folk köpa grafikkort för >6000kr. 😱🤯😔

Skrivet av cybo:

Väntat förgäves på en rea av Redout, 400:- för ett 6 år gammalt spel känns fel.

Instämmer!

Jag blir förfärad när jag läser vad folk anser är rimliga grafikkortspriser. Och sånt här snack kommer ju fram till återförsäljarna som verkligen slickar sig om munnen. Och även om man anser att 8000kr är rimligt för ett vasst grafikkort, så borde man veta bättre än att gå o annonsera ut det.

Skrivet av neetodesu:

Med all respekt till de anställda på fz men ni leker med orden här när ni säger att era annonsörer inte påverkar erat innehåll. Som jag förstått det är fz finansierad av annonsörer och att samtidigt säga att ni är inte på något sätt beroende av dem är lite väl magstarkt. Jag tror inte det är någon som tror att det är en gigantisk konspiration, det är att förlöjliga diskussionen.

Varför skulle cdprojekt investera i annonsering på fz om ni hade roastat sönder deras spel? Det är bara business, självklart vill man inte riskera att hamna på ens finansierades dåliga sida. Det här är dock en så stor gråzon och känsligt ämne så jag förstår ni vill undvika det, men folk har påpekat det här för en anledning.

Jag personligen tycker erat 5/5 betyg var totalt missledande och naivt nog köpte jag spelet efter er recension. Men det är okej, jag förstår det är säkert en svår balansgång att göra sina läsare och finansierare glada. Jag gillar ändå fz som en nyhetssajt.

Jag vill bara säga att några av mina 5 av 5 spel var buggiga som satan när de släpptes. Så trots buggar kan en recensent ge ett spel fullpott om hen faller för spelet. Det här är en recensions styrkor o svagheter. Vill man ha en analys av ett spel så måste man gräva djupare än en simpel recension tyvärr.

Skrivet av kebbe:

Syftar inte på spelets längd.

Instämmer! Gothic 3 har spelglädje och enorm potential. Oblivion var tråkigare men också ett helt spel, vilket Gothic 3 inte är.

Skrivet av Shamanfox:

Film kostar inte 800kr eller 400kr, men däremot ~150kr för 1(!) biobesök där du kan se filmen en gång, sen om du vill köpa det på t.ex. UHD så kostar det ytterligare 300kr (jag tar UHD då så vitt jag vet så är det bara Ps5/XSX som börjar träda in på 800kr marknaden), då är du uppe i 450kr. 450kr för ~5 timmars underhållning (1ggn på Bion sen en filmkväll du har med din dejt/minne/känslor). Med tanke på att flesta spelen idag är 10+ timmar lång speltid så skulle alltså spel behöva kosta motsvarande 900+kr för samma underhållningskostnad/timme.

Sen gällande mer värde så håller jag inte med. Det är såklart subjektivt, då vissa kanske dejtar folk som älskar bio men hatar spela, medan andra är tvärtom. Jag ser mervärdet i spel då du som spelare väljer hur du vill spela spelet. RPGs där du kan välja hur storyn ska utspela sig (vissa spel mer än andra). Co-Op där du och din dejt kan spela tillsammans, skratta och prata hur högljutt ni vill. Vissa spel har flertal olika slut så replayability kan vara hög, därmed få en ny upplevelse, det kan du inte få av att se på biofilm.
Jag älskar att gå på Bio, men jag har fondare minnen från att ha spelat med andra än att ha gått på bio, gett mycket mer underhållning för pengarna samt väckt diskussioner som varat längre än vad filmer gör.

Gällande distribution så känner jag att film har det lika lätt? Du kan köpa filmer digitalt från flera olika källor, du slipper tänka på lagerhållning då du streamar filmen, och så länge den inte tas bort från deras servrar så kan du alltid se filmen när du känner för det.

Men som sagt, det är subjektivt, försöker inte ändra hur du ser på det Ville mer reflektera hur jag ser det från mitt perspektiv

det är bara så att det blir fel att räkna som du gör. De viktigaste delarna är kundvärde och utgifter på en vara. Och spel som producerats för 1 000 000 kr säljs säg till 10 000 kunder för 100 kr så blir det 1 000 000 kr. Och att sälja 10 000 spel för en hundring till en möjlig kundkrets på 8 000 000 000 utan koventionella leveranser/lagring m.m. gör att värdet på ett spel iaf för mig är väldigt lågt. En bok kräver däremot lager o leveranser och där tycker jag att böcker borde få kosta mer än vad de gör idag (kundvärdet för mig). Med detta sagt så är jag ingen ekonom elr har koll på annat. Men kundvärdet på ett spel för mig vet jag vad det är och det är inte över 500 kr. Ps. jag har betalat för samlarutgåvor upp till 1 500 kr.

Skrivet av DKvarn:

Tycker det är helt rimligt att ta 849 kr för ett spel som en stor studio har jobbat på i flera år där jag får underhållning i 40-80h.
Jag tycker faktiskt spel är en billig underhållning, tycker du det är dyrt så köp på rea eller hitta något annat att göra. Att gnälla över att underhållning för under 22 kr i timmen (849kr/40h=21,23 kr/h) är dyr tycker jag bara är larvigt. En bio biljett är ju dubbel så dyr per timme! Då räknade jag snällt med att en biljett kostar 160 kr och att filmen är 3 timmar lång.

Full förståelse för att alla inte har ekonomi för att köpa spel dag ett, absolut inget fel i de men att säga att underhållning för 22 kr i timmen är dyrt är inget jag köper.

Jämför en film som kostat 100 000 miljoner dollar att producera. Inte säljer de filmen för 800 kr eller ens 400 kr för den delen. Och med tanke på att en film kan ge lika mycket eller mer värde i form av dejt/minne/känslor, så är ett spels värde inte värt 800kr enligt mig. Det man måste också tänka på är att ett spel är lätt att distrubuera, kräver ingen traditionell lagerhållning, inga eller nästan inga mellanhänder på så sätt blir ju vinsten enorm för spelbolaget. Så 500 kr för ett spel idag är för dyrt enligt mig. Även konsolerna är för dyra enligt mig. Visst att de har mervärde med tanke på att konsolerna levererar mer än spelupplevelse, men fortfarande brister konsolerna i övriga upplevelser enligt mig.

Skrivet av Kazutoyo:

Mina favoriter.

Filmer

Appleseed
Appleseed EX Machina
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell 2: Innocense
Golgo 13
Kiki's Delivery Service
Laputa: Castle in the Sky
Nausicaä of the Valley of the Wind
Ninja Scroll
Princess Mononoke
Project A-Ko
Summer Wars
Tokyo Godfathers
Vampire Hunter D
Wicked City

Serier

Black Lagoon
Cobra (speciellt dom 12 första avsnitten som är en berättelse, resten av avsnitten är hyfsat fristående)
Cowboy Bebop
Excel Saga
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
Hellsing Ultimate
Photon: The Idiot Adventures
Record of Lodoss War
Samurai Champloo
Slayers
Trigun

Några trailers
https://www.youtube.com/watch?v=fwc7wNCvDs4

https://www.youtube.com/watch?v=3wOqciTZRik

https://www.youtube.com/watch?v=6MWJ-Qo4SoM

https://www.youtube.com/watch?v=PYxLb2FF3GE

Man tackar för alla de fina tipsen 😁

Skrivet av almblad:

https://www.fz.se/forum/trad/324419-stora-anime-traden

Där är anime-tråden för de som är intresserade

Mjo! Men anime är inte samma som manga som jag förstått det. O jag efterfrågade inte efter all anime. Utan anime baserad på manga.

Vilka är dina favorit manga shower eller filmer?

Vilka manga shower eller långfilmer är de bästa du vet? Håll dig under ett dussin. Länka gärna dina favoriter till recensioner eller trailers.

Skrivet av Soldier_Blue:

Jag skulle vilja påstå att spelet saknar "själ".
Sen är det alldeles för mycket "trams" för min smak. Hade hellre sett att man gått mer åt en cynisk kall framtid som framtoning. Just nu faller spelet tyvärr platt enligt min bedömning.

konstigt att personer som du läser o kommenterar om ett spel som de förkastar. jag menar jag skulle aldrig gå in o läsa, än mindre kommentera om spel som jag inte tycker om. bortkastad tid liksom.

Skrivet av newlaseridea:

1. Värst alla kategorier: när ens gubbe blir långsam för att visa att nu är det känslosamt/viktigt/du är skadad. Jag har vart med om allt det här som människa och inte något av det fick det att kännas som att jag var fångad i en sjö av sirap. Det här var tex mycket värre i slutet av Mass Effect 3 för mig än själva slutet. Och det händer i alla spel jämt.

2. Smyg-uppdrag i spel som inte ger dig något verktyg att smyga med. Särskilt vanligt under ps2-eran. Uppdraget startar också om ifall du blir upptäckt - eller så vet bara alla fiender var du är och misstaget går inte att reparera utan att ladda om från save (som tex i moderna Ubisoft spel).

3. Plattformsspel utan dubbel-hopp. Man kan dubbelhoppa i spel. Så är det bara.

sj gillar jag att man hamnar i slowmo. fast det beror också på anledningen samt hur kraftig effekten är. tex i Fallout 4 så gillar jag Nerdrage o i Max Payne 1 o 2 bullet time. vill minnas att det var nåt spel jag inte gillade slowmo, men minns inte vad det hette.

hittar ingen som nämnt usla animationer. jag kan förbise många skitsaker i spel som jag verkligen vill spela. men ser det ut som att protagonisten springer med bajs i byxan, elr att fienderna bara lägger sig ner hela när man skjutit de med hagelbössa på en meters avstånd, så klarar jag inte av att fortsätta spela...

Skrivet av Miindz:

Jag har fullt förtroende för CDPR, faktiskt.
De flyttade fram datumet flertalet gånger men blev nog till slut så pressade av investerare så de knappt hade något val att släppa spelet. Det flyter ju trots allt bra hos majoriteten som spelar det(Läs: PC-spelare och next-gen konsoller).

ja! men precis.

Cyberpunk 2077

Skrivet av B-itta:

Ja av alla stor företag där ute, hade man minst förväntat sig nåt sånt här från självaste CDProjectRed. Flera års välförtjänd tillit står på spel...

nog är det att vända kappan efter vinden. en miss upphäver inte allt bra CDPR gjort. jag tycker de var modiga som försökte släppa sitt spel till "alla" på en gång. heja CDPR 💪👊👍

sidan är klart sämre nu är den lika illa som ex loading. ja drar vidare iaf.

@raxogox: instämmer

håller med att han är en duktig rollspelskapare