Inlägg av Moortis

Inlägg som Moortis har skrivit i forumet

Skrivet av Snake Plissken:

Kritisera då bättre och på mer trevligt sätt.. och tolka artiklar rätt, för att sitta å säga att FZ skall ta fram bevis på Studion sprider statliga propaganda om invasionen när FZ inte ens påstår att dom gör det, utan att dom skriver att det är Ukraina som påstår det.

Och så står typ majoriteten av alla världens artiklar om saker, dvs enligt uppgifter från den så är det så, och då påstår inte artikeln i sej att det är så utan den säger att där är nån som påstår det.

Och återigen, om FZ inte kan belägga Ukrainas påståenden så borde de inte publicera dem vidare till att börja med. Det är bara ryktesspridning och upprapande av propaganda. Och det kan man göra på sin skvallerblogg om man vill såklart. Men FZ utger sig från att vara en journalistisk publikation. Det kommer med förväntningar. Vad är liksom nästa steg? Att börja publicera Putins vansinniga homofobiska utspel utan något ansvarstagande om han råkar referera dataspel i något av sina tal?

Förhoppningsvis kommer det aldrig hända och då borde de inte släppa igenom ukrainsk krigspropaganda heller.

Skrivet av PeTTs0n:

Nja, jag skulle nog säga att analyser av personens uttalanden och hur denne faktiskt agerar är bra mycket mer relevanta - annars hade lögner varit primär och "relevant" källa likväl som sanningar. Det är givetvis inte rimligt. (EDIT: @Kyraal hann före.)

Nu har ju flera andra ryska/belarusiska studior flytt länderna och huserat någon annanstans (bl.a. Wargaming, Gaijin och Owlcat Games - Cypern är inte ovanligt), men det står i "viss" kontrast till en studio som delvis finansieras av ryska statliga medel.

Och vad i Putins agerande skulle du säga är sovietisk om vi nu inte kan ta honom på orden. Det kan inte vara inrikespolitiken, för det är någon diktatorisk kombination av rovkapitalism och superkonservativ identitetspolirik. Så det måste vara invasionen av Ukraina du syfter på. Soviet invaderade exakt ett land, Afghanistan, år 1979.

Med din logik borde vi anta att Putin i hemlighet är jänkare, för de har invaderat fan så många fler länder än vad soviet någonsin gjorde. Eller att han då är Ryss, för Ryssland har sedan soviet unionens fall hunnit med att invadera fyra gånger så många länder som soviet gjorde.

Jag har egentligen inte några problem med att folk drar paralleler till Hitler eller Stalin retoriskt för att belysa hur mycket de ogillar Putin. Det är fegt att det gnälls när jag gör samma sak om amerikanska presidenter, men det är en annan femma. Problemet uppstår när människor seriöst påstår att Putin är soviet eller kommunist. För det är helt vansinnigt inkorrekt.

Skrivet av Snake Plissken:

Har ej sagt att du inte får, så tyvärr så har jag inte försökt bestämma över dej där.
Sa bara att det vore enklast att ej läsa artikeln, för du förstår väl att om du klickar på en artikel som du anser är ett clickbait är kontraproduktivt.

Och att du sitter och säger att folk skall klippa sej och tillbaka till skolan och att dom är patetiska är inte direkt inom trivsel regler väl?

Och vad jag vet har jag ingen makt att förbjuda FZ från att publicera spekulativ propaganda. Jag kan däremot uppmana dem att hålla en högre kvalitet och fokusera på det som de brukade vara duktiga på, spel.

Tack för ditt "råd", men jag tycker det är fegt att undvika sådant som är dåligt eller fel. Bättre att kritisera det, då inser i bästa fall fler om hur dålig företelsen är, möjligen ändrar de som blir kritiserade på sina rutiner och i sämsta fall kan man gå med huvudet högt, vetande att man iaf inte är en medlöpare som blundar för allt felaktigt för att det kan bli dålig stämning.

För om historien lärt oss något så är det att dem som fegar för att kritisera små fel också är dem som blundar för de stora.

Skrivet av PeTTs0n:

Nej, Putins uttalanden är inte någon varken trovärdig eller relevant källa för att bedöma dennes syn på något. Du har för övrigt inte presenterat några källor överhuvudtaget. Det *enda* jag sett dig hänvisa (dock utan att ange källa eller presentera en länk till denna) är dennes tal.

Du säger ju själv att "Att ukrainska staten säger att något är sant är inte bevis. Det är ett propagandistiskt påstående." - alltså torde samma sak kunna appliceras på Putin/regimkontrollerad media i Ryssland?

Jo, ska man ta del av en persons åsikter är den individen självklart den primära källan.

Man får nog ha större hjärna än jag för att förstå varför Putin skulle ljuga och snacka skit om Soviet och kommunism samt bedriva en råkonservativ politik om han egentligen är kommunist och älskar soviet.

Japp, när det gäller en konkret fråga kring om en spelstudio sprider prokrigspropaganda eller ej är konkreta bevis relevant. För något hypersubjektivt som vad en individ tycker om en företelse är det rimligt att lyssna på den individen. Det går liksom inte att härledda åsikter till en materiell verklighet. Medans ens studios gärningar lätt borde gå att bevisa.
Därav skillnaden.

Skrivet av Kyraal:

Och var är denna moderna, specifika, och relevanta källa?

Putins tal dagen innan invasionen.

Skrivet av Snake Plissken:

Så nu sitter du å bestämmer vad alla tycker är relevant!

Om artikeln ej är relevant för dej så struntar man helt enkelt att läsa den och man struntar definitivt att skriva i tråden på den med.

Tillskillnad från dig som bestämmer vad jag får läsa och kommentera?

I verkligheten, utanför din lilla värld, utger sig FZ för att vara en tidning. Det kommer med förväntningar, etiska regler att förhålla sig till och ett ansvar.

Mitt kommenterande är reglerade av fzs trivselregler samt en par lagar. Ingen av dem förbjuder mig från att kritisera dåliga publiceringar.

Tråkigt för dig, men du skulle alltid kunna följa ditt eget råd och ge fan i att kommentera?

Skrivet av mppl2k5:

Jaha Lill-stalins tal handlade om någonting där man skyllde på någonting på grund av någonting någon hade gjort?

Att du tror att han "nog inte" får stå för dig.

Du verkar svälja hela Kremls propaganda rakt av så det är nog du som ska gå tillbaka till skolan och försöka utbilda dig lite

Jag presenterar en modern, specifik och relevant källa där alla med egna ögon och öron kan ta del av Putins syn på soviet.

Du kommer med personangrepp och vaga påstående som jag gissar baseras på memes.

Men låt inte mig hindra dig från att lulza om "lill-stalin". Jag är säker på att det kommer resas statyer till din ära i Kiev för dina insatser som internetktigare.

Skrivet av Snake Plissken:

Sluta du spela smart, och lär dej läsa och förstå vad en artikel handlar om..

Denna artikel handlar om att Ukraina vill att man skall sluta köpa det spelet.

FZ skrivet inte att Atomic Heart är skyldiga till det som Ukraina säger och behöver därför inte visa några bevis på det.

Och det gjorde de för att...?

.. de vet att Ukraina kriget + nysläppt spel = click.

Det finns inget som helst nyhetsvärde i det här.

Ett relevant exempel är Broken Arrow. Det här har FZ vad jag vet öht inte behandlat. Men tillskillnad från det här substanslösa "artikeln" så finns det konkreta bevis på att studion bakom Broken Arrow stödjer invasionen av Ukraina och spelets demo innehöll scener som var exakta återskapningar av kända videoklipp från de första dagarna av invasionen.

DET hade varit en artikel med substans och allmänt intresse och som tillskillnad från den här propagandaspridningen varit god och relevant journalistik.

Skrivet av mppl2k5:

Är du ett troll eller har du rökt något olämpligt?
Lill-Stalin har ju kallat Sovjets förfall för en tvättäkta tragedi...?

Hela talet som ledde upp till invasionen av Ukraina handlade om hur soviet förstört världsordningen genom att bland annat "låta" ukraina utveckla en separat nationell identitet.

Så nej, Putin tycker nog inte att Sovjets fall är den största tragedin. Han tycker möjligen det är en tagedi att Ryssland förlorade statusen som supermakt. Det är det ryska imperiet Putin drömmer om, inte soviet.

Så jag föreslår att du sänker svansen, ber om ursäkt för din okunnighet, klipper dig och går tillbaka till skolan. Du är patetisk.

Skrivet av Tomas Helenius:

Det står klart och tydligt i nyheten vem som är avsändaren. Om/när den ryska regeringen svarar kommer vi förmodligen skriva en uppföljningsnyhet om det.

Resterande - åsikter om ställningstagande, klickjakt osv. - får du naturligtvis ha om du så vill. Jag håller överhuvudtaget inte med dig, för om det stämde hade du sett tonvis med såna här nyheter på FZ. Om du är uppriktig - gör du det?

Spela inte dum. Du kan uppenbarligen läsa. Jag skrev tydligt att jag förväntar mig bevis när ni väljer att publicera saker. Att ukrainska staten säger att något är sant är inte bevis. Det är ett propagandistiskt påstående. Och jag ser inte hur det är er roll att sprida propaganda vidare. Gör du?

Hade ni mot all fördoman gjort ett eget gräv och konstaterat att studion faktiskt spred propaganda eller kunde belysa aspekter av spelet som ens kunde tolkas så hade det varit sin sak och jag hade rosat er för ert gräv. Men det har ni ju självklart inte gjort, det skulle ju kräva.. journalistiskt arbete.

Så ja,även om det här var första gången ni gått så långt att ni gjort clickbait av en verklig pågående humanitär tragedi så har kvaliteten på fz har sjunkit som en sten de senaste åren. Primärt pga clickbaitiga titlar och spekulativt spridande av snaskiga rykten och twitterpåstående. inte sällan om utvecklare och studios snarare än om spelen. Tacka gud för rock, paper, shotgun så man iaf kan få någonslags seriös rapportering fortfarande.

FZ får gärna presentera bevis för att den ryska studion sprider statliga propaganda om invasionen.

Annars vore det klädesamt om redaktionen förstod sina egna begränsningar och gav fan i politiken. För det här är ju bara spridning av bisar propaganda. Vad fan har Ryssland med ett fiktivt soviet att göra? Putin hatar Soviet mer än något annat. Rent trams att straffa studion för något staten gör, såvida inte fz kan belägga att studion uttalat sig positivt kring invasionen. I nuläget låter det som att fz tycker det är rimligt att straffa alla ryssar för något _många_ i ryssland protesterar mot och tillskilnad från fzs internetkrigare till journalister riskerar liv och hälsa för att förhindra.

Ärligt talat borde ni skämmas som släpper igenom den här skiten. Skillnaden mot gamereactor börjar bli obefintlig.

Förstår att ni kommer mjölka det här på pengar så länge det klickas, för det är ju uppenbart allt ni bryr er om nu förtiden, Men ni får göra det utan min hjälp.

Borde inte alla fans vara arga på Justin? Det är ju hans oförmåga att låta bli att kladda på småtjejer och boxa på sin fru som orsakat det här.

Skrivet av Sten-greger:

Visst är det sjukt att i vår tid att sex och kärlek är lite fult medan våld är det fritt fram för.
Kanske inte så konstigt att det ser ut som det gör i samhället.
Finns ju länder fortfarande där inte kvinnor får visa skinn men det är offentliga avrättningar som helgnöje.

Ja USA är verkligen ett vidrigt land på många vis.

Blev fel!

Och som vanligt gör fz och kommentarsfältet exakt vad PETAs PR avdelning vill, nappar på betet.

Anledningen att PETA fokuserar på spelindustrin är att vi är den enda communityn som på kommando ger dem uppmärksamhet varenda gång.

Edit: givetvis är fzs redaktionens / Johan Lorentzon ansvar mycket större, som för egen vinnings skull släpper genom sådan här skit och kallar det journalistik. Att de år ut och år in kör på den här clickbait skiten varje gång PETA ger ifrån sig ett dödsskri är rent utsagt patetisk. Hoppas de extra örena är värt det, det kostade bara er integritet.

Ärligt talat börjar det bli svårt att särskilja fz från gamereactor. Samma clickbait skit.

Skrivet av Kiske:

Är det bara jag som slutat se fram emot detta spel för att det hypats så länge? Min hypemuskel klarar inte flera års anspänning, jag tröttnar på spelet innan det släpps.
Jag vill tillbaka till tiden då spel announcades på en mässa och sen släpptes 6 månader senare utan en miljard förhandstittar, betor, early access och så vidare. På sin höjd kan ett par gameplayfoton visas.

Nä, jag är rätt förtjust i att få så mycket information som möjligt om produkter jag funderar på att köpa.

Att hela marknaden skulle gå tillbaka till "köpa grisen i säcken"-mentaliteten som rådde för skulle jag inte upplevt som något positivt.

Du behöver väl inte konsumera all information om du känner att det blir för mycket? Så gör jag med tv-serier och filmer jag är pepp på, jag lägger total lockdown för spoilers, trailers osv för att, just inte bränna ut intresset innan release.

Skrivet av Slugger:

jädra bra nyhet att driva med 😂

kan dock se tjusningen med det ändå, som kristen long time gamer (även ADD:are) har jag aldrig ens försökt läsa bibeln, inte seriöst iaf då jag har fruktansvärt svårt för att hålla mig vaken vid läsning av vanlig skönlitteratur. Är inte så förtjust i präster, eller kyrkan för delen heller, (vilket kan bero på att min far är präst), men detta kan ändå bli ett användbart redskap för mig. Förstår dock inte varför den ska finnas på steam 😅

feel free att driva med mig också om ni känner för det, jag är van 🤭

Skulle aldrig falla mig in. Fundamentalister och reaktionära ska ha all skit. Men människor som har vett att förstå att deras tro är deras ser jag snarast upp till, det krävs karaktär för att vara troende 2022 i Sverige. Så gör din tro dig starkare och till en bättre människa, mer cred till dig.

Skrivet av scaryfoot:

Enda spelet som var i princip ospelbart var Max Payne till PS2.
Det var så gött för när man bara kunde starta konsolen och slänga i skivan. Och spela. Direkt.
Det var tider det.

Haha du måste ha förträngt hur PS2 spel var. Det var mer regel än undantag att något var struligt eller glitchade och strulade. Och då ska vi komma ihåg att spel på den tiden var otroligt mycket mindre komplexa, det borde rimligen varit mindre saker som kunde strula. Jämför en Volvo 240 med en modern elbil som parallell.

Jag tror ärligt vi gamers av nödvändighet var mer hårdhudade på den tiden. Buggar och konstigheter var något man antingen såg som ett nödvändigt ont att komma på lösning till eller något som helt enkelt var en del av upplevlsen. Det var ju inte lönt att sura eller gnälla på den tiden, det kom ju ingen patch oavsett.

Vem som än skrivet SPC:n om IKEA varuhus där personalen är monster som jagar människor borde stämma dem med, känns som spelet är väldigt inspirerat av den creepypastan.

Skrivet av Ronzem:

Kort med idiotiskt svar: Ni hittar det på nätet. Bara söka efter det ni är intresserade utav och sedan läsa om det. Det finns liksom inte samlat på EN plats. Det skrev aldrig.

Längre svar;

Jag har inga listor eller länkar. Men jag kan rekommendera det jag personligen gillat på senaste tiden inom varje kategori.
Om det är något som inte verkar så intressant för mig så skiter jag helt i det. Tex Rings of Power. Jag gillade verkligen de gamla Sagan om Ringen filmerna och skulle väl säga att jag är ett stort fan av de filmerna och världen. Böckerna försökte jag läsa men det var lite svåra då jag var i ung ålder då. Jag kunde direkt se att Ring of Power inte är den "Sagan om Ringen" världen jag gillade så därför har jag inte heller kollat på denna serie.
Lika med Star Wars. Det är nog min favoritfranchise men det är väldigt mycket på senaste tiden från Disney som helt enkelt inte är det Star Wars jag personligen gillar. Så jag skippar detta. Bara för att något en gång var så behöver det inte längre vara. Jag tänker inte tvinga mig till att se Obi Wan serien bara för att jag gillat Star Wars. Hoppas ni förstår vad jag menar. Det är det jag ville få sagt med "Våga gå vidare"

Förut såg jag mycket på serier och filmer. Men det har blivit mindre på senaste åren av den enkla anledningen att det varit svårt att hitta någon som fångat mitt intresse.

Hursomhelst, här är en "lista" på relativt nya produktioner jag kan rekommendera. Sorterat efter den kategori jag spenderar mest tid med;

Spel
Elden Ring, Tales of Arise, Days Gone, Subnautica, Valheim, Control, Factorio, RE Village.

Jag skulle vilja säga att inget av dessa spel har påverkats av någon politisk agenda. Där något har justerats eller ändrats på grund av det. Här har skaparnas passion och kreativitet haft fokus.

Musik
Defacing God (the resurrection of lilith), Avantasia, Gamma Ray, Draconian, Nightwish (?), Sonata Arctica ...

Kan nog lista mycket mycket mer. Betydligt lättare att hitta musik som inte har en politisk agenda där musiken är skriven eller påverkad för att tvinga fram någon annans åsikt. Här är det skaparens passion och kreativitet som styr. De skriver exakt den musik de vill skriva.
Som värst kan jag tänka mig att ett skivbolag sagt åt dom att "gör en sån här snabb låt också" eller "göra en till ballad". Men aldrig att de påverkar musiken eller texterna.

Film
Dune, Licorice Pizza, Drive My Car, The Father, Sound of Metal, Promising Young Women, Joker, Once Upon a Time in Hollywood, Gravity.

Jag vill även säga Jordan Peeles tre filmer Get Out, Us och Nope. Men jag är rätt säker på att han har någon tanke bakom då de flesta av hans karaktärer är mörkhyade. Filmerna i sig är dock inte påverkad av detta. Han har gjort och skrivit exakt de filmer han vill göra, och de är bra.
I överlag föredrar jag filmer där regissören också är den person som skrivit filmen.
Dåligt med bra filmer på senaste åren. Jag har sett mycket från 90 och 80 talet senaste tiden.

Serier
Archive 81, True Detective, The Expanse, Mindhunter, The Haunting of, Breaking Bad, Chernobyl, Fargo, Black Mirror, Dark, Stranger Things,

Betydligt svårare med serier då det oftast är mer folk inblandande och att de sträcker sig över en längre tid med flera olika regissörer och skrivare. Alla är nog påverkade på något vis. Men jag skulle nog säga att dessa (åter igen, mina egna senaste favoriter) inte har en politisk agenda i fokus. Där storyn och det kreativa skapandet har tagit absolut största fokus.
Jag har nog under de senaste 5 åren gått från att sett 1 avsnitt per kväll till kanske 1 per vecka som bäst. Det mesta jag provat kollat på har helt enkelt inte varit bra nog.

Och som jag skrev tidigare där jag rättade mitt första inlägg lite "Det jag skriver betyder inte att ALLT från den stora median är dåligt"
Ibland släpps något bra. Men det mesta är skit.

Nu förväntar jag mig att ni totalt river sönder det jag skrivit och berättar hur fel allt är.

Rantar om att sky mainstream media. Tipsar om enorma hollywood och trippel-A produktioner.

Mainstream media är alltså produktioner som du inte gillar för att, enligt exemplet som du själv gav, de innehåller för många färgade personer.

Jag tror din karaktär är ganska synlig för alla som vill se.