Inlägg av CyberDOG

Inlägg som CyberDOG har skrivit i forumet

49,99 för spelet vid release. 49,99 om du inte vill spela spelet och istället låsa upp allt du kan låsa upp. Sedan ytterligare 49,99 om du vill komma in i spelet före alla andra som redan köpt spelet + att du får spelat allt annat före alla andra. Låt oss inte glömma Double XP weekends som fram tills nu varit för alla, men som du nu kan få tillgång till bara genom att betala!

Fuck you DICE och EA. Nej tack.

Skrivet av Holet:

Jag förstår inte vad det är som de vill visa upp med den här trailern? Den ser ju ut som var och varannan trailer som vi har sett så här långt! Någon som har en förklaring på "physical warfare pack", kanske?

Physical Warfare Pack ger dig dessa unlocks på dag 1. Övriga spelare får spela sig till vapnen den vanliga vägen.

Skrivet av Xrick:

Jag trodde flamdämpare var till för att inte förblinda skytten.

Som krypskytt vill du inte bli upptäckt eller förvarna din måltavla. Mynningsflamman syns alltid först, sedan kommer ljudet. Ser man flamman kan man hinna reagera och undvika träff (beror ju på avstånd förstås), men om din flamma inte syns så är enda chansen till upptäckt ljudet, men då är det oftast för sent för offret.

Kort och gott kan man säga att allt som försvårar att du blir sedd och hörd = bättre.

Skrivet av Greve_Peter:

Själv finner jag "17-18" åriga tjejer som kläs upp som småflickor som en liberal syn på pedofili, jag säger inte att det är olagligt eller att det är _just_ pedifili, jag säger bara att själva insinuationen att dom ser ut som yngre är vidrigt bara det

Är det konstigt att klä ut sig eller rollspela som något man inte är? Insinuation eller rollspelande har såvitt jag vet aldrig varit olagligt. Att du inte gillar det är en sak. Men din moraliska måttstock ska inte behöva forceras på andra. Vad som gäller är respektive lands lagar, inte enskilda personers tyckande och moral.

Det kan heller aldrig bli pedofili oavsett hur du vrider och vänder på det. Definitionen finns att läsa i DSM-IV, och där kan jag säga dig att 17-18 inte räknas in.

Sen är det ju förstås upp till var och en om man vill köpa det eller inte samt att tycka det är vidrigt eller inte.

I övrigt finner jag det lite oroväckande att vissa förespråkar spelbål eller förbud. Normalt sett brukar väl folk på FZ vara hyffsat liberala och väldigt anti mot allt som heter spelförbud och borttaget innehåll i spel. Känns lagom hycklande att sedan i fall som det här vända kappan mot vinden (förutsatt att de personer som nu opponerar sig tidigare har varit emot censur i andra fall).

Japan, oh you

Ser ingen anledning till varför man skulle vilja stoppa spelet. Om det sedan skulle ha någon större MÅLgrupp (pun intended) är en annan sak. But who knows, kanske blir det en sleeper hit! *ahem*

Lite komiskt dock att både ljud och design i introt av trailern var som taget rakt ur Umineko no Naku Koro ni. Vilket iofs inte är helt konstigt då Alchemist var de som stod för utvecklingen för Umineko till PS3.

Skrivet av Oneone:

sjukt att spelet inte stödjer 16:10 , letterbox när jag lirar så sjukt besviken

Woah, what, seriöst? Så 1680x1050 stöds exempelvis inte? Det kändes ju inte bara lite skumt, med tanke på hur många äldre spel som har stöd för 16:10.

Skrivet av Grumbledock:

Innan folk sättewr kaffet i vrångstrupen så kan man ju poängtera att Minecraft inte ens finns till xbox, vilket detta gör, och att hårdvaran sätter vissa gränser. Sen är detta bara version 1 och långt fler uppdateringar är planerade, jämför med första alfan av minecraft för att göra det rättvist.
Sen har jag ännu inte spelat freeze tag eller använt jetpack och nightvision i minecraft, mycket märkligt. Även minions saknas vad jag vet, inga planer där heller mer än djur.

Minecraft är sött och gulligt, och Notch njuter bra av sina hundratals miljoner, men om någon annan vidareutvecklar konceptet och släpper till en annan plattform så klagar inte jag, Notch hade möjlighet men struntade i det.
Stödjer hellre detta på xbox och minecraft på PC så får man se vad som blir bäst med tiden, kanske någon ytterligare alternativ. Priset på detta spel är iaf långt trevligare ^^

Att Minecraft inte finns till Xbox är ju ganska uppenbart vid det här laget. Om sedan FortressCraft har mer/mindre finesser rör inte mig särskilt mycket. Är utvecklaren en sån omogen idiot förtjänar han varken ett korvöre eller ens en nedladdning av trial versionen. Maken till hemskare attityd har jag nog aldrig skådat.

Nog kan FortressCraft säkert vara minst lika kul som Minecraft. Men om en utvecklare har en sån där attityd borde han bojkottas rent principiellt.

Skrivet av Spassy:

Skaparen av Fortresscraft är en riktig jävla douche: http://www.youtube.com/watch?v=-sX2vGYDtWs

bakgrunden är att Machina(en spelsite) snackade skit om fortresscraft. Detta är hans svar.

Jag hade nog hellre gett pengar till ghaddafi än att köpa fortresscraft.

Herre jävlar, vilken douchebag han är. Bra PR den där videon, in a bad way

Jag spydde lite i munnen...

Nej, nog får det bli att hålla sig till LoL och HoN fram tills något bättre.

Skrivet av Ctrl:

Men blev problem med Namco Bandais finanser som stoppade det.
Iaf enligt det ryktet jag hört.

[citation needed] på det där

Gällande nyheten dock, fan vad orealistiska mål dem verkar ha i vissa fall. Sedan vet jag inte om man kan kalla 800 000 av enslaved så dåligt. Det har gått en månad sedan release. Det är ju inte som att spelet kommer att sluta sälja bara för det. Jag är då en av de som kommer att införskaffa sig det framöver.

Att en filmlicens floppar borde dock vara givet då man kan räkna på en hand vilka filmlicensspel som blivit bra. Sen så var det ju en licens på katastroffilmen Clash of the Titans, vars 3D-version blev en 2D->3D konvertering som var bland det sämsta jag någonsin sett på bio.

Android-version, ja tack

Skrivet av conthox:

Hot DAMN säger jag bara... fy fan vilket arbete!

Good stuff, skall bli kul att spela då det väl kommer

Varför skall allting vara "opt-out"? Varför kan det inte vara "opt-in" istället. Vill man ha skiten så får man väl skriva upp sig på det. Vill man inte ha det så skall man inte behöva tvingas in i något system som man sedan måste skriva ut sig från.

Känns bara så otroligt bakvänt. Låt folk välja fritt istället för att tvingas till ett val.

Sedan instämmer jag med övriga i att Real ID är onödigt. Blizzard har redan tillgång till personlig information eller serienycklar om de olika kontona. Är det någon som beter sig som en idiot så får man banna kontot.

Hot eller hårda ord på nätet är sällan av en sådan allvarlig grad att man behöver identifikation av individen. De flesta fall går att avvärja genom en enkel blockering av namn/epost/IP-adress. Hot som har realiserats ligger på promille-nivå, att dra alla över en kam och tvångsidentifiera folk är icke proportionerligt.

Story: Rädda sin verkstad, det går att förlåta, vi har sett värre. Design: Typiskt gulligt japanskt rpg. Röster: OH GOD MY YEARS!

Varför dessa groteskt horribla och öronförstörande dubbar!? WHY? Jag hoppas då, för köparnas skull, att man lagt in möjligheten att byta till japanskt tal. Om inte så kommer detta hamna i samma hemska kategori som Star Ocean 4 till 360 och Infinite Undiscovery.

Man måste ju nästan finna en viss njutning i att skada sig själv på det vis man gör av att höra dessa dubbar.

Nog är Steam trevligt allt. Trevligt är det också om spel ibland utnyttjar den funktionalitet Steam erbjuder. Men att allt skall vara påtvingat är inte alltid lika kul, speciellt då det kommer till flexibiliteten. Du vill ju kunna spela dina egna inköpta spel på dina villkor, inte som företagen tycker att du skall konsumera.

Med det sagt så ser jag fram emot Civ V, men jag hade helst sett att man skippade tvånget till Steam. Jag ogillar verkligen trenden med inlåsning i specifik mjukvara och absoluta krav på internetuppkoppling trots att vissa spel i sig bara har att röra sig med singleplayer.

Sen får resten tycka vad de vill om detta. Detta har sina för och nackdelar. Men jag vill ha min valfrihet (en valfrihet som inte är "Our way or the highway").

Att man är uppkopplad då man köper spelet är ju en sak. Men om man alltid är ansluten i övriga fall. det är något helt annat.

Är det ett krav att ALLTID vara uppkopplad, även under spelets gång? Vad händer om din anslutning bryts mitt under spelandet? Är det likt Ubisofts skit då, att spelet pausas?

Anslutningsproblem behöver för den delen inte vara att anslutningen till din leverantör bryts, kan likaväl vara ditt WLAN eller PS3n som krånglar.

Kort och gott, anslutningskrav på spel vars innehåll inte alltid kräver att du är uppkopplad är en idioti. Sen att det bara gäller PS3 versionen gör det än mer dummare och obegripligt. Får en verkligen att hoppas att det är ett misstag.

Skrivet av MaXMC:
Skrivet av CyberDOG:

Komiskt att detta skulle komma just från Crytek. Kan det månne bero på att man gör så pass nischade spel att knappt någon, förutom en minoritet, kan spela deras spel med något så när som tillfredsställande prestanda?

Crytek klagade väl efter Crysis release på att så många piratkopierade det och inte köpte det? Kan det månne ha berott på att det knappt gick att spela såvida man inte hade en dator med hårdvara för 30k? (Överdrift, men jag antar att poängen går fram)

Satsar man på en nischad produkt till en väldigt liten procentenhet av den totala marknaden och att denna lilla marknad sedan är osäkra på produkten så får man ett resultat därefter. Crytek kan göra hur tekniskt avancerade och snygga spel som helst, men spelen kommer inte på något sätt att generera gigantiska vinster på kort tid om du har en så pass smal målgrupp. Än mindre så om målgruppen inte får möjlighet att testa produkten för att se om den ö.h.t kommer att fungera på deras system.

Jag hade gärna köpt både Far Cry och Crysis om de hade behållt dinosaurierna...

Nu var ju inte innehållet i spelen poängen (nog för att dinosaurier hade varit kul). Det jag vill påpeka är snarare att deras spel är nischade till en viss grupp av gamers med en viss typ av hårdvara. Hårdvara som inte majoriteten av alla har tillgång till.

Om man som företag siktar in sig på en grupp som kanske utgör 1%-5% av den totala marknaden (siffror tagna ur arslet från min sida... men de med absoluta top-of-the-line datorerna) och detta sedan inte lyckas, då har man fan skjutit sig i foten. Rejält.

Då skall inte Crytek komma senare och gråta över att produkten inte säljer som man från början trodde och börja orera om att gratis demoversioner skall bort eller kommer att försvinna för att det är för dyrt. Det är för dyrt för Crytek för de gör för dyra projekt till en otroligt liten del av marknaden.

För övrigt, även om Cryteks spel är tekniskt avancerade så är det innehållsmässigt jävligt mediokra spel. Värre story och mer störande cliffhangers får man leta... (Jag tittar på dig Crysis!)

Komiskt att detta skulle komma just från Crytek. Kan det månne bero på att man gör så pass nischade spel att knappt någon, förutom en minoritet, kan spela deras spel med något så när som tillfredsställande prestanda?

Crytek klagade väl efter Crysis release på att så många piratkopierade det och inte köpte det? Kan det månne ha berott på att det knappt gick att spela såvida man inte hade en dator med hårdvara för 30k? (Överdrift, men jag antar att poängen går fram)

Satsar man på en nischad produkt till en väldigt liten procentenhet av den totala marknaden och att denna lilla marknad sedan är osäkra på produkten så får man ett resultat därefter. Crytek kan göra hur tekniskt avancerade och snygga spel som helst, men spelen kommer inte på något sätt att generera gigantiska vinster på kort tid om du har en så pass smal målgrupp. Än mindre så om målgruppen inte får möjlighet att testa produkten för att se om den ö.h.t kommer att fungera på deras system.

FYI, gamla xbox live rullar fortfarande för de spel som använder microsofts servrar. Tydligen har de inte släckt ner det ännu.