Inlägg av Johan Lorentzon

Inlägg som Johan Lorentzon har skrivit i forumet

Väldigt tragisk historia. Men jag är väldigt fascinerad för hur han ändå kan visa denna positivitet trots att allt är bäcksvart.

Om något ger det i alla fall mig perspektiv på livet, men även att man aldrig ska ta något förgivet.

Önskar honom nu en fin sista tid i livet och att han åtminstone ska slippa ha så ont.

Skrivet av Soulless:

Vad jag har förstått är den där Jake Paul en duktig fighter och i helt rätt ålder.
Men Tyson är Tyson och förmodligen den bästa boxaren vi någonsin haft. Nu börjar han vara gammal men fysiken för sin ålder ser inte annat än fantastisk ut och erfarenheten lär sitta så djupt rotad att jag tvivlar det finns någon större brist i tekniken.

Även om jag försökte mitt bästa kan jag inte finna en tanke som säger att Paul har en chans mot Tyson i boxning.
Men hela tramset är ett sådant spektakel att det känns ovärdigt.

Jake Paul har bara mött en "riktigt" boxare i Tommy Fury tidigare och den matchen förlorade han. Resten är gamla MMA-fighters som många av dem dessutom var kända för sin brottning och grappling. Det går att argumentera att Anderson Silva var en bra vinst, men han är gammal nu och långt ifrån sina glansdagar.

Jag är mer ett MMA-fan, men att sätta en MMA-fighter i boxningsringen är lika orättvist som att sätta en ren boxare i MMA-buren. Det är helt olika sporter. Så det Paul håller på med är trams, men de som ställer upp får pengar i alla fall...

Går ju massa rykten om att det finns mörkade regler. Tex att han får mindre betalt om han knockar Paul inom de 16 första minuterna.

Med det sagt hoppas jag Mike vinner.

Skrivet av Bennii:

Jag river av ett plåster som torkat in i sårskorpan i 17 år nu: Half-Life 2 Episode 2

Får vi någonsin veta vad som väntade på Borealis?

Valve klarar ju inte av nummer 3. Inte ens episod 3.

Tror vi nog kan glömma en fortsättning. Om det kommer en uppföljare så lär det nog inte fortsätta på cliffhangern utan köra på något helt annat.

Men sen kan ju händelserna i Borealis förklara i det spelet ändå förstås...

Skrivet av PGR1985:

Okej, har inte spelat THYD men vad är skillnaden? Skulle du säga att THYD har bättre gameplay än Color Splash och Origami King?

THYD lutar mer åt ett traditionellt JRPG med striderna, men även hur spelet är skrivet. De nya gör som sin egen grej med strider och annat.

Personligen gillar jag THYD mycket mer än de senare spelen då jag tycker de har gått ifrån RPG-konceptet mer och mer för varje spel.

Skrivet av Ruffles:

I en ny intervju hävdar Yu Suzuki att han behöver fem spel på sig. Det är ju lite kaxigt givet hur förutsättningarna för en fortsättning ser ut. Någon måste fram med pengarna.

Det som gjorde mig besviken med Shenmue III var inte att sagan inte fick ett slut, för det var tydligt från start. Det var att berättelsen tog så små kliv framåt. Här fanns ändå chansen att ta historien stora steg framåt så att Shenmue IV skulle kunna pitchas som avslutningen på alltsammans. Den chansen missades. I stället lades fokus på minispel och fan-service av olika slag. En stor felprioritering i mina ögon.

Ja jag håller helt med om storyn, det kändes som vi inte kom framåt alls utan i stället bara står och stampar. Tycker det visar att storyn hade gått och komprimera i färre spel än fem också...

Nåväl, hade som redan ställt i mig efter 2an att vi inte skulle få något slut så inget är väl egentligen förändrat där

Skrivet av Siegfried:

Vi har väll alla spelat spel som slutat på en cliffhanger, och många har vi aldrig fått uppföljare på.

Vilka spel har haft de jobbigaste cliffhangers som vi aldrig lär få uppföljare på?

Shenmue 3, vi lär inte få se en uppföljare eftersom 3an sålde dåligt,
Too Human Evighets project som floppade, jag tyckte dock att det var riktigt bra.

Det här irriterar mig faktiskt rejält. Vi fick vänta en evighet för att äntligen få fortsättningen på cliffhangern i 2an. Då kan man ju tycka att de skulle satsa på att göra färdigt historien så vi får ett slut. Men nej, vi gör en till cliffhanger...

Skrivet av AHTF:

För dom som köpt, är kampanjerna bra? Jag lirar sällan mp så viktigt med bra kampanjer

Kampanjerna är bra.:)

Annars går det lira scenarion och banor mot datorn också.

Skrivet av Majoren:

Spelade aldrig originalet då jag inte tyckte om RPG:s som ung på Gamecube-tiden. Så ser mycket fram emot att få köra denna klassiker för första gången senare i sommar. Slog till på versionen med panorama-scenen.

https://i.imgur.com/MjOilxq.jpeg

Mysig kabinett 😀

Skrivet av Strut:

Väldigt kul - men som det står i recensionen så är det långa dialoger, mycket text och tryckande för att komma vidare.
Inget större problem för mig men värre för barn

De har i alla fall tagit bort skrivmaskinsljudet i dialogerna som fanns i originalet.

Antagligen för att folk idag inte kan relatera till det ljudet.

Kan nämna att spelet redan nu har stöd för handkontrollerna både för Xbox och Playstation 5. Fungerar dessutom ypperligt att spela med så spelet kommer funka bra på konsol! Kommer bli nice att köra hot seat från soffan!

Skrivet av lasselason:

Fin recension.🌷 För mig är detta ett 5/5 spel, det är så välgjort med den där Nintendo-magin som bara Nintendo har. Att det är 30 fps har jag inte känt av överhuvudtaget.

Tack!

De är nästan där uppe på fem för mig också, men några grejor som gör att spelet inte riktigt når till toppen. Så som man säger i skolan "En mycket stark 4a"

Skrivet av Kavakava83:

Minns att det var väldigt mycket backtracking i originalet som drog ner helhetsintrycket.

De har ett nytt fast travel-system som råder bot på det.

Skrivet av Augustus:

Vet inte, spelar inte basket. Men det är ju inte det jag pratar om heller.

Fast du nämner EA som mjölkar pengar och 2k gör ju det också. Så att de får FIFA betyder ju inte att det blir bättre på någon front. Bara två spel som mjölkar fotbollsspelarna i stället för ett.

Skrivet av Augustus:

Personligen så tycker jag det är spännande nyheter för är det något EA sports behöver så är det konkurrens. Både NHL och fotbollsspelen har stått still och mjölkat köparna med FUT/HUT sedan NHL 2K och Pro Evolution Soccer försvann.

Sen är Fifa en skitorganisation i grunden.

Samtidigt är det väl 2k som stått bakom de senaste NBA-spelen med de drakoniska mikrotransaktionsgrejorna?

Skrivet av Hipshot:

Förklara gärna lite vad du menar med det sista i artikeln? För mig så är det bara så att efter att EA släppte bollen så skulle någon annan ta det där IPt och snabbt som fan utveckla ett fotbollspel med FIFA-namnet.

Du får det nästan att låta som något som skulle vara uppgjort på förhand, då är det troligare att 2k hade ett fotbollspel på g eller hade börjat planera för det så som konami har PES, sedan döpte man bara om det (helt ärligt hade jag trott att konami skulle fixa IPt).

Jag gissar att de började med spelet innan licenserna var helt klara för att spara tid. Det värsta som skulle kunna hända är ju att avtalen inte går igenom och då får se släppa spelet under något annat namn.

Skrivet av Margy:

Låtsas Intellivision fortfarande att deras Amico-konsoll är "på gång"?

Jag tror det?

Skrivet av Manqs:

Varför inte koppla ihop allt ihop? Quake och Quake 2 är potentiellt redan sammankopplade då t ex lådorna i Quake har Stroggs symbol på sidan. Finns alla möjliga teorier men det är inte omöjligt att Strogg redan bråkat och/eller samarbetat med Shub-Niggurath innan de kommer i kontakt med jorden.

Både Quake III Arena och Quake Champions har hintat om att alla ID-spel är sammankopplade. John Romera och Tom Hall har ju också sagt saker som att William Blazkowicz är farfar till Commander Keen och anfader till Doom Guy. Sen verkar det inte heller som att det är samma jord i DOOM 1 och 2 som i DOOM 2016 och DOOM Eternal.

Och det är bara ett snabbt skarp på ytan. Finns mycket, mycket mer som kopplar ihop spelen. Släng in slip gates, hell portals, olika dimensioner, världar och jordar och vips så har du en galen soppa med allt du vill och lite till.

Vill också påpeka att "medieval inspired" inte direkt betyder att det utspelar sig på medeltiden. Det utesluter ju inte tanken men det kan ju vara så att de bara tittar på medeltiden som inspiration. Å andra sidan så är det ju mycket i DOOM Eternal The Ancient Gods som luktar starkt av medeltid redan där. Så steget är ju inte direkt långt.

Spännande att se vad det hela tar vägen blir det nog i alla fall.

Ja absolut, det kan ju funka också. DOOM 2016 och DOOM Eternal är väl fortsättningen på DOOM 64 om jag inte minns fel? De kan säkert få ihop det på ett intressant sätt.

I och med att det gick under kodnamnet "Year One" så tycker jag det låter som de nosar åt medeltidshållet, även med tanke på (som du säger) The Ancient Gods.

Skrivet av Pretorian24:

Älskade dom spelen. Vad var skillnaden på Hexen o Heretic? Var det i samma serie?

Heretic och Hexen utspelar sig i samma värld. Hexen heter ju "Hexen: Beyond Heretic" och var väl först tänkt som uppföljaren. Det blev sen när Activision blandad sig i som Heretic fick en 2an och som serierna delade sig. Heretic 2 blev ett spel i tredjeperson som påminner lite om Tomb Raider medan Hexen 2 klev mer åt RPG-hållet. IDsoftware äger själva rättigheterna till Hexen medan Activision äger Heretic.

Skrivet av Gertzy:

Finns det någon easy mode för oss noobs?

Japp det går att ändra som man vill.