Inlägg av anon21400

Inlägg som anon21400 har skrivit i forumet

12

Att företagen har rätt att laga samma fel 3gånger är ju rätt uppenbart. Bara gå in på http://www.konsumentverket.se

Jag fick kontakta konsumentvägledningen när LG strulade med mig. När jag köpte min bärbara dator var det fel på den jag fick, vilket iofs kan hända alla elektroniska saker eftersom yielden bara är 97-98%, vilket innebär att 2-3% av allt man ser i en butik kan vara trasigt redan när det lämnade tillverkarna eftersom det är billigare att ta tillbaka en produkt och laga ursprungsfelet än att göra 1 extra test på alla produkter innan de lämnar tillverkaren, varje test man gör kostar väldigt mycket pengar iform av tid osv.. Hur som helst så tog hela processen innan jag äntligen fick tillbaka mina pengar ca 6-veckor, och då var jag även i kontakt med chefen på det företaget jag köpte produkten ifrån och var galen. Det var kul när jag inte hade en annan dator heller och hade internet rullandes vilket iofs inte var allt för mycket pengar men ändå! Grundreglerna kan vara bra att veta innan man köper något vad det än kan vara. Detta gäller väl alla märken så klart, men för min del har det bara varit lg produkter som alltid skulle lagas i stället för att få en ny produkt på engång. Övriga märken har jag inte haft sådana problem med. men men... tillbaka till top-ämnet, vart det en Samsung eller LG ?

Jag har ju planer på att köpa 2st hårdiskar, en som ska vara till min nya stationära framtidsdator, och den andra till min bärbara, så till den stationära blir det inget annat än 7200rpm, men jag tänkte till den andra som ändå kommer att köra med usb, den borde väl begränsa hastigheten iaf ? 486mbit eller vad det är ?

Jag har köpt ett chassi http://www.webhallen.com/prod.php?id=51399
som kör med 120mm fläktar. Däremot så undrar jag om jag kommer att få plats med en ninja fläkt ? De är ju rätt stora har jag hört ?

Sen är det svårt att veta vilken modell de passar till på moderkort, gjorde en tavla förut att köpa en för stor cpu fläkt så moderkortet tog i så man var tvungen att göra lite ingrepp inget jag vill göra på nya saker, men på grejer som har varit med i några år så spelade de ingenroll tyckte ja! Du får gärna länka till flera moderkort, gigabyte har jag inga erfarenheter ifrån. Det ända jag inte vill ha är en massa extra funktioner, ett dyrt ljud kort behöver jag inte 2 av så helst ett kort med bra busshastighet och inga krångel

Tack för svar!

Jag har bara dåliga erfarenheter ifrån LG. Problemet med de är globalt. Företaget vill själva reparera problemen, och har inställningen laga allt och ge ingen ny produkt vilket kan medföra en hel del väntetid. Enligt konsumentlagen har företaget rätt att åtgärda samma problem 3ggr innan de måste ge dig en ny vara. De håller verkligen lg på. Som sagt jag har haft problem med allt ifrån LG och tänker aldrig mer köpa något ifrån de. De köper billigare komponenter vilket medför billigare priser, oftast är det tyvärr så att livstiden på billigare komponenter begränsas. När man tillverkar elektronik med mönsterkort/kretskort kan man välja en hel del olika saker som kopparmängd,material av mönsterkort, olika typer av legeringar som "lödtenn" allt sånt kan man begränsa kostnaderna rätt rejällt med, men tyvärr billigare är inte bättre! Så mitt tips är håll dig ifrån LG, antar att många som har deras Mobil choklad modellen känner nog som jag Själv köpte jag en samsung skärm fungerar klockrent inga problem med pixlar eller funktion! Kör på det istället!

Ja just det, budget kanske kan vara bra att slänga in också vart lite sent igår de var ju så självklart för mig vad jag har för planer att lägga Jag tänkte faktiskt försöka hålla mig runt 10.000. Tack för de svar jag har fått förövrigt! Trodde inte det skulle gå så fort att få svar här

Tänkte slänga in en fråga till, jag har en bärbar dator som jag tänkte köpa en extern usb hårdisk till. Jag tänkte köpa ett kabinett och hårdisk för sig, en 2.5" ide, spelar det någonroll om man köper 5400rpm eller 7200rpm, USB begränsar väl ändå ?

Tack igen Paddan för utförlig detalj på grejerna, ska kolla upp det, tänkte vänta 3 veckor innan jag beställer något, så om det skulle dyka upp något annat trevligt på marknaden eller någon prissänkning så får du gärna hojta till igen!

Vart beställer alla sina grejer ifrån numera ? Är det datorbutiken och komplett som gäller eller ?

Behöver tips på ny dator och den ska vara (Silent)

Hej alla medlemmar! Nu är det äntligen dags att inskaffa ny dator. Jag har köpt ett chasi så nu återstår bara allt annat! Jag har haft min dator i 4år, och var då väldigt bra insatt i det mesta. Nu har jag inte hängt med för fem öre och känner mig helt vilsen när jag ser alla nya produkter som har kommit. När jag köpte min dator fanns det ett få tal olika minnen att välja på Så som ni kanske förstår är allt ganska rörigt, jag har ett nätagg på 150W och de var väl bland de högsta man kunde få tag på då.

De jag har tänkt att köpa är en dator som ska vara tyst och som kommer att klara av att hänga med ett tag, jag skulle gärna vilja börja ta upp mitt spelande, men ett grafik kort för mer än 2500:- hade jag inte tänkt att lägga. Att P35 är ett nytt stabilare chip har jag förstått, men mer än så vet jag inte. Jag har ett bra ljudkort så ett moderkort som inte har massa med extra finesser utan som är stabilt och klarar av DDR2 minnen och kanske stödjer ddr3 ? men jag tänkte hålla mig till ddr2 minnen på minst 800mhz och totalt 4gb. En hårdis som också ska vara tyst på 500gb, ett nätagg som klarar av att driva allt som desutom också ska självklart vara tyst Och slutligen tänkte jag köra Quad såg något på datorbutiken att de hade sjunkit till ca:2500:- så de hade jag tänkt att köra på. Men förutom det så är jag väldigt tacksam för alla tips vad jag ska spendera mina pengar på så jag får så mycket som möjligt för pengarna. Alla delar behöver inte vara ifrån samma ställe men de känns bra om det skulle gå om de inte finns enorma pengar på att tjäna, saker som kostar 10-50kr mer eller mindre spelar ingenroll, men när de börjar röra sig mot 100lappar så är jag helt klart intresserad Jag tänker inte klocka datorn något alls så jag vill inte köpa något som jag kan få billigare och sedan klocka upp till något dyrare

Där har ni lite att bita i om ni har lite tid över till att hjälpa mig! Ha en bra dag
Johan

12