Inlägg av DarknesS

Inlägg som DarknesS har skrivit i forumet

Vad ska man tänka på när man köper en extra skärm?

Jag har en Benq XL2720T och är sugen på att köpa en 22-24" IPS skärm.
Som jag förstått det är det viktigt båda skärmarna kan köra samma upplösning därför faller många av de ips skärmar jag sett folk rekommendera bort. Måste de även ha samma hz, så jag kommer måste ställa ner min till 60hz?

Den jag funderat på är Dell Ultrasharp U2414H så både hamnar på 1920x1080, om det nu är en nödvändighet som jag har förstått det?

Tack för svaren. Slut på tid nu så frågorna är stängda.

Är nog lite sent ute, men vad ingen riktigt har varit inne på är att massmedia även i stora drag representerar det samhälle som den agerar i. Detta gör att det blir en växelverkan mellan samhället och massmedia, där massmedia försöker producera nyheter de tror att deras läser vill se. Vilket sedan leder till, som en del har sin tro på att "media indoktrinera den stora massan". Där de i första hand bara trycker sådant de tror att denna "massa" vill läsa. Vilket gör det till en något komisk cirkel där människor fortsätter läsa sådant, vilket i sin tur göra att massmedian fortsätter trycka nyheter som kan ses mer och mer extrema.

Jag tar dock inte ifrån att visst vill media försöka kränga på folk saker de inte behöver, de är trots allt ett vinstdrivet företag som är i första hand intresserade av att få in så mycket pengar som möjligt, bara kolla på Aftonbladets alla mirakel kurer och nya sätt att bättre dig själv på. Dock är enda anledning till att dessa finns där just för att samhällen i sig är så väldigt utseendefixerat, så vi kommer tillbaka till vem är det skapar innehållet i massmedia, är det samhället eller median?

Hoppas detta svar hjälper.
Lite själv promotion, skulle uppskatta om man kunde få några till svar till min topic "Några frågor till en uppsats"

Bra svar! Tycker ni har svarat bra på frågorna men ser jag var lite dålig på formulera fråga 2.

Vad jag tänkte på i första hand med 2:a frågan var att det t.ex. uppkommer vissa normer (http://sv.wikipedia.org/wiki/Social_norm) på nätet där det kan vara svårt att första vad som sägs eller görs för en utomstående.

Några frågor till en uppsats

Hej!

Jag håller på att skriva en uppsats om nätet och datorspel, så jag skulle vilja ställe några frågor och skulle uppskatta om du orkar ta några minuter att svara på dem.

Frivilligt om ni vill skriva in ålder och gissa på tiden ni har använt datorn för att surfa och spela på.

1. Varför har man inte möjlighet att göra vad man vill online och vilka bestämmer detta?
2. Varför tror du att det kan vara svårt att ta sig in och förstå allt som händer online?
(Såg jag va dålig på formulera mig. Vad jag tänkte på i första hand med 2:a frågan var att det t.ex. uppkommer vissa normer (http://sv.wikipedia.org/wiki/Social_norm) på nätet där det kan vara svårt att första vad som sägs eller görs för en utomstående.)
3. Vilka för- och nackdelar finns det med att människor har möjlighet att vara helt anonyma?
4. Varför tror du att företag som Google försöker göra så att man ska använda sitt riktiga namn (ex. youtubes kommentarfält)?
5. Hur tycker du media återspeglar nätet och datorspelandet? Har det blivit bättre nu mot förr?
6. Hur tror du att andra människor och media påverkar din användning av nätet och datorspel?

Självklart kan du PM:a mig om det önskas att vara helt anonym.

Ni får gärna starta en diskussion kring temat av frågorna så länge ni håller er on-topic och har svarat på frågorna, så det inte bara blir 1-2 st som väljer att svara och resten blir en diskussion kring någon enstaka fråga eller svar.

Feedback tar jag gärna genom PM.

Köpte ett http://www.razerzone.com/store/razer-lycosa som jag tycker är helt okej, finns även: http://www.razerzone.com/store/razer-lycosa-mirror
http://www.razerzone.com/store/razer-arctosa

Den har som du frågar efter ett mellan ting mellan en laptop och ett vanligt t-bord.

Har haft http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=435893 i dryga året nu och tycker det funkar riktigt bra. Enda de inte tar med där är att micen mutar direkt du viker upp den vilket har varit riktigt bra för mig iaf

Skrivet av Susurrous:

Förstår inte varför filmen blivit så hyllad. Den var ju precis som alla andra hej-vi-är-tonåringar-som-åker-ut-i-skogen-för-att-röka-på-och-ha-sex-skräckfilmer, fast med några gubbar i ett labb och en twist i slutet? Varken roligt eller läskigt. Även om man målar en potatis rosa är det fortfarande en potatis...

*Wooosh* Du missa hela poängen med filmen... Var ju menat som en tribute till andra skräckfilmer med, vilket du får redan från titeln av filmen, sen följer den mönstret som nästan alla filmer följer de nämner de flera gånger oxså, när de räknar upp att de behöver (a slut, an athlete, a scholar, a fool, and a virgin). Sen kan man dra liknelser med att monstret i slutet ska vara publiken som tycker om att se på *sånt* och att varje skräckfilm har haft en sån layout men man har aldrig fått se kontroll rummet osv och vanligtvis dör alla förutom en i skräckfilmer så då är "monstret nöjt". Roligt genomtänk film som man måste fundera lite på, för att uppskatta

Ser ut som intresset dog, men som du säger Harakiri är det kanske lika bra. Brukar försöka ha en dator i 5-6 år innan jag byter så kanske hinner dyka upp lite spel osv som använder "hela i7" så att säga.

Tips är att fixa blizzards mobil auth grej, där de skickar ut kod på sms som du måste fylla i innan du gör några förändringar på kontot. Det där med authenticatorn har hänt mig oxså. De behöver bara få tag i din mail så kan de jävlas och lägga dit en bara för att.

Jo det är hur jag uppfattat det också, bytte till ASUS GeForce GTX 680 2048MB DirectCUII TOP när jag såg att TOP version var hade bra bättre Frekvens för 100kr mer.

Enda man riktigt funderar på är i5 eller i7 nu, så tror jag att man ska ha en vettig dator

De ligger på drygt 500-700kr mer. Vad jag förstått så är inte i7 snabbare än i5, och extra kärnorna är overkill till vanligt bruk?

Generisk ny dator hjälp tråd

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2245888/2012-09-02

Tror inte jag har missat något, tänker byta ut fläktarna på Corsair Cooling Hydro H100 till Scythe 120mm(om det går? Av kommentarer och läst runt lite så har jag inte sett att det inte skulle gå iaf) tappar lite i effekt, men läst runt lite och tror man ska klara sig om man inte tänker försöka klocka datorn överdrivet mycket.

Är det något annat man glömt eller skulle kunna byta ut för bättre prestanda runt samma pris?

Min första plan var att köpa ett till 680 lite längre fram, när jag har en känsla att med ett till 680 så bör datorn räcka ett bra tag framöver?
Jag tog ett 1000W när man är lite osäker på hur mycket vattenkylning drar och om man ska sätta in ett till 680 senare. Bättre att ha lite för mycket kräm än för lite

Hej, kastat ihop en dator. Behöver man byta något/missa något?

Priset spelar ingen större roll, men vill inte lägga ut massa pengar på 2% prestanda för 3000 mer
Har läst runt lite och kommit fram till denna:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1962204/kims-dator

Jag börjar vara mer och mer på lur att det är ena hd. Börja se på utorrent när jag ladda ner till "f:" vilket är den nyaste och största hdd så börjar den skrika om att den hamnar på 100% överbelastad vilket dödar dlen till 10k/bsec. Även på den spelen som krånglat varit testat kopiera sc2 till en annan hd och har inte fryst än(30min in). Har gjort en scan på disken från win7 egna scan men den hittar inga fel..

Skrivet av schmuttah:
Skrivet av cinderella:
Skrivet av DarknesS:

Börjar vara fundersam över om det är något program eller dylikt som ligger igång.

Så processorn var det inte. Ta och stäng av alla onödiga program o testa datorn med spelet, ev. packa upp något. Fungerar det som tidigare är det något program som strular. Glöm inte stänga av steam också. Ta sedan och titta i din windows uppdatering om du fått något olämpligt installerat där i smyg.

Och när du gör det kan du klicka bort automatisk uppdatering
Jag tror att det är ett virus, antingen som du fått genom gammal hederlig "porrsurf" eller som steam har lagt in (a.k.a DRM).

Nja isf skulle det vara DRM har ett bra virusprogram/addware/spyware program som jag tillomed betalar för och gjort en "grund" scan som tog 6 timmar och den hitta inget. Enda jag gjort är som sagt att jag köpte HoMM 6 och efter det blev datorn knäpp har testa avinstallera det och ubisoft launcher men gjorde ingen skillnad, börjar vara lite smått irriterad. Vad man en har igång tar den "pauser" funkar 20sec hänger sig 5sec och processor aktiviteten går ner till 2-3% sen upp igen till 50% och allt funkar igen och så håller den på :/

Hmm fick just en bluescreen hur öppnar man .dmp filer?

Gjorde 10 tester med prime95 med 0 errors/varningar, cpun låg mellan 44-88 grader.

Börjar vara fundersam över om det är något program eller dylikt som ligger igång. jag testa köra en recovery från 3 veckor bak, samt scannat datorn/defraga en extra gång men det har inte blivit bättre :/

Haha jo, gissade på att cpun börja gjort sitt men eftersom datorn funkar bra vid startup/temp osv ser bra ut känns det som det är något annat.

Tack för tipset men stog redan det där

CPU problem?

Hej tänkte höra om någon har en aning om vad som kan blivit fel när datorn har segat ihop och det är som att den inte vill använda cpun. Ska jag packa upp något tar det en väldans tid och cpu usage ligger på drygt 5-10%. Är som att den inte fattar att den ska börja jobba, väntar man några minuter börjar den jobba mer och mer dock aldrig över 35% så något är väldigt galet.

Enda jag gjort innan det blev såhär va att installera ett spel från steam dock genom ubisoft så man vet kanske aldrig vad det kastat in på datorn

Nerladdningar går också väldigt segt.

edit: att starta upp datorn/logga in starta upp alla program ibörjan går som vanligt. Är man inne i spel så kan de hänga sig i typ 20sec sen fortsätter det (musik övriga program fortsätter funka går tillomed att alt tabba är som att datorn "tappar" spelet.