Inlägg av Ender

Inlägg som Ender har skrivit i forumet

Skrivet av Kyraal:

Nu vet jag inte exakt vilka scener ni pratar om, men det är ju meningen att svärd böjs och dallrar. De är flexibla. Annars går de ju sönder. Ett svärd i bra kvalitet kan du utan större problem böja i typ en halvcirkel för att sedan återvända till sin ursprungliga form.

Det där beror nog helt på i vilket århundrande filmen ska utspela sig i, och med vilken typ av klinga. Utan att dyka för långt in i den vetenskapen så är det ganska lätt att se skillnad på ett prop-svärd och ett riktigt
Blev nyfiken på Witcher-seriens scen...tycker jag borde lagt den på minnet ifall det var ett leksakssvärd, men jag har bilden av att de använt bättre svärd än så.

Skrivet av Bullen86:

Tack, men nej tack. Jag har sagt det jag tycker, och orkar inte gå in i en lång diskussion med dig.

Kortfattat, jag har inga problem med att folk bojkottar något, det är upp till var och en. Det enda jag efterfrågar är att folk som bojkottar något av valfri anledning, är konsekventa med sina beslut, och inte bara när det passar dem.

Jag förstår, och jag kan respektera det. Jag tror det mest hänger ihop med begreppet "bojkotta" i sammanhanget. Här handlar det ju mer om att välja bort ett spel med kontokrav. Pratar man om "bojkott" så är det väl mer när man som konsument avsäger sig alla inköp och kontakt med företaget/tillverkaren i frågan, så länge som orsaken till bojkotten kvarstår. I en sådan situation skulle jag antagligen hålla med dig, för där behöver man vara konsekvent, inte bara så länge som bekvämligheten sträcker sig.

Det var därför jag reagerade lite på begrepp som "hycklare" och "dubbelmoral". Sorry för mina långa texter annars...har tydligen någon ord-diagnos där jag gillar att utveckla och argumentera när tillfälle bjuds

Skrivet av Keneay:

Fast så är det ju inte.

De flesta coverband frågar inte originalartisten om lov för det behövs inte så länge de inte tänkt sälja musiken. De gör sin egen grej och drar dessutom reklam till originalartisten.

Finns även flera väldigt kända imitatörer som mig veterligen aldrig frågat om lov, Bill Hader på SNL har du kanske hört talas om.

Fast nu är du ju nere på en så låg profil att det inte längre är jämförbart med AI, i alla fall inte på det generella sätt som jag syftade på. Mitt ursprungliga inlägg syftade på likheten med mellan YouTube och AI a'la EA, där tekniken i YouTube's fall gjort det möjligt för användare att lägga upp sina egna videos för en win-win situation mellan YouTube och användarna, i relation till hur jag antar att EA kommer använda tekniken i AI's fall; att tjäna mer pengar pengar på andra kreatörers arbete utan "win-win".

Antagandet är från det citerade uttalandet i artikeln.

Skrivet av Ichinin:

Det går att installera Windows 11 utan MS konto. Lite krångligt, men det går. Har satt upp en VM med Windows 11 utan krav på online konto mest för att testa kod där.

Jo, har sett att det finns workarounds, men det är ju tydligt åt vilket håll MS vill styra det, och ifall tillräckligt många hittar en annan väg så lär de ju täppa till den med. Jäkligt trist utveckling. Ett OS ska ju vara en grund för att bygga vidare på, där man enbart betalar för den grunden och ingenting annat. Nu känns det som att MS har blivit så stora att de vill få Windows till att vara en grund till ökade inkomster istället.
Fan, de blev ju så sinneslöst stora på enbart operativsystemet, varför måste de förstöra den win-win situation de byggt sin förmögenhet på? Räcker det inte med det? Tydligen inte...nu ska marknadsdominansen utnyttjas till att håva in ännu mer pengar genom att förvandla situationen till en Win^2-loose mot konsumenterna som gjort dem till de globala giganter de är idag.

Skrivet av Bullen86:

Visst störande med alla olika konton man ska skapa, men inget jag bryr mig om och skulle aldrig få för mig att "skrika" mig hes över att bojkotta. Skulle jag bojkotta sådana obetydliga saker som tar max 1 min att skapa, så hade jag missat många bra spel genom åren.

Nej, jag spelar spel för att det är en hobby jag älskar, samt för att komma ifrån verkligheten och dess negativiteter, har då varken tid eller ork på att sedan också fokusera mig för mycket på de negativa saker inom spelvärlden, eller nästa veckas sak att göra en "outrage" på, om inte det påverkar mig namnvärt (vilket är något jag inte kan minnas ha hänt mig under 30 års spelande).

Det finns folk som tyvärr "älskar" att endast vara negativa eller "hoppa" på nästa "hattåg", där mycket beskrivs som "skit" om de inte tycker om något, t.ex. ett spel eller en tjänst. Antingen är något grymt bra eller det sämsta skiten, inget mittemellan. Det är även extremt sällan samma personer uttrycker sig positivt över något som helst, och kommentarer oftast bara när negativa saker sker i spelvärlden.

De som "bojkottar" får göra det om de vill och mår bättre av det, men då får de fan vara konsekventa över det. Idag bojkottar man t.ex. ett valfritt användarekonto, men har inga problem att skapa ett rockstar konto när väl GTA 6 kommer ut. Det är sådant jag kan störa mig på när folk kör med dubbelmoral när det passar dem, samtidigt som de pekar finger åt någon/något annan/annat...Hade jag t.ex. sagt att jag vägrar/bojkottar köpa spel pga någon anledning (t.ex. användarekonto eller mikrotransaktioner), men går sedan och köper sådana spel ändå, ja, då har folk all rätt att kalla mig för hycklare.

"Dubbelmoral", "hycklare"...Båda förutsätter att det bar finns svart eller vitt, vilket det inte gör. Det går alldeles utmärkt att avsky kontokrav till grad att man är villigt att skippa (bojkotta är en överdriven term i sammanhanget) ett spel på grund av det, men att motvilligt acceptera det när ett efterlängtat spel släpps. Man kan fortfarande säga vad man tycker om kontokravet, man kan ge negativa betyg baserat på det, man kan klaga på forum...men det gör en inte till en "hycklare". Vad hände med det där "mittemellan" du efterlyste i texten?

Att du inte kan eller orkar hitta negativa saker i spel, eller orka klaga på dem du hittar, är ju en personlig egenskap för dig. Det betyder inte att andra inta skulle kunna känna annorlunda. Här hittade du ju ett utrymme för att klaga på något i alla fall...över folk som du tycker klagar i onödan.

Skrivet av Keneay:

Förbjud alla coverband och imitatörer!!

Vilken bra jämförelse! Men det kanske är lite att ta i...som jag förstår så frågar i alla fall cover-makaren artisten som gjort ursprungslåten ifall de får göra en cover på den? Imitatörer är så småskaligt så jag vet inte ens vart man skulle placera dem, men din åsikt är noterad.

Skrivet av Kleptoman:

Live service får oförtjänt mycket skit. Kom bara ihåg att toppspel som DotA, LoL, CS och PoE alla är live service innan ni klagar.

Och inget av dem är utgivet av EA...just saying.

Skrivet av SWEBarb:

6 år ?`ja det låter som rätt lång tid att utveckla ett spel och det är inte ens färdigt..

Den som väntar på något gott... Än värre är väl att det låter som att de kanske tappat den röda tråden och behöver hjälp att få ihop det. Efter 6 år vill man ju se en tydlig vision, där man bara behöver hjälp i form av extra manskap till att fila på detaljerna och polera det som redan är prefekt...inte att lappa ihop skrovet så det klarar en release utan att sjunka.

Skrivet av Evilof:

Vet exakt vilken sen du menar.
Hans svärd böjs och när jag väl såg det kändes det så jäkla löjligt

Osäker på ifall jag sett/tänkt på den scenenen, men jag håller med...scener med gummisvärd där sådana inte behövs är så fruktansvärt fail. Kommer ihåg en sådan scen i Kong Island, där någon med svärd slängde det på marken så det fjädrade eller låg och dallrade. Var de tvungna att spräcka den lilla inlevelse men lyckats bygga upp för att inte skada marken?

Kul! Kanske blir till att återvända för en runda till fram över

"EA-chef vill att: "AI gör för spel vad Youtube gjorde för film och tv""

Vad är det då, en tekniklösning som låter dem tjänapengar på andras arbete?

Skrivet av DieZe:

Förstår inte hur man landar i bojkott över att behöva ett konto för att spela, känns fruktansvärt löjligt imo. Men, känns också som de som verkligen bryr sig om sånt här är konspiratoriskt lagda och gärna raljerar om uppgifter som säljs hit och dit, att allt du gör är övervakat etc etc.

Vissa inte bryr sig om sin integritet samtidigt som de förefaller helt aningslösa, och då kan ju allt annat kännas "fruktansvärt löjligt". För mig är det en principsak.

Skrivet av Luciphear:

Jag bryr mig inte om det bara handlar om att behöva ett konto. Jag är inte ett fan av Ubisoft men det stör mig inte att deras klient behövs och bootas upp även om jag startar genom Steam. Oj vad kämpigt det är när det automatiskt loggar in mig...?

Den enda klienten jag minns som varit störig har varit Bethesdas i tidigt stadie då vi fick en jävla massa problem med att spela ihop pga den. Nu är det inte något större problem längre så bryr mig inte riktigt.

Steam var inte precis felfritt i början heller. Helvete vad problem det var när det först kom, haha!

EA's nya klient gillar jag faktiskt över Origin. Origin var även den lite problematisk i början men inga större bekymmer egentligen bortsett från att den var seg som stryk om man ville kolla i spelbutiken (vilket jag sällan gjorde ändå).

Xbox, inga som helst problem. Gillar't.

Kommer inte på några klienter som jag faktiskt har ett problem med riktigt, orkar inte vara irriterad på småskit. Jag sparar det till de stora skitarna istället.

Blir värre när du inte spelat ett spel bunden till en launcher på ett tag. Skulle visa grabben Star Wars: Squadrons (gratis) nyligen, och behövde inte bara logga in igen, utan leta mig fram till och installera EA's nya launcher (EA Play?), som inte ens var länkad från den gamla launchern. Har inte stött på något mer användarfientligt sedan jag försökte köpa Final Fantasy XIV från deras sida.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Knappt, och då talar jag av erfarenheten härifrån

Med det sagt så är hans beteende inte önskvärt någonstans. Han käftar ofta emot istället för att vara förstående och hjälpa till som han ska göra. Lägger skulden på spelaren, mycket "git gud"-attityd när större delen av communityn inte gillade viss balansering av vapen och diverse annat.

Han har liksom ingenting med den typen av jobb att göra egentligen. Jag sitter och jobbar med teknisk support nästan dagligen och även om kunder ofta inte förstår och har fel i vad de tycker och säger så är mitt jobb ändå att hjälpa dem så det blir rätt - utan att vara otrevlig. Finns väl någon enstaka gång jag sagt något tillbaka, men ytterst sällan.

Jag säger inte emot dig någonstans, vet inte ens vem snubben är. Man bör ju ha svart bälte i lågaffektivt bemötande som en moderator/community manager.

Ligger någonstans mellan irritation och bojkott, men det är väldigt beroende på vilket spel det gäller. Windows skulle jag gärna bojkotta nu när man mer och mer blir påtvingad MS-konto för att använda det...ifall det fanns något vettigt alternativ (nej, jag kan inte Linux, och får känslan av att det är för mycket att lära och strula med för att kunna spela normalt).
Avskyr alla jäkla medlemskap, konton, inloggningar och lösenordshantering som kommit att bli vardag i samhället idag, och avstår ifrån så mycket jag bara kan.
"Skapa ett konto hos oss så vi kan kartlägga dig", men dra åt...

Haha, finns det någonsin någon spelare som blivit avstängd som tycker att hen förtjänar det?
"Jag är oskyldig!", eller som en gammal kollega till mig från Polen brukade säga: "You can prove me nothing").

Kan bara hålla med honom.

Skrivet av Karmak:

Gärna fler sådana spel!

Redan spelat ut Stellar Blade?

Skrivet av ZF:

Som du gör i andra fall när inskränkandet av friheter som inte råkar bekomma dina hästars moralhöjder. Japp. Då får halmgubbarna dansa på bordet och raljera vilt som det inte fanns en morgondag.

Så konsekvent var den moralprincipen...

AaaAA-AaaaA, men du'rå!

Hade du något exempel du ville tala om, eller var det bara allmänt gnölande?

Skrivet av Sillgam:

Psn konto, krig, svält och miljökatastrofer. De stora ödesfrågorna.

Som ovan, attityd räknas. Skulle vi låtsas engagera oss i världsfrågorna på riktigt (så mycket som vi faktiskt borde) skulle ingen av oss ha tid att hänga här på forumet för att skriva om saken, men här är vi.