Inlägg av Gurkon

Inlägg som Gurkon har skrivit i forumet

Skrivet av BeeJac:

Konkurrent till Smite alltså?

Eller Overwatch kanske? Oavsett låter det intressant för min del

Förstår verkligen inte diskussionen om battlepasset i detta spel. Köp det. Eller inte. Sedan kan man även hitta super credits (betalvalutan) på banorna. Plockade på mig 1200 SP på en kväll, vilket täcker kostnaden för BP.

Att dra likheter mot andra live service-spel som D4, Immortal eller Destiny 2 träffar inte ens i samma postkod.

Trist retorik de använder för att täcka sina rövar. Till viss del har de ju rätt, men det är ju så sjukt tydligt att individer utnyttjar ett brustet system för att tjäna kosing på desperata stackare. Samma typ av desperata stackare som skulle kunna tänkas ta snabblån för att ha råd med en konsol för 10 papp.

Tycker de kan stoppa sitt argument rakt upp i Nangijala och ta lite ansvar istället.

Asså, i somras spreds ett rykte att sonys fabriker inte pallade med trycket. Sony kontrade med ett "njäe, så är det ju inte"-uttalande. Senare, oktoberish, återkommer Sony i ärendet med ett "mjo, det kanske går lite trögt ändå"-uttalande.

Förbokade för ungefär ett år sedan på Webhallen. ETT. ÅR. Ingen konsol 2020 likt förbannat.
Men fine, i Coronatider bör man kanske hålla tillbaka förväntningarna något. Det som stör mig är bristen på transparens.

Skrivet av blackidus:

Nej jag upplever inte att servrarna balanseras något mellan matcherna. Laget som åker på en storförlust fortsätter att förlora tills tillräckligt många av det laget lämnar och andra spelare går med. Inga spelare eller squads flyttas mellan lagen mellan matcherna. Och utan en "midd-game-balancer" så kommer vi fortsätta få matcher med 10 vs 32 spelare. BF1 hade en sån balancer, inte den bästa lösningen men lagen var iaf alltid jämna om man såg till antalet spelare. Och inte att glöma, man kan inte ens själv byta lag för att försöka hjälpa det underbemannade laget.

Lirar i regel med min klan, vi är uppåt 10 pers varje kväll. Efter i stort sett varje match åker iaf en av våra squads över till motståndarlaget. Detta kan möjligen bero på att vi smiskar sönder, får folk att leava, och förs över då motståndarlaget har färre folk. Du kanske har rätt, men jag har själv inte upplevt detta som ett större problem

Skrivet av ceogar:

Ja precis, spelet har mer allvarliga brister som gör att det knappt är spelbart.
Att det inte finns någon team-balance-funktion ett år efter release är ett rent skämt.

TTk är bara en til droppen i en bägare som redan runnit över.

Menar du mid-game autobalance? För det är det värsta som finns. I något spel. Någonsin. Utöver det balanserar spelet servrar mellan matcher. Jag skulle nog säga att spelets största brister i dagsläget är buggar, framförallt de som förhindrar spelare att låsa upp class rewards. Utöver det så pendlar alltid spel mellan bättre/sämre balansering av vapen och dylikt.

Skrivet av Propy:

Jag har inte spelat på ett tag och missat detta. Vad ändrade de?

De uppade TTK för många vapnen på längre avstånd, för att förhindra sniping med SMGs, och assault rifles för att göra autoloading rifles och sniper rifles bättre på de längre avstånden. Autoloading rifles är trots detta ganska kassa just nu, samt att smg-metan enbart består av ett vapen: type 2. Så ja, vapenbalansen just nu är inte helt kosher, men det var den inte innan 5.0 heller

Allt tjafs om nya TTKn är tröttsamt. Spelet lirar fortfarande jävligt nice. Skillnaden är att man inte kan smälta folk på +40 meter med en smg. Vissa vapentyper är dåligt balanserade och är utanför metan, men de var det redan innan TTK-förändringarna.

Skrivet av adde111:

Du vet inte vad du snackar om. HLVR kommer funka till de flesta vr headsets från deras största konkurrens (Microsoft & Facebook). Om huvudsakliga idén bakom att producera VR spel är att pumpa ut deras headset så hade de gjort spelet exklusivt till deras headset och kontroller.

Valve's mål med VR är inte att gå med så mycket vinst som möjligt, det är att utveckla VR snabbare och öka intresset. Att komma ut med ett stort, välproducerat spel som fungerar till alla stora VR headsets kommer få fler folk att bli intresserade av VR vilket gör att VR marknaden kommer växa och fler företag utvecklar VR spel. Samma sak som när Valve släppte Half Life och företag började utveckla liknande spel.

Ett exempel är när Valve började producera VR första gången tillsammans med HTC (Vive) så ville de sälja hårdvaran för så lågt pris som möjligt utan att gå med förlust, de tyckte detta var väldigt viktigt för framtiden av VR.

HTC la sedan på runt 10% av priset vilket Valve inte hade gått med på. Valve blev ganska förbannade på HTC vilket är en stor anledning till varför de började få igång egna fabriker för att producera eget hårdvara för VR, Oculus hade också gått bakom ryggen på Valve några år innan så de tyckte nog bästa sätter för VR att utvecklas är att satsa allt dem har på det och att vara självständiga.

Jag jobbar inom spelindustrin, och har indirekta kopplingar till Valve, folk som jobbar där och andra personer i industrin. Om man vill tjäna pengar är VR och hårdvara till VR en av de värsta strategierna som finns.. Speciellt när de kan rulla tummarna och tjäna mer i månaden från steam, cs och dota än vad de kunde göra från VR på flera år.

Blir trött på den här bullshitten med att Valve är giriga och vill bara tjäna pengar från att sälja sina VR prylar.. Valve och många som jobbar där har en sjukt stor passion för VR och tycker det är nästa steget till "immersion" i spel.

Ett företag måste tjäna pengar för att allt ska rulla på, och kostnaderna bakom VR hardvara (material, anställda, fabriker) är väldigt mycket högre än t.ex kostnaderna bakom att producera en mobil där värdet på varan är ofta häften om inte mindre av försäljningsvärdet. Apple är ett bra exempel

Du låter helt enkelt bitter för att du inte har råd med VR och försöker göra Valve till skurkar. Ganska drygt tankesätt imo.

Eh, det är inte så business funkar. Och du liksom säger emot dig själv. Å ena sidan påstår du att Valve inte är intresserade av att tjäna pengar på VR. Å andra sidan säger du "Ett företag måste tjäna pengar för att allt ska rulla på, och kostnaderna bakom VR hardvara" etc. Du är kass på att argumentera. Du låter som en person som är a) fanboy, b) äger ett VR-headset (eller fler), c) båda tidigare alternativen.

Du kan dra alla fina tech-argument och verka klok, men när du påstår att du har någon aning om "Valve's mål med VR" så börjar det krypa i humbug-tarmen. Lägg ned, om du inte råkar ha rysligt bra insikt i Valves motiv.

Skrivet av KeyserSoze:

Vr är awesome, Framtiden är idag.
Hur kan man vara emot en vidare utveckling ? Enda sättet att få billigare headsets är att stödja industrin.
Det är inte en mänsklig rättighet att äga koola prylar, vill man ha det så får man spara pengar till det, behöver man ett hem där det funkar får man väl skaffa sig det. OM man nu vill ha det. Är väl inget att grina över, eller ska man börja grina över att det finns märkesjackor som kostar mer än vr headset också eller.

Själv köpte jag min första vive med pengar jag tjänade på en vecka genom kryptovaluta trading. Så liksom, om man verkligen vill så kan man tjäna pengar.

Är inte emot teknisk utveckling. Är emot prissättningen, i kombination med att det nya HL-spelet släpps enbart till VR. Det är solklart att Valve bara vill kränga sitt headset med hjälp av HL-varumärket. Kul för alla er som har möjlighet. Vi andra får väl vänta 12 år till på ett HL-spel.

Skrivet av adde111:

Valve jobbar inte med VR för att tjäna pengar, det är en av de värsta områden i spel för att få vinst. De har en stor passion för VR helt enkelt. Half life valdes för att det är en stor uppbyggt värld och passar väldigt bra till VR jämfört med deras andra titlar.

Förstår att du är upprörd över att du inte kan spela det nya Half Life men det är så teknologi fungerar. Hade företag bara producerat saker som majoritet av folk kan använda hade utvecklingen gått väldigt långsamt.

Atari 2600 kostade nästan 8000 kr när den kom ut (inflation). Det är så teknologi fungerar, samma sak med elbilar just nu och deras sjukt höga pris.

Det så världen fungerar, du kommer inte alltid ha råd med de coolaste grejerna. Det finns tusentals av spel att välja på och det kommer fler hela tiden, tycker inte det är så hemskt att för en gångs skull kommer det ut ett enstaka spel som mindre än 1% av användare kan spela.

Själv har jag varit intresserad av VR i åratal. Jag köpte Vive när den kom ut, jag köpte Index när den kom ut och jag är riktigt glad att få ett AAA VR spel med riktig handling, väntat i år på detta.

Asså, det är ju självklart de gör ett VR-spel för att sälja sitt headset. De är ju inte en good-will-studio, vilket du får det att låta som. Dessutom är jag väl medveten om spel och konsolers prisutveckling genom åren då jag faktiskt varit med ett tag och behövt pynta för allt själv. Så ditt sätt att lägga upp dina argument med fraser som "Det så världen fungerar" är lite översittaraktigt.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Då är det samtidigt bra att någon som Valve gör att försök att göra VR till något fantastiskt. HL är väl egentligen den bästa IP:en de kunde använt för att få folk att göra hoppet till VR, och ge oss en typ av AAA-spel till VR som många frågat efter.

Jo, absolut. Det stämmer det du säger. Vad de borde gjort är att göra spelet tillgängligt för både VR-fantaster och oss andra dödliga gamers med ekonomisk återhållsamhet

Skrivet av eld:

Hört rykten om att de gjorde det specifikt för att göra dig besviken!

Ett annat rykte säger att vi inte vet så mycket om det just nu och bör avvakta innan vi blir arga.

Ett tredje rykte säger att han hade rätt. Efter många års väntan på ett HL-spel släpper de ett VR-spel för att promota deras överprisade headset. Avskyr när fanboys skjuter ner skeptiker

Smaklös jävla reveal detta. De använder HL-varumärket för att sälja sitt överprisade VR-skräp. Absolut. VR är framtiden. Visst. Men, vad är framtiden? DET ÄR FRAMTIDEN! INTE NU!
VR suger pung, inte ur ett tekniskt perspektiv, men för att det kostar skamlöst mycket att skaffa ett headset! Dessutom måste man ha fysiska förutsättningar i hemmet för att kunna vifta runt och ha sig! Fan va trött man blir.

Bara jag som tycker det är lite smått oförskämt av dem att släppa ett nytt HL-spel, efter år av väntan... så är det ett VR-spel. En produkt för ett jävligt litet, men privilegierat segment spelare. Så jävla tråkig stil asså.
Det kräver ju inte bara att man förutsätts betala för ett headset och kontroller, utan att man i övrigt har förutsättningar att springa runt i hemmet i en virtuell värld som en dåre, sopa ned diverse blomkrukor och dylikt. Äh, vilket jävla skämt.
Det som stör mig mest är att de flesta verkar tycka detta är fantastiska nyheter.

Skrivet av Harmond:

https://cosmicbook.news/henry-cavill-bait-switch-replaced-fem...

åter igen en serie som kommer få 95% från "woke" kritiker och sen 40-50% från tittarna? tråkigt att man valt denna route även denna gång, när ska dom lära sig.. så många serier nu, Watchmen senast

get woke, go broke.

Tja. För att upplysa dig handlar de flesta böckerna i The Witcher-serien i större utsträckning om Ciri än om Geralt. Man får även följa en hel hög andra karaktärer. Så innan du börjar driva någon "anti woke SJW"-agenda kan du i alla fall utbilda dig i berättelsen först. Böckerna alltså, vilket är vad serien baseras på.

All typ av lootlådur du kommer över med riktiga pengar är väl ungefär lika etiskt som Kasino, eller liknande typ av gambling. För vissa individer är dragningskraften till detta enorm, och rent utav destruktiv.
Att EA och liknande företag försöker försvara den är inte konstigt, då det drar in enorma mängder deg. De vore dumma om de övergav lootlådor ur ett affärsperspektiv, men att påstå att det är etiskt korrekt tycker jag bara förstärker den allmänna uppfattningen om EA. Giriga grisar.

Mus och tangentbord verkar inte vara till någon större hjälp för herren som lirar...

Skrivet av Polaren:

Sedär! Nya COD har tunga inslag utav WhiteHelmet propaganda

Bara söka efter t.ex 'white helmets false flag' och man finner hur mycket udda stillbilder & pre-production saker som helst med dom,
https://duckduckgo.com/?q=white+helmets+false-flag&t=h_&ia=web
nå det passar väl in i ett action "fiction" spel med påhittade saker vars man kan rädda samma folk om & om igen i COD's campaign, likt det Vitahjälmarna gjort
https://i.imgur.com/jLFpES9.png

Exposing the White Helmets : Collated Video Evidence of Terrorist Collusion - Over 50 Video Clips
https://youtu.be/CCmN6X_7kn0

https://youtu.be/s2dpyR1kEP4

Gillar att du klämmer in lite politiska konspirationsteorier i ett gaming-forum. Den propaganda du sprider är skapad av Assad-regimen och Ryssland för att smutskasta syriska rebeller. Visste du det?

Skrivet av roftg:

Det är 42 år sedan första filmen kom, jag tycker allt att du får vara glad över att det fortfarande kommer nya filmer som håller bra klass...
Jag menar snart är alla bekanta ansikten från back in the days döda, och så även george lucas, och vilka förutom Disney skulle kunna ha möjlighet att förvalta hans arv bättre..,

Asså, det är ju fint att de vill göra nya filmer... Men, den enda bra nya Star Wars-filmen är ju Rogue One. Den är faktiskt bra! WOW! I övrigt tycker jag varenda rulle sedan Episod 1 är mer eller mindre skräp. Men, det är min åsikt