Inlägg av Mange1991

Inlägg som Mange1991 har skrivit i forumet

1

Köpte spelet tidigare idag, då jag och kompisen fann oss utan något tilltalande att spendera några timmar på. Hade hört om spelet sedan innan och sett intervjun med Fares, där detta spel hypades upp.

Så ett köp blev det och spelandet blev ett faktum.
Det hela börjar med en cutscene på 4 minuter med uppiggande grafik och en liten lätt lek känsla över det hela, sen fick jag lov att gå 10 steg med min valda karaktär och min kompis fick göra det samma, sen kom där en cutscene på ytterliggare 4 minuter, sen en loadingscreen på 2 minuter.

Därefter fick jag lov att fortlöpa mitt spelande i 5 minuter innan nästa cutscene på 5 minuter och loadingscreen på 2 minuter.

Detta pågick under de 3,5 timmarna som vi vältrade oss i detta hypade spel, där den faktiska speltiden uppgick till kanske 1,5 timme. Jag köpte ett spel, inte en film.

Det skall också tilläggas att det inte går att hoppa över cutscensen, utan du är tvungen att titta på varenda minut av det.

Det är detta som är spelets akilleshäl, att du får lov att gå med din karaktär i 5 minuter och spela lite banjo eller kasta pil, eller repetitivt trycka på A för att hoppa mellan byggställningar i jakt på en snubbe (givetvis följt av 5 minuter cutscene sen en loadingscreen, sen en cutscene till, följt av en loadingscreen).

Detta är synd och skam. Spelet har potential till att bli ett fantastiskt roligt arkadspel, men Fares får välja om han vill göra spel eller film, man kan inte göra både ock, för detta blir fruktansvärt tråkigt och påfrestande, tyvärr.

För att inte tala om den påtvingade split-screenen som förstör spelkänslan när man spelar online. Ni vet den känslan av förundran om vad min kompis har för sig medan jag körs in i ett ensamt rum, gömd i en tvättvagn av fängelsets kära vakt. Kommunikationen som hade varit rolig att ha när den ena av er måste hålla utkik efter vakterna medan den andra av er skruvar loss en toastol från sin vägg, likt "flykten från Alcatraz", försvinner, när du har total uppsyn över hans skärm också, så han behöver inte säga ett knyst. Och självklart så dödar den påtvingade split-screenen all anledning till att spela om spelet för att se historien från den andre karaktärens sida.

Nej säger jag, detta spelet var inte värt dom 300 kronorna som jag la ner på det.

1