Inlägg av Runner55

Inlägg som Runner55 har skrivit i forumet

9 av 10 men jag var inte inloggad. Svarade fel på fråga 5, om banan i TMNT. Är den inte lite subjektiv eller har jag missat något? 🙂

Skrivet av anon_328997:

Den kommer ju gå att köpa i digital form iaf. Hade ju varit kul med en fysisk utgåva men men...

Har jag möjlighet så köper jag alltid fysisk utgåva. Digitala spel är ju egentligen bara licenser och tenderar att försvinna tyvärr. Jag hoppas att de bestämmer sig för att trycka fler ex.

Skrivet av TheVoomyOne:

Trevlig, blir helt klart att köpa

Skrivet av Kazutoyo:

Kommer nog att köpa det till Switch, men det får vänta 3-4 år eller så på någon vettig rea. Vill inte betala alltför mycket för 30+ år gamla spel jag redan har, hur mycket jag än tycker om FF6.

Skrivet av anon_328997:

Äntligen! Har väntat och hoppats på en PS-release. Givet köp.

Det är redan slut. Helt sjukt! Jag fattar inte varför de valt att trycka en begränsad utgåva. Det här hade jag sett fram emot, men så går det inte att köpa när det väl kommit. Blä!

Äsch, glömde logga in innan jag svarade. Fick 7 av 10 och svarade fel på frågan om Star Tropics. Jag köpte spelet begagnat, och fann en sida i manualen som jag trodde att man skulle väta, men fann ingen kod. Så jag fick prova mig fram istället, det tog ett tag...

Skrivet av Den Maskerade Daskaren:

Hur tycker du Sertralin funkar då? Jag tycker inte den hade nån större effekt förutom att jag kunde runka eller ligga flera timmar utan att komma, vanlig bieffekt av ssri's.
Hur funkar Propavan tycker du? Jag fick bara fruktansvärda myrkryp av både dom och Imovane.

Ursäkta för trådkapning, men hur tyckte du det var med ssri i det läget? Bra, dåligt, frustrerande?

Skrivet av Zontos:

Bra kämpat @knalle och beklagar sorgen!

En grej jag tänkte på förut som kanske passar här, hur ser ni på bruk av alkohol kring jultider? Tror man lätt dricker mer än vad man vill/behöver då.

Jag hade min negativa spiral kring alkohol i tonåren och hade turen att ha människor omkring mig som sa ifrån innan det gick för långt. Så jag blev inte beroende av alkohol. Med det sagt så har jag lovat mig själv att mina barn aldrig ska behöva se sin pappa påverkad av alkohol (som du kanske listat ut så har jag själv fått göra det en hel del). Det jag ville säga är att jag tycker att om det finns barn med i bilden så bör de vuxna avstå helt från alkoholen.

Sen vill jag passa på att säga grattis till @knalle som kämpat vidare trots svåra omständigheter. Och jag beklagar sorgen.

Jag minns att jag för ett antal år sen insåg att jag oftare än inte hade varit deprimerad i mitt liv. Det fanns flera skäl till det och jag hinner inte beta av det eftersom jag sitter och läser här istället för att göra det jag ska (avsluta en korrekturläsning). Till slut lyckades jag i alla fall ta mig ur depressionen. Men hur det gick till vet jag inte riktigt, jag önskar att jag hade ett rakt svar på det. Kanske var det för att jag lyckades prata om mina erfarenheter på ett vettigt sätt och få en bättre förståelse för både mina egna och andra beteenden. (Sen är fysisk aktivitet, bra mat och att hålla en normal dygnsrytm, som andra nämnt, absolut en viktig grund).

Men jag ska försöka förklara en annan sak som hjälpt mig mycket utan att bli allt för långrandig...

Det här med normal dygnsrytm tog mig jättelång tid att lyckas med. Ju längre in på kvällen klockan tickade, desto piggare kände jag mig, och därför var jag gärna uppe en stund till. Jag var ofta trött och lättretlig annars men förstod det inte själv utan tänkte att jag är väl bara sån. Under åren fick jag ibland höra att jag slutar andas när jag sover. Jaha, tänkte jag, kroppen ser ju till att få luft så det är väl inget med det. Och problem med att sova hade jag absolut inte, för så fort jag lade mig ned så somnade jag ju nästan direkt.

Det här levde jag med i över 20 år innan jag sökte för något och jag har för mig att det här med trötthet togs upp av en slump eftersom jag hade börjat få svårt att hålla mig vaken på jobbet lunchtid. Därefter gick det rätt fort med utredning och i mitt fall fastställd sömnapné. Numera sover jag med en maskin som hjälper mig att andas nätterna igenom och det är som natt och dag, det går liksom inte att beskriva. Plötsligt och över en natt förstod jag vad det innebar att vara utvilad när man vaknade.

Till saken hör att jag var och är nära övervikt, men minns tydligt att jag hade samma trötthet även när jag vägt normalt och till och med varit nära undervikt. Minns jag rätt så har 4-5% sömnapné och många, som jag, mådde på många sätt dåligt av det på fler sätt än "bara" trötthet. Så har ni sovit hos eller med någon som säger att ni slutar andas om nätterna så är det absolut värt att göra en utredning!

Skrivet av acrylamid:

Hur gick det med kuben alla hackade sönder tillsammans och kärnan innehöll ett hemligt pris bara en kunde vinna?

Vinnaren skulle bli någon from av gud i Godus, men spelet nådde aldrig det stadiet. Bryan, som han hette, vann alltså inget mer än ett tomt löfte.

Skrivet av stjärnsoldat:

Tror du skulle gilla serien Evil Genius på Netflix.

Tack för tipset, det ska jag kolla in!

Skrivet av Fumifizz:

Det blev en del exempel på serier du inte tyckte om på frågan vad du tyckte var ”bra skit”.
Väldigt intressant

Jag tänkte att jag inkluderar de jag tyckte om nog mycket för att se färdigt. Men om jag ska toppa så blir det väl Breaking Bad, Making a Murderer och Narcos.

Skrivet av Fumifizz:

Du nämner några väldigt populära och omtyckta serier. Får man fråga vad du tycker är riktigt bra så man kan få en hum om vad som är ”bra skit” i dina ögon?

Jag har svårt att komma ihåg något som jag sett i hyfsad närtid, långtidsminnet är lite sådär. Jag har fått ta lite hjälp av Netflix och märker att jag har faktiskt sett klart en del ändå. Förr tankade jag mycket, men det var bl.a. det som Walking Dead föll på när jag förlorade min playlist, så jag slutade med det.

Castlevania. Jag gillar både spelserien och vampyrtemat, så serien har mycket gratis hos mig redan där.

Breaking Bad. Nog den enda serien jag sett två gånger. En story med en väldig bredd som, enligt mig, känns som att den skulle kunna ha hänt på riktigt.

Narcos. Jag rycktes verkligen med i denna serie som är baserad på verkliga händelser. Varenda karaktär är intressant på sitt sätt. (Narcos Mexico hoppade jag av).

Better Call Saul. Jag minns inte så mycket av serien, lite seg är den allt.

Making a Murderer. Ren dokumentär som beskriver ett pågående rättsfall i USA. Intressant men lite läskigt att se hur åklagarsidan tycks kunna vrida på saker och ting i det här fallet.

Tiger King. Håller på med denna än så länge.

The Queens Gambit. Intressant story om hur en tjej går från att vara fosterhemsplacerad till internationellt känd (i shackkretsar) under 50- och 60-talets USA.

Squid game. Faktiskt inte så värst bra, men jag ville se hur det slutade och avsnitten var inte så många. Hörde talas om serien genom att skolans rektor skickade ett mejl till alla vårdnadshavare och nämnde den, haha.

Black Mirror. Jag tycker att serien visar intressanta teorier om hur man inte vill att det ska se ut i framtiden, men skulle kunna. Fristående avsnitt passar när man vill se något kortare än en långfilm. Jag inser medans jag skriver att tre nya avsnitt har släppts sedan jag tittade senast.

Ash vs Evil Dead - trodde att jag hade sett allt men det verkar inte så. Den har nog bara fallit i glömska.

Stranger Things. Hela serien fullständigt osar 80-tal, min favoritperiod. Ett plus att Winona Ryder är med eftersom jag känner igen henne från filmer från just 80-talet. Introt ger mig fortfarande rysningar för det är så bra! Grym story också, men svår att förklara på ett bra sätt utan att spoila.

The People vs O.J. Simpson. Jag kände inte till så mycket om fallet innan jag såg serien. En hel del detaljer gås igenom och nu när jag sett serien så tycker jag att...

det är helt sjukt att han friades. Det är ju så glasklart att det var han, men istället kommer han undan med stundtals jättemärkliga uttalanden som "I do what I do" när han ska redogöra vad han gjort...

Skrivet av anon_326145:

Det kommer mycket uppdateringar under kort tid just nu.
Det har kommit ännu en ny uppdateringar som har fixat ännu mer saker med spelen.

https://youtu.be/0KQ_FOMazjc

Om de ska hålla på att släppa så här många uppdateringar tätt inpå varandra de kommande månaderna så kommer det verkligen bli ”The Definitive Edition” till slut.

Jag hoppas det. Fattas bara att de gamla utgåvorna ingår även för de som spelar på konsol, men jag tvivlar.

edit: De jobbar sjukt fort med att putsa, fort nog att man undrar hur det kan ha tagit två år att få ut spelet och ändå ha det i så dåligt skick som det var. R* lär ha satt andra utvecklare på det här.

Nästan allt jag någonsin tittat på har jag slutat med före avslut. Det har blivit för repetitivt eller så har annat kommit i vägen, men jag kan ta ett par exempel.

Walking Dead är ett exempel som många andra tagit upp. I och med en flytt glömde jag bort var jag var och jag orkade inte leta mig tillbaka. Nånstans efter Terminus var det i alla fall.

Altered Carbon såg jag första säsongen, tog ett uppehåll då jag ville sträck-kolla flera säsonger men såg sen att serien lades ned efter säsong 2 och tappade suget.

Game of Thrones. Såg några enstaka avsnitt, jag fattade aldrig grejen.

Firefly. Jag såg nog inte alla avsnitt, jag visste från början att serien var nedlagd och ville inte bygga på en eventuell besvikelse så att säga.

One Piece. Den undertextande gruppen jag följde lade ned, andra grupper hade andra termer och jag var redan lite mätt på det så jag lade av. Har försökt ta igen det på sistone men det går segt, jag har över 300 osedda avsnitt.

Skrivet av acrylamid:

Känner mig dum, men vad är fysiskt och vad är bara en skärm?

Jag tänkte samma sak, jag kunde inte se vad som var vad och utgick från att alltihopa var ett spel.

Hur som helst. Villhöver-faktorn är grym på den här ratten! Eller rattbasen. Man vill ju ej ha plastiga växlar. Samtidigt är jag lite rädd att ratten kommer vrida sönder mitt stackars skrivbord. xD

Kritiken handlar främst om att det är dåligt skött. Praktexemplet är väl den där muttern som påskmust lade in en bild på, på första sidan i tråden. Man kan inte bara lägga på ett uppskalningsfilter, ösa på med ett alldeles för opakt regn och påstå att spelet är klart så. Vi som inte jobbar med vare sig grafik eller 3D-modeller har inte språket att kunna förklara vad som känns fel och det misstas ofta för antagandet att "grafiken är för dålig". Som om t ex högre upplösning skulle lösa det.

Det handlar alltså inte bara om "dålig grafik". Jag skulle hellre spela originalen än "Definitive Edition". Spel behöver inte vara realistiska, de behöver bara se trovärdiga ut. Digital Foundrys video har säkert delats tidigare i tråden. Här är en bild från videon som jag tycker är väldigt talande.

Ge mig PS2 framför Switch alla dar i veckan (jag skulle även ha valt PS2 hellre än PC, PS5 och Xbox S/X här). Det vi ser är bl a ett resultat av att spelet portats till mobil och tillbaka. Det är olika plattformar och de ska behandlas olika. Därmed inte sagt att den ena är bättre än den andra - de har ju olika styrkor och svagheter, men det är tydligt att spelstudion har rört ihop det.

Skrivet av Rhymst:

Köp en bättre TV om du inte ser något när det regnar, hemma hos mig är sikten bra! Kommer inte ihåg om regnet renderades över vatten i originalet men det är knappast sånt jag funderar på när jag spelar ett jä**a tv-spel haha! Spelade tex Forza 5 innan och det är mycket snyggare än GTA men jag har inte spelat det 1 sekund mer efter att jag laddade ner San Andreas har så otroligt mycket roligare i GTA och det är väl det som räknas? Om grafik= spelglädje, se en datoranimerad film istället dom brukar vara snyggare!

"Det är inte varan det är fel på, det är kunden".

Skrivet av Cjnilsson22:

Det finns en "Boby Kotic" från Activision i boken, så visst är det han. Men att insinuera att han är pedofil eller liknande för att en sexbrottsling hade ens telefonnummer och mailadress är lite väl extremt.

Okej. Men vad är det för bok vi talar om?

Ledningen säger alltså att de fortfarande har förtroende. Förtroende för att dra in mer pengar, kanske. Det är nog vanligare än vad man kan tro, att andra får betala för att ledning/företag drar in så här mycket pengar.

Skrivet av Mortac:

Bobby Koticks namn fanns med i Jeffrey Epsteins "black book" ... sen får man utläsa vad man vill av det.

Vad har du för källa på det?

Jag inser nu att jag inte riktigt minns när mitt intresse började. Jag minns att jag såg någon spela Ice Climber och jag var såld direkt. Det var ju hur häftigt som helst att kunna styra vad som händer på TV:n!

Jag vet inte om det var före eller efter det som jag fick min första C64, den spenderade jag ganska mycket tid med. Sedan blev det NES i hemmet. Sen Sega Mega Drive. Efter det började jag få ihop egna pengar och köpte så småningom PS1, PS2, N64, Xbox... osv. En vacker dag ska jag inventera, men halva samlingen är magasinerad på obestämd framtid.

Just nu fokuserar jag dock på PS5. Jag kommer nog hålla på med det här tills jag får artros.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Menar du hemgjorda HTML-sidor med 200 snurrande GIF:ar som fick modemet att grina blod? XD

Just så. Jag minns fortfarande när jag kopplade upp mig första gången. Väl online hade jag ingen aning om vart jag skulle. Några hemsidor kände jag inte till i förväg och konceptet sökmotorer hade jag inte ens hört talas om. xD

Skrivet av Kyraal:

Knåpa samman sidor i HTML för hand i Notepad.exe och tanka upp på Angelfire.

Jag blev en jävel på att bygga snygga hemsidor på den tiden, men intervjuade dåligt och saknade nog lite social kompetens, så det blev inte någon andra intervju hos Framtidsfabriken

Angelfire minns jag, och Geocities och Fortune City. Själv blev jag en jävel på att bygga fult, haha. Det blev inte så många besök heller, så jag redigerade besöksräknaren ganska friskt.

edit: för den som inte surfade på den tiden, så kunde det se ut såhär: http://nineties.website/

Någon nämnde att det tagit två år att ta fram det här. Det må så vara, men det känns som om studion har hittat en uppskalningsfunktion, tryckt på den knappen och sedan ansett jobbet vara färdigt. Man vill ju ha en fysisk kopia av trilogin av samma anledning som Big Rigs vore en rolig pjäs i hyllan, tyvärr.